reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2023

Tzn to jest przecież osobnicze, bo jak ja mam owulację w 9-14 dniu cyklu to będę mieć już wtedy urośnięte a jak ktoś ma w 23 dniu cyklu to w 10 wcale nie musi mu nic rosnąć.

Grubość endo powinna być powiązana z tym co się dzieje w Twoich jajnikach. Jeśli na monitoringu w jajniku nie ma jeszcze dominującego pęcherzyka to endo jeszcze nie musi być ładne. Ale jak na USG jest pecherzyk 18mm a endo ma 4-5mm to wtedy słabo.
dzięki! Owu mam w okolicach 13dc, więc gdzieś za 6 dni będzie prawdopodobnie. To zapytam o pęcherzyki i z tą informacją będę Wam zawracać tyłek wieczorem po USG.
Dziękuję za cierpliwość do moich kretyńskich pytań 💜

reklama
Estradiol mam w 4dc 43,11
DHEA wplywa na estradiol i estron z estrogenów. No to masz ok. i estriadol i testosteron w normie. Dlatego bym się przekroczeniem lekkim norm DHEA nie przejmowała zbytnio - lepiej tak niż za mały, a nie masz jakiś przekroczeń żeby martwić się, że coś nie halo. Wszak DHEA to hormon młodości :)

DHEA wplywa na estradiol i estron z estrogenów. No to masz ok. i estriadol i testosteron w normie. Dlatego bym się przekroczeniem lekkim norm DHEA nie przejmowała zbytnio - lepiej tak niż za mały, a nie masz jakiś przekroczeń żeby martwić się, że coś nie halo. Wszak DHEA to hormon młodości :)
no, organizm gra i buczy, a ciąży jak nie było tak nie ma 😅

dzięki! Owu mam w okolicach 13dc, więc gdzieś za 6 dni będzie prawdopodobnie. To zapytam o pęcherzyki i z tą informacją będę Wam zawracać tyłek wieczorem po USG.
Dziękuję za cierpliwość do moich kretyńskich pytań 💜
To dzisiaj po USG fajnie jakbyś w opisie miała wielkość wszystkich rosnących pęcherzyków jeśli jakaś już są. W którym jajniku. Grubość endo.
Takie basic info. Poproś o zdjęcia i opis, bo za tydzień idziesz do swojej lekarki i chcesz jej pokazać, żeby miała porównanie.

Hej dziewczyny. Dostałam wyniki i
DHEA SO4 11,44 umol/l norma do 11
DHEA 6,43 ng/ml norma do 6,30.
Wiem, że mało przekroczone, ale jednak.
Czy ktoś może się wypowiedziec?
niestety nic mądrego nie napiszę poza tym, że mam podobnie i też rozkminiam 🤔 jutro mam konsultację z ginekologiem może coś będzie wiedział a jak nie to uderzam do endo

Załączniki

• IMG_5293.jpeg
    IMG_5293.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 66
niestety nic mądrego nie napiszę poza tym, że mam podobnie i też rozkminiam 🤔 jutro mam konsultację z ginekologiem może coś będzie wiedział a jak nie to uderzam do endo
Już pisałam Lady w innym wątku. Jeśli inne hormony są w normie a to jest tylko ciut przekroczone to raczej nie ma się co martwić, bo to im wyższe tym lepsze jajka ;-).

Kocham kawę, piłam gigantyczne ilości od 16. roku życia. Ale udało się przestawić na Inkę/Anatola. Tę w torebkach wkładam nawet do ekspresu Senseo i mam namiastkę ;-) I znalazłam nawet kapsułki Nespresso kawy zbożowej. Da się przeżyć nawet wstając na 8. do szkoły :p
Anatol 100 razy lepszy od Inki, smakuje jak ta kawusia co dawali w przedszkolu do śniadania!😀

Chciałam zameldować, że w tym cyklu również się nie udało. Nic nowego, dokładnie tego się spodziewałam...
Mam nowego gina z medicover, bo do mojej ginki nie było już terminów, także jak tylko dostanę okres to się umowie na kolejną wizytę i może bardziej rozszerzony monitoring. Poproszę również o skierowanie na badania, bo ostatnie porządne miałam 1,5 roku temu. Nawet nie wiem co miałabym zbadać 🤦‍♀️

reklama
Do góry