reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

reklama
a, i ja tam liczę, że w styczniu to już nie będzie po co robić histero. Jesteś na mojej liście dziewczyn na wrześniowe mamusie 🤷‍♀️

Edit: drożności, nie histero
kochana ❤
mi lekarz powiedział, że zamieni mi Aromek na clo od następnego cyklu, bo tam ilość pęcherzyków zwykle wynosi więcej niż 1, więc szansa większa. Po drodze będę miała drożność, a jak już to nie pomoże, to in vitro 😕

Badałaś kiedykolwiek AMH?
Ginekolog sprawdzał na USG na początku cyklu liczbę pecherzykow antralnych?
Ile masz lat?

Generalnie niskie LH i wysokie FSH to niedobrze. Prolaktyna to mniejszy problem.
mówisz o stosunku LH do FSH czy ogólnie o niskim Lh ? Ja odebrałam dziś wyniki i LH mam 3,65 A FSH 6,31

kochana ❤
mi lekarz powiedział, że zamieni mi Aromek na clo od następnego cyklu, bo tam ilość pęcherzyków zwykle wynosi więcej niż 1, więc szansa większa. Po drodze będę miała drożność, a jak już to nie pomoże, to in vitro 😕
nie wiem czy Ty lepiej się czujesz przy optymistycznym podejściu, czy takim bardziej dystansie i byciu zachowawczym, więc nie chce Cię zarzucać bełkotem optymizmu, ale trzymam kciuki, żeby ten cykl był TYM cyklem 🤞

Moje wyniki. Co sądzicie?
Stosunek LH do FSH powinien być jak najbardziej zbliżony do 1. Jeśli jest poniżej 0,6 to może świadczyć o niedoczynności przysadki. Poza tym LH masz za niskie, a FSH za wysokie.

Estradiol wydaje mi się być ok. Ja miałam 71 i gin powiedział, że mógłby być wyższy.

Więcej nie wiem, specjalistą nie jestem ;) Na Twoim miejscu umówiłabym się w miarę szybko na konsultację do gina.

nie wiem czy Ty lepiej się czujesz przy optymistycznym podejściu, czy takim bardziej dystansie i byciu zachowawczym, więc nie chce Cię zarzucać bełkotem optymizmu, ale trzymam kciuki, żeby ten cykl był TYM cyklem 🤞
ja lubię optymistyczne podejścia, poza takim pierdololo, że może teraz zdarzy się cud i ktoś się uleczy z ciężkiej choroby 😅
podkreślam, że ja mam jedno dziecko (ale nie z obecnym mężem) i nie rozumiem, dlaczego miałabym być teraz bezplodna. Nieplodna, to tak, ale bezplodna ? Przecież nie usunęli mi macicy i jajowodow 🤷‍♀️ narazie wizja in vitro jest dla mnie odległa, chyba, że okaże się, że stary ma mega słabe nasienie, którego nie da się naprawić. No ale raz z nim zaszlam w ciążę, a u mnie jest problem z owulacja i prolaktyna, więc myślę, że problem jest po mojej stronie. Tak czy siak na badania umawiam go w styczniu, bo po świętach to ja będę w trakcie owu, więc nie możemy zachować abstynencji.
Przypomnisz mi proszę co u Ciebie nie gra ?

Stosunek LH do FSH powinien być jak najbardziej zbliżony do 1. Jeśli jest poniżej 0,6 to może świadczyć o niedoczynności przysadki. Poza tym LH masz za niskie, a FSH za wysokie.

Estradiol wydaje mi się być ok. Ja miałam 71 i gin powiedział, że mógłby być wyższy.

Więcej nie wiem, specjalistą nie jestem ;) Na Twoim miejscu umówiłabym się w miarę szybko na konsultację do gina.
ja miałam estradiol 39 w 2 dc i pytałam gina czy nie za niski, a on powiedział, że jest dobry i że on rośnie. Wiem dzięki @lady_in_blue, że w okolicy owu powinien mieć 200 😁

ja lubię optymistyczne podejścia, poza takim pierdololo, że może teraz zdarzy się cud i ktoś się uleczy z ciężkiej choroby 😅
podkreślam, że ja mam jedno dziecko (ale nie z obecnym mężem) i nie rozumiem, dlaczego miałabym być teraz bezplodna. Nieplodna, to tak, ale bezplodna ? Przecież nie usunęli mi macicy i jajowodow 🤷‍♀️ narazie wizja in vitro jest dla mnie odległa, chyba, że okaże się, że stary ma mega słabe nasienie, którego nie da się naprawić. No ale raz z nim zaszlam w ciążę, a u mnie jest problem z owulacja i prolaktyna, więc myślę, że problem jest po mojej stronie. Tak czy siak na badania umawiam go w styczniu, bo po świętach to ja będę w trakcie owu, więc nie możemy zachować abstynencji.
Przypomnisz mi proszę co u Ciebie nie gra ?
mam za wysoki estradiol (teraz w 3dc 159 🤷‍♀️) i endometrium, które lubi się w wersji slim. Ale z problemów z odchudzonym endometrium mam nadzieję, że wychodzę, bo w tym cyklu mam już 6,5mm (🤩), a w 14dc zeszłego cyklu miałam 3,7mm, więc już niebo a ziemia

reklama
dziewczyny dziś gin mi tłumaczył na czym polega drożność. Trochę się przeraziłam, bo z tego co zrozumiałam polega to na nacieciu brzucha w dwóch miejscach i wprowadzeniu kamerek, następnie przez pochwe wlewany jest płyn i obserwują czy przelatuje przez jajowody. Coś jeszcze wspomniał o pępku, że przez niego się coś wprowadza (?). Miał ktoś? Zostają jakieś blizny po tym ?

Do góry