reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Spij, kto Ci zabroni :) kiedy będzie wiadomo czy coś znaleźli?

Tak, ja dzisiaj 4 dzień na zwolnieniu, jeszcze jakieś 17 przede mną a już posprzątałam w szafach, na strychu, wyszorowalam na błysk łazienki i ugotowałam 5 litrow bigosu, jutro chyba się wezmę za pierogi 🙄🙄🙄 albo nie wiem, piwnicę posprzatam może. Boje się, ze 12 dnia położę nowy dach albo pokój dobuduje 😳
o bigos! Dobrze ze przypomniałaś, bo muszę suszone grzyby na coś zużyć🤣

reklama
Ja też znam ten ból. Jeszcze w naszym przypadku budowaliśmy dom od zera. Wzięliśmy kredyt na jesieni przed pandemia a w trakcie ceny poszły do góry że nie starczyło na wykończenie piętra. Ale już stwierdziliśmy, że nie dobieramy bo nas rata zeżre...
my budujemy teraz i wyobraź sobie te przebitkę cenową materiałów...🙄

współczuję 😪. Ja to jak budowałam się z 8/9 lat temu a patrzę jak teraz to przeraża mnie.
to prawda, ja już nawet nie porównuje ze znajomymi co ile kiedyś kosztowało, bo bym się chyba pochlastała z żalu i bólu dupy🤷‍♀️ 😄 a z drugiej strony to wiesz, nie wiem co będzie za rok, dwa, może być jeszcze gorzej... A człowiek nie młodnieje🤣 więc trochę tak z małżem zaryzykowaliśmy. Ehhhh co ma być to będzie.

to prawda, ja już nawet nie porównuje ze znajomymi co ile kiedyś kosztowało, bo bym się chyba pochlastała z żalu i bólu dupy🤷‍♀️ 😄 a z drugiej strony to wiesz, nie wiem co będzie za rok, dwa, może być jeszcze gorzej... A człowiek nie młodnieje🤣 więc trochę tak z małżem zaryzykowaliśmy. Ehhhh co ma być to będzie.
dokładnie tak, wiesz ja mam nerwy jak ludzie mówią a bo po co brali kredyt, ale mieszkać też gdzieś trzeba 🤷‍♀️. Zresztą dom to nawet jak się człowiek wybuduje to wieczna skarbonka. Cieszę się, że z mężem dużo sami sobie zrobimy.

Zazdroscze, ze masz na to sile ❤️
Tak, fizycznie czuje się bardzo spoko, gorzej z głową 😒😒😒
w Mikołajki mam się zgłosić. Właśnie powoli robię zakupy, bo okazało się, że połowa rzeczy jakie mam to wstyd wziąć do szpitala 😂
Czasem o tym myśle 🙈 ze jakby człowiek pilnie do szpitala trafił to jak dziad pojedzie i sobie wstydu narobi 🙈🤣

my budujemy teraz i wyobraź sobie te przebitkę cenową materiałów...🙄
Nie zazdroszczę :/ my jesteśmy 3-4 lata po generalnym remoncie, kilka dni temu robiłam porządki w dokumentach (o, to kolejna rzecz którą zrobiłam na l4! 🙆🏻‍♀️), wyrzucałam m.in. stare fv (zawsze bierzemy na sprzęt faktury bo paragony blakną), znalazłam fakturę na sofę i z ciekawości weszłam na Google sprawdzić ile teraz kosztuje i w szoku byłam, ze teraz jest 200zl droższa niż te 3 lata temu 😳

Tak, fizycznie czuje się bardzo spoko, gorzej z głową 😒😒😒

Czasem o tym myśle 🙈 ze jakby człowiek pilnie do szpitala trafił to ja dziad pojedzie i sobie wstydu narobi 🙈🤣

Nie zazdroszczę :/ my jesteśmy 3-4 lata po generalnym remoncie, kilka dni temu robiłam porządki w dokumentach (o, to kolejna rzecz którą zrobiłam na l4! 🙆🏻‍♀️), wyrzucałam m.in. stare fv (zawsze bierzemy na sprzęt faktury bo paragony blakną), znalazłam fakturę na sofę i z ciekawości weszłam na Google sprawdzić ile teraz kosztuje i w szoku byłam, ze teraz jest 200zl droższa niż te 3 lata temu 😳

Styropian jesy jakies 300% droższy niż rok temu 😅 więc bym była mocno zaskoczona jakby coś nie zdrożało 😂

reklama
Do góry