reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Wiele warzyw i orzechów ma żelazo,w tym np kaspusta kiszona ma sporo
oooo kapusta kiszona - lubię 😍 Ale ja większość rzeczy lubię, bo ja bardzo lubię jeść i próbować 😂 Mi stary kwiatów nie kupuje, kupuje mi jedzenie 😂 Ale widzę, że z wiekem już moje mogę jeść co chcę i ile chcę trochę idzie w boczki 😝

Zamówiłam na poniedziałek i na termin @ i właśnie przyszedł..tak bardzo mnie kusi żeby zrobić jutro i w poniedziałek przed betą🤣 ma to sens??
Ja tam bym robila. Albo jutro rano... boziu czemu ten czas tak wolno leci. Mi jeszcze 9 dni zostało do terminu okresu. Ale też zamówiłam te testy 2 szt 🤣🤣🤣

Dziewczyny a mogę zrobić badanie progesteronu jeśli dobrze myślę? Da to jakiś znać czy jest do dobry wynik? Albo jakieś sugestie czy będzie ciąża? Nigdy nie robiłam takiego badania. Z beta muszę jeszcze poczekać chociaż do środy.

Dziewczyny a mogę zrobić badanie progesteronu jeśli dobrze myślę? Da to jakiś znać czy jest do dobry wynik? Albo jakieś sugestie czy będzie ciąża? Nigdy nie robiłam takiego badania. Z beta muszę jeszcze poczekać chociaż do środy.
Możesz zrobić proga i jak będzie ponad 10 to dobrze, ale wynik proga nie sugeruje czy jest ciąża czy nie.

o esu, zajaday to mój mega problem, jednej zimy miałam 5 pęknięć w jednym kąciku!!!
Ja jak zaczęliśmy starania, miałam ciągle takie minimalne pęknięcia, czasem się powiększałyzaczęłam suplementować B Complex i od tamtej pory cisza :)
oooo kapusta kiszona - lubię 😍 Ale ja większość rzeczy lubię, bo ja bardzo lubię jeść i próbować 😂 Mi stary kwiatów nie kupuje, kupuje mi jedzenie 😂 Ale widzę, że z wiekem już moje mogę jeść co chcę i ile chcę trochę idzie w boczki 😝
Ja też zawsze mogłam jeść co chcę i ile chciałam, ale też zauważyłam że albo z wiekiem, albo przez pandemie (mimo że do pracy normalnie chodziłam) niestety już tak nie mogę postępować :p Tzn dalej tak robię, ale z trochę większą rozwagą no i dopiero w tym tyg ruszyłam tyłek chociaż na spacery, żeby jeszcze bardziej nie iść wszerz... Kiedyś bardzo byłam aktywna, ale to dawno temu i nie prawda, organizm tak jechał na tym niezłym wyglądzie, ale latka lecą...i figura też :D

reklama
Dobry wynik to znaczy progesteron większy niż 10 mierzony 7 dni po owulacji, to oznacza, że owu była. Potem powinien już spadać aż do <1 w pierwszy dniu nowego cyklu. A jeśli jesteś w ciąży to zamiast spadać będzie rosnąć, ale nie znając wartości maksymalnej ciężko to określić czy spada czy rośnie

Do góry