reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

a co w takim razie pomaga? Z morelami to też ściema? Póki pauzuje to może będę tuczyć endometrium 🐷
z takich żywnościowych rzeczy to te morele, migdały, orzechy brazylijskie i włoski, jajka (żółtka), kiełki. Endo lubi też buraki. Do tego ćwiczenia, najlepiej kardio, bo one generalnie zwiększają ukrwienie

reklama
ja miałam estradiol 39 w 2 dc i pytałam gina czy nie za niski, a on powiedział, że jest dobry i że on rośnie. Wiem dzięki @lady_in_blue, że w okolicy owu powinien mieć 200 😁
W 2-5dc to niby ideolo poniżej 60. Niski jest ok.
W okresie owulacji po 200 na każdy dojrzały pęcherzyk. Potem poziom spada.
mam za wysoki estradiol (teraz w 3dc 159 🤷‍♀️) i endometrium, które lubi się w wersji slim. Ale z problemów z odchudzonym endometrium mam nadzieję, że wychodzę, bo w tym cyklu mam już 6,5mm (🤩), a w 14dc zeszłego cyklu miałam 3,7mm, więc już niebo a ziemia
"Endometrium w wersji slim" ♥️😘
dziewczyny dziś gin mi tłumaczył na czym polega drożność. Trochę się przeraziłam, bo z tego co zrozumiałam polega to na nacieciu brzucha w dwóch miejscach i wprowadzeniu kamerek, następnie przez pochwe wlewany jest płyn i obserwują czy przelatuje przez jajowody. Coś jeszcze wspomniał o pępku, że przez niego się coś wprowadza (?). Miał ktoś? Zostają jakieś blizny po tym ?
To co opisujesz to laparoskopia.
Drożność można zrobić też całkowicie nieinwazyjnie jakby co.
a jeżeli chodzi o to, czym to skutkuje w kontekście endo, to mi Lady in blue wykminilam, że estradiol rośnie w trakcie cyklu. I endometrium też. Więc jeżeli ja mam wysoki estradiol już na starcie, to on nie rośnie aż tak, więc i endo stoi w miejscu. Ja to sobie wyobrażam tak, że estradiol stoi w miejscu, a endometrium strzela focha i mówi "pierdolę, bez estradiolu nie idę"
Albo "pierdolę, nie ma sensu się starać jak estradiol już tak wysoko" :D

a ja tyle pije 😂😱
no ze 3 kieliszki w tyg na pewno...
no ja kocham wino. I poszłam do tej gin po raz pierwszy, bo poprzedni ginekolog to penis i jej mówię, że to endometrium takie cienkie, ale ze działam, mówię jej o tym winie, dumna pierś wypinam jak po order, a ona bach mnie w twarz tym kubłem zimnej wody, a za chwilę usg i 3,7mm i jeb, drugie wiadro. To był drugi raz w życiu, gdy wino mnie zdradziło, ale w sumie za pierwszym razem to była kadarka za 9zl, więc nie wiem, czy powinnam to liczyć.

no ja kocham wino. I poszłam do tej gin po raz pierwszy, bo poprzedni ginekolog to penis i jej mówię, że to endometrium takie cienkie, ale ze działam, mówię jej o tym winie, dumna pierś wypinam jak po order, a ona bach mnie w twarz tym kubłem zimnej wody, a za chwilę usg i 3,7mm i jeb, drugie wiadro. To był drugi raz w życiu, gdy wino mnie zdradziło, ale w sumie za pierwszym razem to była kadarka za 9zl, więc nie wiem, czy powinnam to liczyć.
Ale kadarke to Ty szanuj! Tanie a pyszne ! 😁
mi wino pomogło choćby na hemoglobine. Miałam 9 A po piciu przez 1,5 roku regularnie wzrosło do 14 prawie 😱 i endo zawsze mam zacne, w okolicach owu tak 11 mm

Ale kadarke to Ty szanuj! Tanie a pyszne ! 😁
mi wino pomogło choćby na hemoglobine. Miałam 9 A po piciu przez 1,5 roku regularnie wzrosło do 14 prawie 😱 i endo zawsze mam zacne, w okolicach owu tak 11 mm
na samą myśl o kadarce mnie wzdryga, a minęło 14 lat 🤣
Jak masz takie endo, to myślę, że możesz pić :D

Kadarke za 9 PLN to jednak szanujmy 😎.
Kiedyś była promka w Biedronce i druga butelka była za pół ceny!

reklama
Do góry