reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
A w przypadku innych powikłań testy ciążowe mogą wychodzić pozytywne?
Były przypadki na forum, że dziewczyny miały krwawienie i potem się okazywało, że to nie okres tylko ciąża pozamaciczna na przykład. Beta szalała. Nie mówię, że tak jest w Twoim przypadku ale dla spokoju sumienia bym to sprawdziła czy spadła i jest ok. A na pewno lekarz też potem wdroży jakąś diagnostykę tych biochemów.

Hej, miałam dać znać więc daje. Wyniki z krwi według lekarza są ok, stwierdził delikatne PCOS. Jeśli jestem zdecydowana na ciąże to od przyszłego cyklu Ovaleap czyli zastrzyki i monitoring.

Hej, miałam dać znać więc daje. Wyniki z krwi według lekarza są ok, stwierdził delikatne PCOS. Jeśli jestem zdecydowana na ciąże to od przyszłego cyklu Ovaleap czyli zastrzyki i monitoring.
Super, też miałam Ovaleap i bardzo dobrze na niego zareagowałam w dość niskiej dawce (lepiej niż np. na Gonal). Powodzenia!

Od 25, mój lekarz chce uniknąć ciąży mnogiej, choć przy tej dawce i tak są szanse na bliźniaki - czego się boję. Powiedział, że powinnam mieć ok 4/5 pęcherzyków, które będzie kontrował.
Nic nie jest nieuniknione w tej sytuacji ;-) 25 to rzeczywiście niewielka dawka. Ja przy dawce 75 innych gonadotropin miałam 1 pęcherzyk, a już przy 150 Ovaleap - kilkanaście. W sumie idealnie byłoby, gdybyś miała 1 pęcherzyk dominujący.

Nic nie jest nieuniknione w tej sytuacji ;-) 25 to rzeczywiście niewielka dawka. Ja przy dawce 75 innych gonadotropin miałam 1 pęcherzyk, a już przy 150 Ovaleap - kilkanaście. W sumie idealnie byłoby, gdybyś miała 1 pęcherzyk dominujący.
1 byłoby idealnie, lekarz powiedział, że przy dwóch wyrazi zgodę na starania natomiast przy 3 i powyżej nie. Dawka niby mała ale 4/5 pęcherzyki przy naturalnych staraniach to bardzo dużo 🫣 nic dam Wam znać ;)

reklama
1 byłoby idealnie, lekarz powiedział, że przy dwóch wyrazi zgodę na starania natomiast przy 3 i powyżej nie. Dawka niby mała ale 4/5 pęcherzyki przy naturalnych staraniach to bardzo dużo 🫣 nic dam Wam znać ;)
Rzeczywiście, u nas jest podobnie - choć moje przygotowania były do inseminacji... i tej właśnie nie przeprowadza się przy 3 i więcej pęcherzykach powyżej 15mm.

Do góry