reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Wiele warzyw i orzechów ma żelazo,w tym np kaspusta kiszona ma sporo
oooo kapusta kiszona - lubię 😍 Ale ja większość rzeczy lubię, bo ja bardzo lubię jeść i próbować 😂 Mi stary kwiatów nie kupuje, kupuje mi jedzenie 😂 Ale widzę, że z wiekem już moje mogę jeść co chcę i ile chcę trochę idzie w boczki 😝

Zamówiłam na poniedziałek i na termin @ i właśnie przyszedł..tak bardzo mnie kusi żeby zrobić jutro i w poniedziałek przed betą🤣 ma to sens??
Ja tam bym robila. Albo jutro rano... boziu czemu ten czas tak wolno leci. Mi jeszcze 9 dni zostało do terminu okresu. Ale też zamówiłam te testy 2 szt 🤣🤣🤣

Dziewczyny a mogę zrobić badanie progesteronu jeśli dobrze myślę? Da to jakiś znać czy jest do dobry wynik? Albo jakieś sugestie czy będzie ciąża? Nigdy nie robiłam takiego badania. Z beta muszę jeszcze poczekać chociaż do środy.

Dziewczyny a mogę zrobić badanie progesteronu jeśli dobrze myślę? Da to jakiś znać czy jest do dobry wynik? Albo jakieś sugestie czy będzie ciąża? Nigdy nie robiłam takiego badania. Z beta muszę jeszcze poczekać chociaż do środy.
Możesz zrobić proga i jak będzie ponad 10 to dobrze, ale wynik proga nie sugeruje czy jest ciąża czy nie.

o esu, zajaday to mój mega problem, jednej zimy miałam 5 pęknięć w jednym kąciku!!!
Ja jak zaczęliśmy starania, miałam ciągle takie minimalne pęknięcia, czasem się powiększałyzaczęłam suplementować B Complex i od tamtej pory cisza :)
oooo kapusta kiszona - lubię 😍 Ale ja większość rzeczy lubię, bo ja bardzo lubię jeść i próbować 😂 Mi stary kwiatów nie kupuje, kupuje mi jedzenie 😂 Ale widzę, że z wiekem już moje mogę jeść co chcę i ile chcę trochę idzie w boczki 😝
Ja też zawsze mogłam jeść co chcę i ile chciałam, ale też zauważyłam że albo z wiekiem, albo przez pandemie (mimo że do pracy normalnie chodziłam) niestety już tak nie mogę postępować :p Tzn dalej tak robię, ale z trochę większą rozwagą no i dopiero w tym tyg ruszyłam tyłek chociaż na spacery, żeby jeszcze bardziej nie iść wszerz... Kiedyś bardzo byłam aktywna, ale to dawno temu i nie prawda, organizm tak jechał na tym niezłym wyglądzie, ale latka lecą...i figura też :D

reklama
Dobry wynik to znaczy progesteron większy niż 10 mierzony 7 dni po owulacji, to oznacza, że owu była. Potem powinien już spadać aż do <1 w pierwszy dniu nowego cyklu. A jeśli jesteś w ciąży to zamiast spadać będzie rosnąć, ale nie znając wartości maksymalnej ciężko to określić czy spada czy rośnie

Do góry