reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Moi drodzy parafianie, ośmy dzień cyklu

IMG_20221123_172942129~2.jpg

reklama
Kurcze szczerze mówiąc to ciągle jestem jakaś słaba i zmęczona. Myślę, że to też kwestia tego antybiotyku, bo to była dawka 2x500 naraz, więc może trochę mnie zwaliło z nóg.
Spałam długo i dalej mi sie chce. Dziś znów leżę cały dzień. Czuję się jak symulant ale nie symuluje :D
Spij, kto Ci zabroni :) kiedy będzie wiadomo czy coś znaleźli?

A Ty na zwolnieniu? Jak tam? :)
Tak, ja dzisiaj 4 dzień na zwolnieniu, jeszcze jakieś 17 przede mną a już posprzątałam w szafach, na strychu, wyszorowalam na błysk łazienki i ugotowałam 5 litrow bigosu, jutro chyba się wezmę za pierogi 🙄🙄🙄 albo nie wiem, piwnicę posprzatam może. Boje się, ze 12 dnia położę nowy dach albo pokój dobuduje 😳

Tak, ja dzisiaj 4 dzień na zwolnieniu, jeszcze jakieś 17 przede mną a już posprzątałam w szafach, na strychu, wyszorowalam na błysk łazienki i ugotowałam 5 litrow bigosu, jutro chyba się wezmę za pierogi 🙄🙄🙄 albo nie wiem, piwnicę posprzatam może. Boje się, ze 12 dnia położę nowy dach albo pokój dobuduje 😳
hist pat beda za 6 tyg dopiero...

W dalszym ciągu jesy to zdzierstwo, które nigdy się nie opłacało. Poza tym złudnym spokojem. Opłaciło się to tym co wzięli przed pandemią i 5 lat mają spokój to teraz są alno na 0 albo ciut na plus. Natomiast mnie stałe raty w dalszym ciągu kosztowałyby z tysiaka więcej niż te dojebane zmienne. Pamiętajcie, że bank nic nie daje z dobrego serca. Wszystko musi mu się opłacić.
Ja mam wybitnie dobre oprocentowanie bo nie dalam se wcisnąć bubla i miałam super doradczynię więc nawet zmiana banku nie pomoże bo nikt nie ma tak niskiej marzy jak ta, która my dostaliśmy.
Płać i płacz podatniku 😂
Dokładnie tak. Najgorzej mi szkodę ludzi z czasów covidowych, gdzie budowa/zakup sporo kosztował wibor spadł do 0.21 a oprocentowanie dawali podobne a nawet większe niż przed, teraz wibor 3m wynosi 7,36% i ludzie mają praktycznie oprocentowanie jak na pożyczkach gotówkowych, tyle, że okres 25-30 lat 😪.
Ja sama z 10 lat spłacam, rata poszła do góry, a kapitał jaki schodzi to aż mnie coś trafia...

reklama

Zazdroscze, ze masz na to sile ❤️

Do góry