reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

I wtedy nie musicie płacić za żadne badania? I inseminacja jest możliwa na NFZ?

Tak się zastanawiam co zrobić bo u mnie pierwszy miesiąc w którym poszłam do kliniki a wydaliśmy na wizyty plus leki i badania już jakieś 3-4 tysiące złotych... Mój Medicover nie nadaje się do niczego, więc zaczynam się zastanawiać czy jesteśmy już skazani na wydawanie na potęgę czy może są inne opcje... 🤔
Hej, ten ośrodek leczenia niepłodności, o którym wspominałam, to właśnie na NFZ jest.

Natomiast o ile tam diagnozują i leczą, to już chyba inseminacji nie ma, ale zorientuj się w swoim województwie. W mieście wojewódzkim powinien być taki ośrodek.

reklama
mi endokrynolog z Medicover o tym powiedziała i zachęcała bo można trochę kasy zaoszczędzić :) a jak u Was badanie nasienia wyszło ok ? Ja się tego najbardziej obawiam. :)
Obnizona ruchliwość i fragmentacja na granicy normy. Czyli najgorzej nie jest. A mój mąż ma 40 lat juz skończone;)
Teraz wsuwa suplementy i orzechy, jakis sok pomidorowy mu podsuwam. Będziemy powtarzać po 3 miesiącach, czyli pewnie jakos w styczniu.
Z tego co mowili obniżona ruchliwość jest tez wskazaniem do inseminacji.

Spoko, rozkręci się.
Ja od siebie dodam, że ostatni cykl na kreskach jestem.
Comiesięczne testowanie źle wpływa na moje psyche, to już niejednokrotnie powtarzałam.
Trochę poukładałam sobie w głowie, trochę się „pobiczowałam” i można napisać, że głowa wolna, a to najważniejsze.

Poza tym 2023 jeszcze się nie zaczął, daj nam czas na rozkręcenie 😝.

My niecierpliwie czekamy na wyniki nasienia, mężu już dzwonił do kliniki- jutro, najpóźniej w piątek powinnam je dostać na maila. On sam niecierpliwy.

W ogóle wczoraj ogarnęliśmy, że FertilMan Plus bierze się w dawce 4 tabletek codziennie, a mój chłopu brał jedną codziennie od 2 miesięcy 😅.

Jak dostaniemy te wyniki, to w przyszłym tygodniu umawiam nas do tej poradni leczenia i diagnostyki niepłodności i lecimy dalej z tematem💪🏻.
no z tym fertilmanem to faktycznie 4 piguly na dzień, mój stary już psioczy, ze tyle „tabsow dziennie” musi łykać 🫢🫢🫢

no z tym fertilmanem to faktycznie 4 piguly na dzień, mój stary już psioczy, ze tyle „tabsow dziennie” musi łykać 🫢🫢🫢
Mój w obliczu zagrożenia otrzymaniem słabszych wyników jest bardzo współpracujący.

Powiedział, że jak wyniki będą słabe, to rzuca palenie, a to już jest coś, bo pali od ponad 10 lat.
Nie pali dużo, ale jednak te 5-6 papierosków dziennie, a ja te dwa-trzy razem z nim.

Panienki co tam u was słychać? Grudniowe będę tylko podczytywać by cieszyć się z II kresek dziewczyn ale chętnie popisalabym tutaj z wami 😁

Panienki co tam u was słychać? Grudniowe będę tylko podczytywać by cieszyć się z II kresek dziewczyn ale chętnie popisalabym tutaj z wami 😁
no, właśnie!
Mi się bzykać nie chce i jak tu się starać xD i ogólnie mi się nie chce, miałam sprzątać, a leżę. Dobrze, ze chociaż na orbitreku se pobiegałam

no, właśnie!
Mi się bzykać nie chce i jak tu się starać xD i ogólnie mi się nie chce, miałam sprzątać, a leżę. Dobrze, ze chociaż na orbitreku se pobiegałam
to widocznie na misjonarza dla was pozycja na dzisiaj 😁😁😁
Ja dzisiaj przewertowałam cały internet w celu diagnozy mojego kota.. wiec doszedł mi kolejny stres 😀

reklama
Do góry