Megi_Meg
Fanka BB :)
Dam znać, ale dopiero za tydzień, sama jestem bardzo ciekawa.No to dziwne, ciekawe co Ci lekarz powie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dam znać, ale dopiero za tydzień, sama jestem bardzo ciekawa.No to dziwne, ciekawe co Ci lekarz powie
To zależy jakie badania miałaś robione.Cześć dziewczyny
Mam pytanko, może miałyście podobnie albo jesteście w stanie mi doradzić.
Od dwóch lat staramy się o dziecko. Przez ten czas miałam wszystkie podstawowe badania - w zasadzie podwyższona prolaktyna, oprócz tego, wszystko w normie. Dobre AMH, drożne jajowody. Mąż robił badanie nasienia - wszystko ok w podstawie, fragmentacja DNA poprawna, ale badanie HBA, które pozwala określić zdolność wiązania plemników z hialuronianem wyszło 73% przy normie 80% - tu moje pierwsze pytanie, czy to jest faktyczna przeszkoda? Wydaje się, że to niewielkie odchylenie od normy, ale lekarka stwierdziła, że może to być przyczyną. Dwa miesiące suplementów i ma ponowić badania. W moim przypadku, było podejrzenie PCOS (duża ilość pęcherzyków itp.), ale przy monitoringu owulacji okazało się, że mam naturalną i Pani Doktor kazała się starać naturalnie w tym czasie (ale wiecie jak to jest, jak robicie to przez ostatnie dwa lata i nic).
Czy mogłabym w tym okresie dwóch miesięcy zrobić jakieś badania dodatkowo, żeby sobie "odhaczyć" ewentualne problemy? Nie wiem na ile może być odpowiedzialne to badanie HBA na poziomie 73%. Doradźcie mi proszę
10 ale zaczynając 2 dni po owulacji i 10 dnia sprawdzając betęHej Dziewczyny
Pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston - przez ile dni po owulacji macie zalecone, żeby brać?
Hej Dziewczyny
Pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston - przez ile dni po owulacji macie zalecone, żeby brać?
Ja zazwyczaj od połowy cyklu, potwierdzone monitoringiem. 2 tabletki dziennie przez 10 dni.Hej Dziewczyny
Myślę że powinnaś iść do ginekologa i zacząć diagnostykę takich powtarzających się biochemów ale przerywać teraz nie musisz.Cześć dziewczyny, razem z mężem staramy się o dzidziusia od 4 cykli. W sierpniu i w październiku (tydzień temu) testy ciążowe pozytywne. Niestety ciąże biochemiczne. Czy powinniśmy przerwać na jakiś czas starania czy jednak próbować dalej? Czy jest możliwość aby w tym cyklu wystąpiła owulacja? Czy dopiero po kolejnej miesiączce? Wizytę u ginekologa mam dopiero 9 listopada, a owulacja wypadałaby 4 listopada.