reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

mam za wysoki estradiol (teraz w 3dc 159 🤷‍♀️) i endometrium, które lubi się w wersji slim. Ale z problemów z odchudzonym endometrium mam nadzieję, że wychodzę, bo w tym cyklu mam już 6,5mm (🤩), a w 14dc zeszłego cyklu miałam 3,7mm, więc już niebo a ziemia
wino pij kobieto 😀😁
ciekawa jestem tego estardiolu. Kurde, wiem, że są problemy jak jest zbyt niski. Ale za wysoki ? Aż muszę poczytać

reklama
mam za wysoki estradiol (teraz w 3dc 159 🤷‍♀️) i endometrium, które lubi się w wersji slim. Ale z problemów z odchudzonym endometrium mam nadzieję, że wychodzę, bo w tym cyklu mam już 6,5mm (🤩), a w 14dc zeszłego cyklu miałam 3,7mm, więc już niebo a ziemia

Załączniki

• Screenshot_20221222-194438_OneDrive.jpg
    Screenshot_20221222-194438_OneDrive.jpg
    315,4 KB · Wyświetleń: 50
dziewczyny dziś gin mi tłumaczył na czym polega drożność. Trochę się przeraziłam, bo z tego co zrozumiałam polega to na nacieciu brzucha w dwóch miejscach i wprowadzeniu kamerek, następnie przez pochwe wlewany jest płyn i obserwują czy przelatuje przez jajowody. Coś jeszcze wspomniał o pępku, że przez niego się coś wprowadza (?). Miał ktoś? Zostają jakieś blizny po tym ?
To brzmi jak droznosc laparoskopowa ktora się robi jak jest potwierdzone ze sa zrosty.
Mialam drożność metoda sono we wtorek. Całość potrwała ok 20min, na fotelu ginekologicznym. Nke bylo super przyjemne, lekko bolało ale przy miesiączce boli mnie bardziej. I kazal mi się od razu starac. Plamiłam we wtorek, wczoraj tez lekko ale ogólnie nic mi nie jest. Poczytaj sobie o sonohsg - po prostu wprowadzają piankę przez pochwe i usg przezpochwowym sprawdzają przeplyw.

Ostatnia edycja:
To brzmi jak droznosc laparoskopowa ktora się robi jak jest potwierdzone ze sa zrosty.
Mialam drożność metoda sono we wtorek. Całość potrwała ok 20min, na fotelu ginekologicznym. Nke bylo super przyjemne, lekko bolało ale przy miesiączce boli mnie bardziej. I kazal mi się od razu starac. Plamiłam we wtorek, wczoraj tez lekko ale ogólnie nic mi nie jest. Poczytaj sobie o sonohsg - po prostu wprowadzają piankę przez pocztę i usg przezpochwowym sprawdzają przeplyw.
to brzmi zdecydowanie lepiej ! Dziękuję! ❤😀

Mialam drożność metoda sono we wtorek. Całość potrwała ok 20min, na fotelu ginekologicznym. Nke bylo super przyjemne, lekko bolało ale przy miesiączce boli mnie bardziej. I kazal mi się od razu starac. Plamiłam we wtorek, wczoraj tez lekko ale ogólnie nic mi nie jest. Poczytaj sobie o sonohsg - po prostu wprowadzają piankę przez pochwe i usg przezpochwowym sprawdzają przeplyw.
A, jeszcze powiedz mi co wyszło 😀 drożne?

wino pij kobieto 😀😁
ciekawa jestem tego estardiolu. Kurde, wiem, że są problemy jak jest zbyt niski. Ale za wysoki ? Aż muszę poczytać
a jeżeli chodzi o to, czym to skutkuje w kontekście endo, to mi Lady in blue wykminilam, że estradiol rośnie w trakcie cyklu. I endometrium też. Więc jeżeli ja mam wysoki estradiol już na starcie, to on nie rośnie aż tak, więc i endo stoi w miejscu. Ja to sobie wyobrażam tak, że estradiol stoi w miejscu, a endometrium strzela focha i mówi "pierdolę, bez estradiolu nie idę"

reklama
Do góry