reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Bardziej na uniknięcie torbieli... Czasem też Dupka dają na wchłanianie.
Lekarz oddzwonił, w kolejnym cyklu da mi receptę na zastrzyk. Na ten nie dał żadnych zaleceń. Ten pecherzyk pewnie albo się zapadnie albo wchłonie z kolejnym cyklem, w poprzednich stymulowanych cyklach bez zastrzyków tak właśnie było.

Zaświtała mi w głowie pewna mysl, czy torbiel na jajniku może dać fałszywie pozytywny test z moczu?

reklama
Lekarz oddzwonił, w kolejnym cyklu da mi receptę na zastrzyk. Na ten nie dał żadnych zaleceń. Ten pecherzyk pewnie albo się zapadnie albo wchłonie z kolejnym cyklem, w poprzednich stymulowanych cyklach bez zastrzyków tak właśnie było.

Zaświtała mi w głowie pewna mysl, czy torbiel na jajniku może dać fałszywie pozytywny test z moczu?
Raczej nie. Może wydzielać progesteron i estradiol ale bety to raczej nie powinna.

Oczywiście przypadek tu opisany jest dużo bardziej „dramatyczny” ale ciekawe czy faktycznie torbiele nie zawierają śladowych ilości hcg, stad np u mnie w poprzednim cyklu beta 1,4mlu/ml i cienie kresek na testach 🤔

Załączniki

• CEB53FF5-B92C-48F5-B238-D908E0FFD441.png
    CEB53FF5-B92C-48F5-B238-D908E0FFD441.png
    72,6 KB · Wyświetleń: 64
Dziewczyny, przydałaby mi się rada. Na jutro umówiłam się do gina (tego co zawsze) - chcę wysępić kopię dokumentów, które są u niego w kartotece. Poza tym chcę z nim pogadać czy da mi coś na stymulację owulacji. Znalazłam już nowego gina, który jest ginekologiem endokrynologiem i specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Cena nie zwala z nóg i mam do niego stosunkowo blisko. Termin też dostałam całkiem niezły (biorąc pod uwagę poszukiwania lekarza) tj. na koniec miesiąca. Ale w związku z tym, że trochę szkoda mi odpuścić ten cykl to wymyśliłam, że zobaczę co w tym cyklu mógłby jeszcze stary gin wymyślić. Sądzicie, że to mądre? Czy odpuścić i czekać na to co nowy powie? Wiem, że leki to nie cukierki. Czy jeśli teraz stary gin da mi np. clo lub letrozol a nowy gin od lutego będzie chciał coś innego wprowadzić to może pojawić się jakaś kolizja?

reklama
Dziewczyny, przydałaby mi się rada. Na jutro umówiłam się do gina (tego co zawsze) - chcę wysępić kopię dokumentów, które są u niego w kartotece. Poza tym chcę z nim pogadać czy da mi coś na stymulację owulacji. Znalazłam już nowego gina, który jest ginekologiem endokrynologiem i specjalizuje się w leczeniu niepłodności. Cena nie zwala z nóg i mam do niego stosunkowo blisko. Termin też dostałam całkiem niezły (biorąc pod uwagę poszukiwania lekarza) tj. na koniec miesiąca. Ale w związku z tym, że trochę szkoda mi odpuścić ten cykl to wymyśliłam, że zobaczę co w tym cyklu mógłby jeszcze stary gin wymyślić. Sądzicie, że to mądre? Czy odpuścić i czekać na to co nowy powie? Wiem, że leki to nie cukierki. Czy jeśli teraz stary gin da mi np. clo lub letrozol a nowy gin od lutego będzie chciał coś innego wprowadzić to może pojawić się jakaś kolizja?
Nie pojawi się kolizja jeśli to nie będzie w tym samym cyklu :-) Clo czy Aromek nie działają długoterminowo

Do góry