reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2023

Tzn to jest przecież osobnicze, bo jak ja mam owulację w 9-14 dniu cyklu to będę mieć już wtedy urośnięte a jak ktoś ma w 23 dniu cyklu to w 10 wcale nie musi mu nic rosnąć.

Grubość endo powinna być powiązana z tym co się dzieje w Twoich jajnikach. Jeśli na monitoringu w jajniku nie ma jeszcze dominującego pęcherzyka to endo jeszcze nie musi być ładne. Ale jak na USG jest pecherzyk 18mm a endo ma 4-5mm to wtedy słabo.
dzięki! Owu mam w okolicach 13dc, więc gdzieś za 6 dni będzie prawdopodobnie. To zapytam o pęcherzyki i z tą informacją będę Wam zawracać tyłek wieczorem po USG.
Dziękuję za cierpliwość do moich kretyńskich pytań 💜

reklama
Estradiol mam w 4dc 43,11
DHEA wplywa na estradiol i estron z estrogenów. No to masz ok. i estriadol i testosteron w normie. Dlatego bym się przekroczeniem lekkim norm DHEA nie przejmowała zbytnio - lepiej tak niż za mały, a nie masz jakiś przekroczeń żeby martwić się, że coś nie halo. Wszak DHEA to hormon młodości :)

DHEA wplywa na estradiol i estron z estrogenów. No to masz ok. i estriadol i testosteron w normie. Dlatego bym się przekroczeniem lekkim norm DHEA nie przejmowała zbytnio - lepiej tak niż za mały, a nie masz jakiś przekroczeń żeby martwić się, że coś nie halo. Wszak DHEA to hormon młodości :)
no, organizm gra i buczy, a ciąży jak nie było tak nie ma 😅

dzięki! Owu mam w okolicach 13dc, więc gdzieś za 6 dni będzie prawdopodobnie. To zapytam o pęcherzyki i z tą informacją będę Wam zawracać tyłek wieczorem po USG.
Dziękuję za cierpliwość do moich kretyńskich pytań 💜
To dzisiaj po USG fajnie jakbyś w opisie miała wielkość wszystkich rosnących pęcherzyków jeśli jakaś już są. W którym jajniku. Grubość endo.
Takie basic info. Poproś o zdjęcia i opis, bo za tydzień idziesz do swojej lekarki i chcesz jej pokazać, żeby miała porównanie.

Hej dziewczyny. Dostałam wyniki i
DHEA SO4 11,44 umol/l norma do 11
DHEA 6,43 ng/ml norma do 6,30.
Wiem, że mało przekroczone, ale jednak.
Czy ktoś może się wypowiedziec?
niestety nic mądrego nie napiszę poza tym, że mam podobnie i też rozkminiam 🤔 jutro mam konsultację z ginekologiem może coś będzie wiedział a jak nie to uderzam do endo

Załączniki

• IMG_5293.jpeg
    IMG_5293.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 72
niestety nic mądrego nie napiszę poza tym, że mam podobnie i też rozkminiam 🤔 jutro mam konsultację z ginekologiem może coś będzie wiedział a jak nie to uderzam do endo
Już pisałam Lady w innym wątku. Jeśli inne hormony są w normie a to jest tylko ciut przekroczone to raczej nie ma się co martwić, bo to im wyższe tym lepsze jajka ;-).

Kocham kawę, piłam gigantyczne ilości od 16. roku życia. Ale udało się przestawić na Inkę/Anatola. Tę w torebkach wkładam nawet do ekspresu Senseo i mam namiastkę ;-) I znalazłam nawet kapsułki Nespresso kawy zbożowej. Da się przeżyć nawet wstając na 8. do szkoły :p
Anatol 100 razy lepszy od Inki, smakuje jak ta kawusia co dawali w przedszkolu do śniadania!😀

Chciałam zameldować, że w tym cyklu również się nie udało. Nic nowego, dokładnie tego się spodziewałam...
Mam nowego gina z medicover, bo do mojej ginki nie było już terminów, także jak tylko dostanę okres to się umowie na kolejną wizytę i może bardziej rozszerzony monitoring. Poproszę również o skierowanie na badania, bo ostatnie porządne miałam 1,5 roku temu. Nawet nie wiem co miałabym zbadać 🤦‍♀️

reklama
Do góry