reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

bez. Nie miał żadnych skutków ubocznych, normalnie się czuł.
A, mówię bez przerw. Ale ogólnie system brania miał 10 dni Clo i 20 przerwy chyba, nie pamiętam dobrze. Mogę go dopytać i dam znać. Nie jest tak, ze zażywa codziennie bez żadnej przerwy
Mój ma codzień po pół tabletki, skończymy wszystkie pudełka i zobaczymy efekty kuracji, ale do tego jeszcze trochę czasu :)

reklama
Estradiol mi spadł!!! Dalej nie urywa dupy, ale miesiąc temu był 159 z hakiem!!! Aaaaaaa! Widzę, że muszę biec do apteki po wit D, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć co z żelazem i ferrytyną? Czy to jest ok?

Załączniki

• 24f047b1-d08b-429e-b615-8c19cc1681bd.jpeg
    24f047b1-d08b-429e-b615-8c19cc1681bd.jpeg
    54,3 KB · Wyświetleń: 101
  • 9b2c291d-4649-436b-acd7-2708c338dfd4.jpeg
    9b2c291d-4649-436b-acd7-2708c338dfd4.jpeg
    28,5 KB · Wyświetleń: 103
Estradiol mi spadł!!! Dalej nie urywa dupy, ale miesiąc temu był 159 z hakiem!!! Aaaaaaa! Widzę, że muszę biec do apteki po wit D, ale czy ktoś mógłby mi powiedzieć co z żelazem i ferrytyną? Czy to jest ok?
Ferrytynę i żelazo masz całkiem ok ♥️ może być lepiej się nie potrzebujesz leków - bardziej może na przykład więcej witaminy C w diecie żeby się lepiej wchłaniało

Co do witaminy D to koniecznie! I mężowi też jeśli nie suplementuje wcale! (A najlepiej jakby też zbadał)

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i pierwszy raz odważyłam się napisać na forum. Z partnerem staramy się od roku o dzidziusia i przyznam, że nie robiłam żadnych szczegółowych badań i żyłam z myślą, że „jakoś to będzie” ale niestety, tak to nie działa.. Ginekolog powiedziała, że jestem w pełni zdrowa, badania wykazują to samo i możemy się starać.. Jednak czasem to nie wystarcza. Przyznam, że nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale będę wdzięczna za możliwość wzajemnego wsparcia :)

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa i pierwszy raz odważyłam się napisać na forum. Z partnerem staramy się od roku o dzidziusia i przyznam, że nie robiłam żadnych szczegółowych badań i żyłam z myślą, że „jakoś to będzie” ale niestety, tak to nie działa.. Ginekolog powiedziała, że jestem w pełni zdrowa, badania wykazują to samo i możemy się starać.. Jednak czasem to nie wystarcza. Przyznam, że nie czytałam wszystkich wypowiedzi ale będę wdzięczna za możliwość wzajemnego wsparcia :)
jakie badania do tej pory zrobiłaś? 😉

reklama
jakie badania do tej pory zrobiłaś? 😉
Powiem szczerze, że w medycznych tematach jestem totalnie zielona bo unikam lekarzy jeśli tylko mogę, ale na pewno pod względem odpowiedniej ilości witamin i minerałów wszystko jest w normie, nie mam anemii, żadnych chorób, tarczyca w porządku bo biorę leki i dodatkowo biorę femibion na wypadek gdyby ilości witamin nie były wystarczające :) zapytałam ginekolog o dodatkowe badania ale mi powiedziała, że nie ma takiej potrzeby..

Do góry