reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Beta 20 mówi o tym że do zagnieżdżenia doszło jakieś 2 może 3 dni wcześniej. Czyli około 13 dnia od stosunku. Średnia żywotność plemników to około 3 dni. Czyli do zagnieżdżenia mogło dojść nawet około 10 dni od owulacji.
Oczywiście na tym etapie może się wydarzyć wszystko, ale dalej nie ma powodu żeby z góry przekreślać być może zdrową i prawidłową (za co trzymam kciuki) ciążę.

reklama
Beta 20 mówi o tym że do zagnieżdżenia doszło jakieś 2 może 3 dni wcześniej. Czyli około 13 dnia od stosunku. Średnia żywotność plemników to około 3 dni. Czyli do zagnieżdżenia mogło dojść nawet około 10 dni od owulacji.
Oczywiście na tym etapie może się wydarzyć wszystko, ale dalej nie ma powodu żeby z góry przekreślać być może zdrową i prawidłową (za co trzymam kciuki) ciążę.
Dzięki za słowa pocieszenia, ale ja naprawdę mam pewność. Dla Waszego komfortu przestanę pisać, wrócę wkrótce, jak już zacznę kolejny cykl

Tak, ale nikt nie może założyć inaczej bo po prostu tego nie wiemy. Zbyt wiele za mną lat starań, owulacji i monitoringów żeby móc z pełną odpowiedzialnością powiedzieć "aha no jak bolało to na pewno wtedy była owulacja". Ostatnio bolało mnie tak z prawej strony, że byłam pewna owulacji na milion procent. I co? I owu była 2 dni później z lewej strony[emoji2272]
Zrób przyrost i dopiero będziemy wyrokować
Zakładając, że owu się przesunęła ;)

Aha
Cześć dziewczyny . 4 lata starań. Między czasie badania ( wszystko dobrze ) laparoskopia jajowody drożne wszystko dobrze morze wylanych łez mnóstwo zrobionych testów oczywiście negatywnych i po 4 latach wizyta w klinice niepłodności lekarka mówiła że wszystko jest dobrze ale nie znają przyczyny nie powodzeń więc zostaje tylko in vitro już podsuwała papiery do in vitro że inaczej się nie uda .poszłam na początku roku do innego lekarza obiecał że zajde w ciążę rozpisał badania żeby też były pod ewentualną inseminację i kazał odrabiać zadania [emoji12]wspaniały lekarz z powołania i nie namawial na in vitro. i cóż badań nie zdążyliśmy zrobić. 5 tydzień ciąży [emoji16] 7 marca idę do niego potwierdzić ciążę i powiedzieć że dotrzymał obietnicy . Najszczęśliwszy dzień w moim życiu dwie kreski . Pozdrawiam was i szczęśliwych ciąż nie poddawajcie się . Ja już się poddałam tyle razy i mowilam sobie trudno widocznie tak musi być i naturalnie się nie uda ale jednak . .mój obecny lekarz Powiedział że mam przodującą macicę i jakie pozycje są najlepsze nie wiem czy to to czy nie ale się udało po 4 latach i w drugim cyklu od pierwszej wizyty u niego Trzymajcie się dziewczyny głowa do góry walczcie

Cześć dziewczyny . 4 lata starań. Między czasie badania ( wszystko dobrze ) laparoskopia jajowody drożne wszystko dobrze morze wylanych łez mnóstwo zrobionych testów oczywiście negatywnych i po 4 latach wizyta w klinice niepłodności lekarka mówiła że wszystko jest dobrze ale nie znają przyczyny nie powodzeń więc zostaje tylko in vitro już podsuwała papiery do in vitro że inaczej się nie uda .poszłam na początku roku do innego lekarza obiecał że zajde w ciążę rozpisał badania żeby też były pod ewentualną inseminację i kazał odrabiać zadania 😜wspaniały lekarz z powołania i nie namawial na in vitro. i cóż badań nie zdążyliśmy zrobić. 5 tydzień ciąży 😁 7 marca idę do niego potwierdzić ciążę i powiedzieć że dotrzymał obietnicy . Najszczęśliwszy dzień w moim życiu dwie kreski . Pozdrawiam was i szczęśliwych ciąż nie poddawajcie się . Ja już się poddałam tyle razy i mowilam sobie trudno widocznie tak musi być i naturalnie się nie uda ale jednak . .mój obecny lekarz Powiedział że mam przodującą macicę i jakie pozycje są najlepsze nie wiem czy to to czy nie ale się udało po 4 latach i w drugim cyklu od pierwszej wizyty u niego Trzymajcie się dziewczyny głowa do góry walczcie
Gratulacje, że jesteś w ciąży, ale jaki byl cel tego postu na grupie dla dziewczyn, które nie mogą zajść?

reklama
Do góry