reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Ja nie mam wysiłku fizycznego 🤣 staram się naprawdę ale po tych lekach immuno np. Co podje na basen to leżę z gorączka wiec średnio mi to idzie.
I teraz uwaga może głupie pytanie. Jak mam ogarnąć jaka mam brać dawkę metyli ?
Nie wiem :-) eksperymentalnie albo konsultując się z lekarzem / dietetykiem, który się na tym zna

Na Fejsie jest grupa MTHFR Polska - jest tam trochę ludzi, którzy się znają tylko trzeba uważać na jakieś absurdalne teorie spiskowe i pomysły, bo i takie rzeczy tam czytałam.

reklama
Ja nie mam wysiłku fizycznego 🤣 staram się naprawdę ale po tych lekach immuno np. Co podje na basen to leżę z gorączka wiec średnio mi to idzie.
I teraz uwaga może głupie pytanie. Jak mam ogarnąć jaka mam brać dawkę metyli ?

Ten ginekolog co taki reklamowany w Poznaniu od. In vitro i niepłodności (swoją drogą obronił już habilitację chyba, a typ ma może z 40 lat ale dałabym 30 gdybym nie wiedziała jakie ma tytuły 😂) twierdzi, że powinno się suplementowac wersję mieszaną. Czyli zwykłe formy plus metylowane i tym stosunkiem manewrować. Ile w tym prawdy nie wiem, ale jak badałam wtedy homocysteine to miałam tak właśnie zmieszane i pomimo b12 poniżej normy to homo była spoko. Pueria uno ma 400 na 400 i ja tak żrem więc możesz spróbować i za msc skontrolować.
Plus ten zakwas szklanka dziennie

Ten ginekolog co taki reklamowany w Poznaniu od. In vitro i niepłodności (swoją drogą obronił już habilitację chyba, a typ ma może z 40 lat ale dałabym 30 gdybym nie wiedziała jakie ma tytuły 😂) twierdzi, że powinno się suplementowac wersję mieszaną. Czyli zwykłe formy plus metylowane i tym stosunkiem manewrować. Ile w tym prawdy nie wiem, ale jak badałam wtedy homocysteine to miałam tak właśnie zmieszane i pomimo b12 poniżej normy to homo była spoko. Pueria uno ma 400 na 400 i ja tak żrem więc możesz spróbować i za msc skontrolować.
Plus ten zakwas szklanka dziennie
Mój ginekolog też tak twierdzi, chociaż tytułów naukowych przed nazwiskiem nie ma :p ale profesor ginekolog immunolog też mi tak zapisał :p

Mój ginekolog też tak twierdzi, chociaż tytułów naukowych przed nazwiskiem nie ma :p ale profesor ginekolog immunolog też mi tak zapisał :p

No to uznaje, że ufam tej teorii 😂
Moja ginka sama mi powiedziała, że w tym to ona mi nie pomoże bo uja się zna i przyjęła zalecenia tego typa właśnie bo uznała, że on się zna i mu ufa😂

No to uznaje, że ufam tej teorii 😂
Moja ginka sama mi powiedziała, że w tym to ona mi nie pomoże bo uja się zna i przyjęła zalecenia tego typa właśnie bo uznała, że on się zna i mu ufa😂
i to jest gin, któremu bym zaufała. A nie jakieś pierdololo na wszystkim się znam.

Hej dziewczyny. Nie jestem staraczką, ale nurtują mnie 2 pytania. Macie ogromną wiedzę i może mi pomożecie.
1. Jakiej grubości (+-) endometrium jest ok do zagnieżdżenia?
2. Czy mając cienkie endometrium miesiączki mogą być wtedy mniej obfite niż kiedyś czy to nie ma znaczenia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Hej dziewczyny. Nie jestem staraczką, ale nurtują mnie 2 pytania. Macie ogromną wiedzę i może mi pomożecie.
1. Jakiej grubości (+-) endometrium jest ok do zagnieżdżenia?
2. Czy mając cienkie endometrium miesiączki mogą być wtedy mniej obfite niż kiedyś czy to nie ma znaczenia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Minimum 6 mm. Do maksymalnie 15mm.
Tak cieńsze endometrium może być powodem mniej obfitych miesiączek

a inka też jest zła?

Inka to nie jest kawa 😡

ale zawsze jakiś zamiennik rytuału 😂

Kocham kawę, piłam gigantyczne ilości od 16. roku życia. Ale udało się przestawić na Inkę/Anatola. Tę w torebkach wkładam nawet do ekspresu Senseo i mam namiastkę ;-) I znalazłam nawet kapsułki Nespresso kawy zbożowej. Da się przeżyć nawet wstając na 8. do szkoły :p

reklama
Do góry