reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Jak się okaże że masz skręt jajnika albo coś w tym stylu to niestety byłoby dużo bardziej niemiło niż to, że ktoś Cię wyśmieje. Jeśli rzeczywiście Cię tak boli jak przez to jedź do szpitala i niech Ci zrobią chociaż USG.

Moja koleżanka tak dwa dni chodziła z ostrym zapaleniem przydatków aż w końcu była przekonana, że umiera i trafiła na chirurgię.
Jak do nocy nie przejdzie to zacznę działać. Chociaż szczerze wątpię w ten szpital. 2 lata temu w tym szpitalu olali kobietę w ciąży, przyjęli ją na obserwacje ale twierdzili że dramatyzuje i że nikt nie mówił że w ciąży będzie łatwo. Jak dzwoniła dzwonkiem w nocy po pomoc bo nie potrafiła wstać z łóżka to została zrypana że księżniczka nawet się nie pofatyguje i że jest egoistką budzi innych. Dali jej nospe i kazali iść spać bez zbadania jej. W końcu się rozryczala powiedziała że rząda lekarza. Przyszedł lekarz oburzony zabrali ją na badanie i ponownie powiedzieli że dramatyzuje i ma iść spać... Godzinę później poroniła. Stąd mój stosunek do tego szpitala. Ja jak bylam w ciąży i się źle czułam to 6 godzin zwlekałam żeby tam jechać po czym jak się zdecydowałam tam pojechać to jak tylko przekroczyłam próg szpitala od razu tego pożałowałam w konsekwencji rodzilam w szpitalu oddalonym 100 km od swojego miasta.

Informuję, że żyję po imprezie. Bardzo dobrze mi to zrobiło, leczymy kaca, poszliśmy spać o 3:00, jest 4dpo - czyli powinnam się smażyć w piekle, że staram się o dziecko a prowadzę imprezowy tryb życia 😂
W żadnym piekle!
Trzeba żyć normalnie bo wszystkie oszalejmy 🙂
Ja wracam z urlopu, 9 dpo i sobie nie żałowałam winka czy przekąsek i myśle ze jak Coś się wykluje to na pewno paluszki małemu baczkowi nie zaszkodzą czy kieliszek wina 🤣🤭

Ja mam ogólnie endometriozę więc ogólnie bóle mam ogromne co okres i mam w tym celu leki na receptę. Ketonal, Aulin itp. trochę na to pomogło na chwilę ale nadal był ból.
Hej. Pytanie mam, jak u Ciebie zdiagnozowano endometrioze? Ja mam "podejrzenie". Obfite i bardzo bolesne miesiączki, zmiany przy jajniku. Ale żadnych badań w tym kierunku nie miałam zrobionych. 18marca mam wizytę w poradni leczenia niepłodności i liczę, że od tej wizyty ruszy coś do przodu w diagnostyce. 🤞

Hej. Pytanie mam, jak u Ciebie zdiagnozowano endometrioze? Ja mam "podejrzenie". Obfite i bardzo bolesne miesiączki, zmiany przy jajniku. Ale żadnych badań w tym kierunku nie miałam zrobionych. 18marca mam wizytę w poradni leczenia niepłodności i liczę, że od tej wizyty ruszy coś do przodu w diagnostyce. 🤞
Na podstawie wywiadu i badań ginekologicznych, usg przez pochwę, odbyt itp. Mam jakieś zmiany przy jelitach, zdarzają się torbiele endometrialne. Do tego bolesne stosunki, krew w kale, bóle brzucha cały miesiąc, nasilające się podczas miesiączek (do tego nudności, wymioty, krwotoki, omdlenia i biegunki przez pierwsze 4 dni miesiączki,)i. Najlepiej chyba diagnozować za pomocą laparoskopii ale u mnie nie można jej przeprowadzić ze względu na niskie AMH. Jeszcze wiele badań w tym kierunku nie robiłam ale póki co skupiam się na ciąży póki jeszcze mam jakiekolwiek owulacje...

reklama
Do góry