Brownie1992
Moderator
No kochana, z prolaktyną to nawet mnie przebiłaś. Szybciutko do zbicia.
I Tsh też grubo poszło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No kochana, z prolaktyną to nawet mnie przebiłaś. Szybciutko do zbicia.
A to mi baba mówiła, że jak w końcu zbije do właściwego poziomu to trzeba brać dawkę przypominająca żeby znów nie skoczyła. I utrzymywać jakiś tam stały poziom.Nic nie biorę, a ona odkąd pamietam jest taka wysoka i lekarze ją olewajà raz dostałam bromergon/bromocorn i po tym spadła do dobrego wyniku i dalej już temat „zdechł”.
A robiłaś badania tarczycy?A to mi baba mówiła, że jak w końcu zbije do właściwego poziomu to trzeba brać dawkę przypominająca żeby znów nie skoczyła. I utrzymywać jakiś tam stały poziom.
Z tym, że u mnie wiecznie jest problem z prolaktyna i wolno mi spada.
To nie konkurs. Koleżanka przecież wie, że wyniki są nieciekawe. Ale najważniejsze, że lekarze poumawiani, wyniki porobione, więc trzeba działać i się nie łamaćNo kochana, z prolaktyną to nawet mnie przebiłaś. Szybciutko do zbicia.
I Tsh też grubo poszło
Tak wszystko gitesA robiłaś badania tarczycy?
To nie są takie złe wyniki. Jedynie ta morfologia słaba, ale moim zdaniem to wcale nie wyklucza naturalnej ciąży. A no i bez sensu ta abstynencja, kto wie, czy to nie wpłynęło na wyniki a Ty teraz się martwisz.Witam wszystkie panie bardzo serdecznie. Staramy się od dwóch lat, badania z mojej strony wyszły bardzo dobrze, progesteron, potwierdzona owulacja, TSH ft itd...natomiast u męża spermogram wyszedł dość słabo. Pytanie- czy miałyście podobną sytuację? Czy można poprawić te parametry? Chodzi mi głównie o morfologię która jest niestety na poziomie 1%... Słyszałam że Profertil może pomóc...czy macie jakieś doświadczenia? Rady...?
Dziękuję z góry...
Dodam że abstynencja była więcej niż 10 dni przed badaniem
Objętość ejakulatu: 2.5ml
Ph: 8.3
Lepkość: normalna
Test IgH : negatywny
Stężenie spermazoidow: 60M/ml
150 M/ejakulat
Stężenie leukocytów: brak
RUCHLIWOŚĆ:
Postępowe (a+b) 40%
Nie postępowe (c) 10%
Nieruchome 50%
Żywotność: 77%
SPERMOCYTOGRAM(MORFOLOGA)
Formy typowe 1%
TZI 1.39
Anomalie główki 99% (!!!!!)
Anomalie części pośredniej (wstawka) 29%
Anomalie witki 9%
Pozostałości cytoplazmatyczne 1%
I co myślicie? Jest szansa?!
Ale jeśli starają się dwa lata i nici to ja umówiłabym faceta do androloga. Najlepiej będzie jeśli specjalista zdecyduje co najlepiej byłoby zrobić, żeby poprawić wyniki.To nie są takie złe wyniki. Jedynie ta morfologia słaba, ale moim zdaniem to wcale nie wyklucza naturalnej ciąży. A no i bez sensu ta abstynencja, kto wie, czy to nie wpłynęło na wyniki a Ty teraz się martwisz.