reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Ja nie mam wysiłku fizycznego 🤣 staram się naprawdę ale po tych lekach immuno np. Co podje na basen to leżę z gorączka wiec średnio mi to idzie.
I teraz uwaga może głupie pytanie. Jak mam ogarnąć jaka mam brać dawkę metyli ?
Nie wiem :-) eksperymentalnie albo konsultując się z lekarzem / dietetykiem, który się na tym zna

Na Fejsie jest grupa MTHFR Polska - jest tam trochę ludzi, którzy się znają tylko trzeba uważać na jakieś absurdalne teorie spiskowe i pomysły, bo i takie rzeczy tam czytałam.

reklama
Ja nie mam wysiłku fizycznego 🤣 staram się naprawdę ale po tych lekach immuno np. Co podje na basen to leżę z gorączka wiec średnio mi to idzie.
I teraz uwaga może głupie pytanie. Jak mam ogarnąć jaka mam brać dawkę metyli ?

Ten ginekolog co taki reklamowany w Poznaniu od. In vitro i niepłodności (swoją drogą obronił już habilitację chyba, a typ ma może z 40 lat ale dałabym 30 gdybym nie wiedziała jakie ma tytuły 😂) twierdzi, że powinno się suplementowac wersję mieszaną. Czyli zwykłe formy plus metylowane i tym stosunkiem manewrować. Ile w tym prawdy nie wiem, ale jak badałam wtedy homocysteine to miałam tak właśnie zmieszane i pomimo b12 poniżej normy to homo była spoko. Pueria uno ma 400 na 400 i ja tak żrem więc możesz spróbować i za msc skontrolować.
Plus ten zakwas szklanka dziennie

Ten ginekolog co taki reklamowany w Poznaniu od. In vitro i niepłodności (swoją drogą obronił już habilitację chyba, a typ ma może z 40 lat ale dałabym 30 gdybym nie wiedziała jakie ma tytuły 😂) twierdzi, że powinno się suplementowac wersję mieszaną. Czyli zwykłe formy plus metylowane i tym stosunkiem manewrować. Ile w tym prawdy nie wiem, ale jak badałam wtedy homocysteine to miałam tak właśnie zmieszane i pomimo b12 poniżej normy to homo była spoko. Pueria uno ma 400 na 400 i ja tak żrem więc możesz spróbować i za msc skontrolować.
Plus ten zakwas szklanka dziennie
Mój ginekolog też tak twierdzi, chociaż tytułów naukowych przed nazwiskiem nie ma :p ale profesor ginekolog immunolog też mi tak zapisał :p

Mój ginekolog też tak twierdzi, chociaż tytułów naukowych przed nazwiskiem nie ma :p ale profesor ginekolog immunolog też mi tak zapisał :p

No to uznaje, że ufam tej teorii 😂
Moja ginka sama mi powiedziała, że w tym to ona mi nie pomoże bo uja się zna i przyjęła zalecenia tego typa właśnie bo uznała, że on się zna i mu ufa😂

No to uznaje, że ufam tej teorii 😂
Moja ginka sama mi powiedziała, że w tym to ona mi nie pomoże bo uja się zna i przyjęła zalecenia tego typa właśnie bo uznała, że on się zna i mu ufa😂
i to jest gin, któremu bym zaufała. A nie jakieś pierdololo na wszystkim się znam.

Hej dziewczyny. Nie jestem staraczką, ale nurtują mnie 2 pytania. Macie ogromną wiedzę i może mi pomożecie.
1. Jakiej grubości (+-) endometrium jest ok do zagnieżdżenia?
2. Czy mając cienkie endometrium miesiączki mogą być wtedy mniej obfite niż kiedyś czy to nie ma znaczenia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Hej dziewczyny. Nie jestem staraczką, ale nurtują mnie 2 pytania. Macie ogromną wiedzę i może mi pomożecie.
1. Jakiej grubości (+-) endometrium jest ok do zagnieżdżenia?
2. Czy mając cienkie endometrium miesiączki mogą być wtedy mniej obfite niż kiedyś czy to nie ma znaczenia?

Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Minimum 6 mm. Do maksymalnie 15mm.
Tak cieńsze endometrium może być powodem mniej obfitych miesiączek

a inka też jest zła?

Inka to nie jest kawa 😡

ale zawsze jakiś zamiennik rytuału 😂

Kocham kawę, piłam gigantyczne ilości od 16. roku życia. Ale udało się przestawić na Inkę/Anatola. Tę w torebkach wkładam nawet do ekspresu Senseo i mam namiastkę ;-) I znalazłam nawet kapsułki Nespresso kawy zbożowej. Da się przeżyć nawet wstając na 8. do szkoły :p

reklama
Do góry