reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

@Nel331 trzymam kciuki za histero, odmelduj później czy wszystko ok 🤞🏻🧡
Hej 🙂 dziękuje za pamięć !
Właśnie wróciłam do domu. To najgorsze przeżycie w moim życiu póki co. Nie mam za bardzo doświadczenia z narkoza ale w tamtym roku miałam i pamietam ze zasypiałam, i obudziłam się już po wszystkim. W tym niestety coś poszło nie tak, albo tak miało być ale cały zabieg słyszałam rozmowy, nie wiem co mówili Ci ludzie ale słyszałam, ze mówili, wiem ze robiłam miny z bólu żeby zobaczyli ze ja czuje, ze jestem na pół świadoma.. ból czułam okropny… zaczęli mnie wybudzać i słyszałam ze dostałam reakcji alergicznej i zaczęłam puchnąć, spuchły mi usta i nie wiem co jeszcze bo nikt o tym ze mną nie rozmawiał. Leżałam pod ich opieka chwile, nie umiałam powstrzymać łez, nie wiem czy to przez ten okropny ból okropny jakby mnie miało rozwiewać czy z tej świadomości ze wszystko czułam.
Na sali jak mnie przywieźli to tylko przez łzy mówiłam, ze mnie boli.. dostałam kroplówkę ale ona najpierw wypadła mi w ogóle z tego wenflonu i miałam wszystko mokre a potem już trochę zaczęło działać. Anestezjolog przyszedł na sale ( leżałam z 3 paniami każda ok 50 lat i wszystkie po zabiegu czuły się ok) i powiedział do nich żeby obserwowały czy oddycham miarowo i jął się coś będzie działo to maja dzwonić, bo jestem alergiczką. To kojarzę po prostu jak zasypiałam ze mówił. Koszmar.
Z dobrych rzeczy to tyle, ze był polip i go usunęli i pobrali endo do badania.
I pierwszy raz zarówno usg jak i zabieg robiły mi kobiety - i to Ukrainki.
Do tej pory chce mi się płakać, nie rozumiem w ogóle sytuacji, mąż wściekły, chciał tam iść robić aferę ale zabrał mnie za to do maka.

reklama
szczerze to zazdro z tym, że ruszyły Ci te owulacje. Mi lekarz ostatnio powiedział, że zmieni mi letrozol na clo, a jak to nie da efektu to zostaje mi ivf.
Jakbym miała swoje owu, to bym kombinowala z suplementami jeszcze i co miesiąc jakąś tam nadzieję miała. Choć nie wiem jak długo. A jak mi już przestaną wypisywać recepty na leki stymulujące, to chooya będę mogła. Ani owu, ani szansy na ciążę.
Ja dalej mam to plemienie po ovi, także czuje, że ten cykl pójdzie się Yebać.
Stymulacje są wykańczające, te niekończące się wizyty to jest dramat. Ja w ogóle daje sobie czas max do czerwca (biorę pod uwagę marzec, ale zobaczymy co Paśnik zaproponuje) i chcę iść w ivf. Wy bierzecie to w ogóle to pod uwagę?

Właśnie wróciłam do domu. To najgorsze przeżycie w moim życiu póki co. Nie mam za bardzo doświadczenia z narkoza ale w tamtym roku miałam i pamietam ze zasypiałam, i obudziłam się już po wszystkim. W tym niestety coś poszło nie tak, albo tak miało być ale cały zabieg słyszałam rozmowy, nie wiem co mówili Ci ludzie ale słyszałam, ze mówili, wiem ze robiłam miny z bólu żeby zobaczyli ze ja czuje, ze jestem na pół świadoma.. ból czułam okropny… zaczęli mnie wybudzać i słyszałam ze dostałam reakcji alergicznej i zaczęłam puchnąć, spuchły mi usta i nie wiem co jeszcze bo nikt o tym ze mną nie rozmawiał. Leżałam pod ich opieka chwile, nie umiałam powstrzymać łez, nie wiem czy to przez ten okropny ból okropny jakby mnie miało rozwiewać czy z tej świadomości ze wszystko czułam.
Na sali jak mnie przywieźli to tylko przez łzy mówiłam, ze mnie boli.. dostałam kroplówkę ale ona najpierw wypadła mi w ogóle z tego wenflonu i miałam wszystko mokre a potem już trochę zaczęło działać. Anestezjolog przyszedł na sale ( leżałam z 3 paniami każda ok 50 lat i wszystkie po zabiegu czuły się ok) i powiedział do nich żeby obserwowały czy oddycham miarowo i jął się coś będzie działo to maja dzwonić, bo jestem alergiczką. To kojarzę po prostu jak zasypiałam ze mówił. Koszmar.
Do tej pory chce mi się płakać, nie rozumiem w ogóle sytuacji, mąż wściekły, chciał tam iść robić aferę ale zabrał mnie za to do maka.
O matko!! Co oni Ci tam zrobili... przecież to prosty zabieg..
Biedna :( nie wiem co mam powiedzieć, żeby Cię pocieszyć :( trzymaj się i odpoczywaj :(

O Boze jak bardzo mi przykro 😔😔😔 straszne jest to, co przeżyłaś, to musiał być koszmar ☹️☹️ Gdzie miałaś robiony ten zabieg? Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz po tym wszystkim do siebie i ze dzięki usunięciu tego polipa raz dwa ciąża wynagrodzi Ci to wszystko co przeżyłaś 🥺

O matko!! Co oni Ci tam zrobili... przecież to prosty zabieg..
Biedna :( nie wiem co mam powiedzieć, żeby Cię pocieszyć :( trzymaj się i odpoczywaj :(

O Boze jak bardzo mi przykro 😔😔😔 straszne jest to, co przeżyłaś, to musiał być koszmar ☹️☹️ Gdzie miałaś robiony ten zabieg? Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz po tym wszystkim do siebie i ze dzięki usunięciu tego polipa raz dwa ciąża wynagrodzi Ci to wszystko co przeżyłaś 🥺
Dziękuje ❤️Do tej pory płacze, kompletnie nie wiem dlaczego. To jest normalne ?
Tez myśle, ze może już najwyższy czas żeby rozpocząć t procedurę i ten transfer się udał.
Jął następnym razem odważę się podejść do narkozy to co mam powiedzieć lekarzowi ze miałam taka sytuacje ze spuchlam i dostałam alergii i złe mnie znieczulono ? I będzie wiedział co robić 😞

Tez myśle, ze może już najwyższy czas żeby rozpocząć t procedurę i ten transfer się udał.
Jął następnym razem odważę się podejść do narkozy to co mam powiedzieć lekarzowi ze miałam taka sytuacje ze spuchlam i dostałam alergii i złe mnie znieczulono ? I będzie wiedział co robić 😞
no na pewno musisz o tym powiedzieć lekarzowi. I to nie przed narkozą tylko ogólnie skonsultować to. To nie było normalne i nie powinno było tak wyglądać...

😱
No generalnie to nawet punkcja w ivf wymaga narkozy więc na pewno musisz o tym swojego lekarza w klinice poinformować, żeby nagle w panice nie musieli wzywać karetki...

no na pewno musisz o tym powiedzieć lekarzowi. I to nie przed narkozą tylko ogólnie skonsultować to. To nie było normalne i nie powinno było tak wyglądać...
Powiem temu od ivf ale on nie miał nic wspólnego z tymi tutaj. Nawet nie wiem za bardzo co mu powiedzieć bo wiem tyle co usłyszałam jak się wybudzalam i co powiedziały mi panie z sali, bo jak przyszedł lekarz z wypisem i go pytałam o ta alergie to unikał tematu i mówił ze on nic nie wie, dopiero te panie z sali mi powiedziały to powiedziały tylko ze tak się zdążą i ze „znieczulenie Pani miała” No cieszę się bardzo, ze miałam ale coś chyba poszło nie tak bo bolało jak szlag

reklama
Oczywiście, ze musisz, powinnaś tez mieć to wpisane w kartę szpitalną, taka reakcja nie jest normalna i jest bardzo niebezpieczna. Biedna
Gravity Falls Hug GIF

Do góry