reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć dziewczyny ;) po kilku latach starań i kilku stratach jestem wypalona i najchętniej bym już przestała się starać ale czuje ze nie mogę odpuścić.

Aktualnie 7 dzień cyklu ...kolejnego

Macie jakieś sposoby które pomogą ?
Aktualnie biorę metforminie bo mam problemy z gospodarką cukrową ale jakoś efektow nie ma ;(
Hej, a jakie przyczyny są braku ciąży oprócz gospodarki cukrowej ?

reklama
Cześć dziewczyny! Szukałam po forum staraczki na 2023r. I w końcu się coś udało :)
Miesiączkę mam dostać 26.10 i się zastanawiam od paru dni czy przyjdzie czy nie 🤷🏻‍♀️ zauważyłam, że od 2 tygodni chodzę rozpalona, oczywiście nie mierzyłam temperatury. Ale mąż mówi, że w nocy aż parzę. Dodatkowo coś pobolewa brzuch. Oszaleje przez te pare dni.
We wrześniu przestałam brać tabletki antykoncepcyjne, dostaliśmy pozwolenie od lekarza od razu.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny 💜

Hej, a jakie przyczyny są braku ciąży oprócz gospodarki cukrowej ?
No wlansie nie wiadomo owulacja jest pęcherzyki pękają nasienie też ok
Badalam genetykę immunologie hormony i ciągle nic ...
Mam co prawda trombofilie ale biorę acard . Hormony uregulowane
Nie wiem już sama co nie gra.

Czy ktoś z was stosował miovelie nac i miovelie pro ?

No wlansie nie wiadomo owulacja jest pęcherzyki pękają nasienie też ok
Badalam genetykę immunologie hormony i ciągle nic ...
Mam co prawda trombofilie ale biorę acard . Hormony uregulowane
Nie wiem już sama co nie gra.

Czy ktoś z was stosował miovelie nac i miovelie pro ?
Chciałabym kupić miovelie pro a nac od następnego cyklu bo już jestem w 8 dniu a bierze się do 8 .

Aha mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które może mają insulinooporosc czy którejś z was po metforminie udali się szybko zajść w ciążę ? Ciągle słyszę że to taki magiczny środek ale ja tego nie widzę po sobie

Aha mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które może mają insulinooporosc czy którejś z was po metforminie udali się szybko zajść w ciążę ? Ciągle słyszę że to taki magiczny środek ale ja tego nie widzę po sobie
Sama metformina to na pewno nie jest magiczny środek. Dieta i aktywność fizyczna dużo dają, bo bez tego sama meta to trochę bez sensu.
Jest dużo dziewczyn, które po zmianie diety i na mecie zaszło w ciążę :-).

Hej, odebrałam dziś wyniki krwi, mam obniżone FSH a LH mam w normie, czy wiecie jak to interpretować ? wizytę mam dopiero za tydzień.
Stosunek LH do FSH = 3

Obniżone czyli jakie?
Masz może PCOS?
Jeśli chodzi o PCOS nikt mi jeszcze nie stwierdził, były podejrzenia. Jeśli chodzi o FSH przedział zaczyna się od 3,5 a ja mam 2,5, z kolei moje AMH = 4

W piątek mam wizytę i mam donieść komplet badań więc może coś więcej się dowiem. Ale te dni będą trwały dla mnie wieczność 🙄 estradiol wyszedł w normie i LH również.

reklama
Jeśli chodzi o PCOS nikt mi jeszcze nie stwierdził, były podejrzenia. Jeśli chodzi o FSH przedział zaczyna się od 3,5 a ja mam 2,5, z kolei moje AMH = 4

W piątek mam wizytę i mam donieść komplet badań więc może coś więcej się dowiem. Ale te dni będą trwały dla mnie wieczność 🙄 estradiol wyszedł w normie i LH również.
No to dziwne, ciekawe co Ci lekarz powie

Do góry