reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

reklama
Ja właśnie wracam z wizyty w klinice - pojechałam zapoznać ginekologa z zaleceniami immunologa i ustalić co dalej.

Generalnie mam ładne endo i bardzo ładne ciałko żółte w prawym jajniku (15 dzień cyklu) ale wiadomo, cuda zdarzają się innym a nie mnie ;-). Więc mamy plan na transfer na kolejny cykl, mam już rozpisane wszystko i widzimy się z lekarzem w 10-12dc. Udało mi się też kupić wszystkie leki od immunologa + Estrofem, bo to cykl sztuczny. Accofil normalnie jest dostępny na zamówienie a tu akurat jedno opakowanie na kogoś czekało więc dali je mnie a ten ktoś dostanie z hurtowni nowe (bo ma to odebrać dopiero za dwa tygodnie). Zapłaciłam za te leki jedyne 494 PLN 😎. Za wizytę 240 PLN. Tak właśnie można wydać prawie 750 PLN w godzinkę i to na nic przyjemnego :p.

Ale najważniejsze, że jest plan. Ginekolog powiedział, że się cieszy że zrobiliśmy te badania, bo rzeczywiście wyniki mogą mieć wpływ. Oby tak było :-). Także stay tuned ;-).
to brzmi jak naprawdę fajny plan, a dobry plan jest najlepszą podstawą sukcesu ;)

Ale tu cisza, uda się rozkręcić ten wątek?
Czy jednak zostaną kreski :p

Bo tam połowa to mój spam :D
Masz te wyniki, które dziś tak odswiezalas?

Ja od siebie zupdejtuje: dostaliśmy ze Starym wczoraj skierowanie od lekarza NFZ do poradni leczenia niepłodności. Celujemy w inseminacje na NFZ, bo jest tak mała skuteczność, ze szkoda nam kasy na prywatną... Więc jutro będę dzwonić i się dowiadywać, jakie są terminy.

Jak nie będą odbierać, to od razu zrób najazd koniecznie, bo do placówek medycznych to można dzwonić i dzwonić, czasami lepiej podjechać

nie no, jestem w biurze, to mi głupio tak wisieć na telefonie :D
Ale jutro będę okupować od rana.
No tylko przeczuwam, że tam może być równie łatwo się dodzwonić jak do urzędu miasta, wydział komunikacji. Włączasz głośnomówiący, zapetlasz wybieranie i za 2-3h w końcu ktoś odbierze, bo go będzie ten dzwonek wkurzał xD.

to brzmi jak naprawdę fajny plan, a dobry plan jest najlepszą podstawą sukcesu ;)

Bo tam połowa to mój spam :D
Masz te wyniki, które dziś tak odswiezalas?

Jak nie będą odbierać, to od razu zrób najazd koniecznie, bo do placówek medycznych to można dzwonić i dzwonić, czasami lepiej podjechać
nie no, raczej nie ma póki co szans, zebym zrobiła najazd do Wawy. Chociaż Starego mogę wysłac, on pracuje w Wawie, dobra myśl. Jak nie odbiorą ot tak zrobię.
Wyników nie ma i myślę, ze jest tak jak mówi @hachette - że muszę odebrać je osobiście. Nie widzi mi się to, bo przy kolejnej okazji bycia w labo chciałam zrobić przeciwciała przeciwplemnikowe, a musze je zrobić w innym labie niż robiłam tamte 😂

No tylko przeczuwam, że tam może być równie łatwo się dodzwonić jak do urzędu miasta, wydział komunikacji. Włączasz głośnomówiący, zapetlasz wybieranie i za 2-3h w końcu ktoś odbierze, bo go będzie ten dzwonek wkurzał xD.
tak myślę. Chociaż do tego spzitala WIM co miałam histero dość łatwo się było dodzwonić. A raz jak odłożyłam to zaraz oddzwonili do mnie nawet :D

Ja od siebie zupdejtuje: dostaliśmy ze Starym wczoraj skierowanie od lekarza NFZ do poradni leczenia niepłodności. Celujemy w inseminacje na NFZ, bo jest tak mała skuteczność, ze szkoda nam kasy na prywatną... Więc jutro będę dzwonić i się dowiadywać, jakie są terminy.
a to ginekolog na NFZ wypisuje skierowanie do poradni leczenia niepłodności ? Pytam orientacyjnie na przyszłość

reklama
Do góry