reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Dziękuję :) Myślałam, że mogę się pożegnać z owulacją bo od operacji w ogóle jej nie czuję, polegałam na kalendarzyku ale wygląda na to że on źle mi ją wylicza (według niego była 2 dni temu). Może tym razem się uda :) A może polecacie jakieś testy owu, najlepiej w dużej ilości i nie za miliony monet? 😃 Czy takie z allegro najzwyklejsze pakowane po 50 sztuk będą dobre, czy raczej nie ma co na nie liczyć?
Ja polecam z allegro Testeo, wg mnie są mega czułe bo na nich zawsze pięknie pokazuje zbliżające się owulację, kreska testowa pojawia się szybciej niż kontrolna więc nie idzie się pomylić, że zaraz będzie "ten" dzień plus sprawdzałam z monitoringiem 😏 załącze fotki z listopada.

Załączniki

• IMG_20230106_135935.jpg
    IMG_20230106_135935.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 84
  • IMG_20230106_140011.jpg
    IMG_20230106_140011.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 78
  • IMG_20230106_140257.jpg
    IMG_20230106_140257.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 82
reklama
Cześć dziewczyny :) Od jakiegoś czasu staram się z mężem o kolejnego dzidziusia. Jestem po CP, niestety straciłam wtedy lewy jajowód. Od tamtej pory nie mogę zajść 😔😔 Zaczęłam sprawdzać czy w ogóle mam owulację testami. Pomóżcie, bo dopiero zaczynam. Czy ten dzisiejszy test (15dc) jest pozytywny czy jeszcze negatyw? I jeśli negatyw to +/- za ile dni może być pozytywny? Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie staraczki 😚😚
Ps tak patrząc na Twoje zapiski to polecam robić po trzy razy dziennie te testy ze względu na to, że można też przegapić pik 🙂.

Ja tez się przywitam. 😊 Na razie na luzie dołączam, bez większej spiny. 😜 Mam synka (13 miesięcy) urodzonego 27.11.2021. Byla to moja druga ciąża, pierwsza straciłam w 8 tygodniu. Nie robiliśmy badań, ale ginekolog uznal, ze obraz wskazywal na wady genetyczne (zaczął sie zbierać plyn przy szyi). 😟 Druga ciąża w obstawie leków: metypred i arechin (przeciwciala ana), euthyrox (choruje na hashimoto, maksymalna dawka 200), duphaston, intralipid, acard plus z powodu dolegliwości (niekontrolowane wymioty ciężarnych) torecan i kroplowki wzmacniajace. Dodatkowo cukrzyca ciążowa leczona dieta. Chcielibyśmy postarać się o rodzeństwo dla synka, bo widzimy jak ciągnie go do dzieci, a u nas w rodzinie poza nim dzieci brak. 😟
Życzę wszystkim owocnych starań i jak najmniej stresu. 😊🌷

aha 😅 no to fajna ta ginekolog, taka nie za mądra 😂
zrób sobie na początek podstawowe hormony, najlepiej 2-4 dc. Estradiol, prolaktyna, testosteron, LH i FSH. Dziewczyny, powiedzcie co dorzucić, jak coś pominelam. Tarczyca jest ok z tego co koleżanka pisze.
Możesz też zrobić progesteron 7 dni po owulacji.
A miałaś jakiś monitoring? Owulacje są normalnie?
Na razie lepszej nie znalazłam niestety, a nie mieszkam w Polsce i to nie jest takie proste.. Każda z Was pisze o wspaniałym ginekologu a ja wciąż szukam i szukam. Monitoringu nie miałam a owulacje są i to odczuwalne. Na następnej wizycie poproszę o wszystkie te badania i czas ruszyć do przodu bo lata uciekają :) Dziękuję pięknie za rady i na pewno z nich skorzystam i życzę każdej z Was miłej niespodzianki :) jak będę wiedzieć coś więcej to się odezwę :) Dziękuję!

Kolejny raz proszę Was o pomoc.

Sprawa wyglada tak.. zazwyczaj okresy mam o terminie i są regularne. Tym razem od 26dc zauważyłam plamienia (okres mam Ok 30dc) mocno bolały mnie piersi i oczywiście uroiłam sobie, ze to napewno ciąża.
Dzisiaj w 30dc przyszedł okres i zaczęłam czytać o tej niedomodze lutealnej.
Jak można sobie pomoc? Co mogę brać by mój cykl był normalny i zdrowy i bym czuła się „trochę lepiej” podczas okresu?

Biorę Pueria uno od kilku dni i zastanawiam się czy brać jeszcze do tego witaminy z grupy b i dodatkowo D? 🤷‍♀️@Zazuu pomożesz?

Kolejny raz proszę Was o pomoc.

Sprawa wyglada tak.. zazwyczaj okresy mam o terminie i są regularne. Tym razem od 26dc zauważyłam plamienia (okres mam Ok 30dc) mocno bolały mnie piersi i oczywiście uroiłam sobie, ze to napewno ciąża.
Dzisiaj w 30dc przyszedł okres i zaczęłam czytać o tej niedomodze lutealnej.
Jak można sobie pomoc? Co mogę brać by mój cykl był normalny i zdrowy i bym czuła się „trochę lepiej” podczas okresu?

Biorę Pueria uno od kilku dni i zastanawiam się czy brać jeszcze do tego witaminy z grupy b i dodatkowo D? 🤷‍♀️@Zazuu pomożesz?

Póki nie masz stwierdzonej niedomogi nie ma najmniejszego sensu nic brać. Trzeba się najpierw zdiagnozować.
Plamienia mogą występować z różnych powodów

Póki nie masz stwierdzonej niedomogi nie ma najmniejszego sensu nic brać. Trzeba się najpierw zdiagnozować.
Plamienia mogą występować z różnych powodów
jakie badania zrobić by to stwierdzić? Robiłam progesteron jakiś czas temu w fazie lutealnej i był Ok.
Umówiłam się na wizytę do lekarza dopiero na początek lutego. Nie było innego terminu :(

jakie badania zrobić by to stwierdzić? Robiłam progesteron jakiś czas temu w fazie lutealnej i był Ok.
Umówiłam się na wizytę do lekarza dopiero na początek lutego. Nie było innego terminu :(

Najpierw potwierdzić owulacje na usg a później zbadać progesteron. Najlepiej 3 następujące dni po sobie. Żeby wykluczyć niedomoge przynajmniej raz musi przekroczyć 6ng/ml chociaż teraz co raz częściej mówi się o 10

reklama
Do góry