reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Noo mi ostatnio też wyszedł późno, ale tym razem chciałabym być w zdrowej ciąży dla odmiany :D przy pustym jaju i innych takich może długo test nie wychodzić. Dlatego się tak cykam i wolałabym jutro ujemny wynik niż jakieś śmieszne 10 czy 20 żeby znowu nie musieć szlajać się po lekarzach.
No tak u mnie tak właśnie było przy pustym jaju..
Lepiej się dowiedzieć później i bez zmartwień dodatkowych

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie 4 dni po spodziewanej miesiączce (a zawsze miałam jak w zegarku, może zdarzył się 1 dzień obsuwy, nie więcej) i testy negatywne :/. Nie wiem dlaczego, ale na obydwu wychodzi mi jedno różowe pole, a drugie z paskiem testowym białe. Czy tak ma być? Jestem początkująca, wiec nie wiem czy oba powinny być białe czy jak 🤷🏻‍♀️ Trafiły mi się wadliwe testy ?

EDIT: akurat ten jeden wybielił się totalnie 😩😩😩 czyli nic z tego 😢😢

Załączniki

• F542BB72-9398-42D4-B4E3-00DE98B06A8D.jpeg
    F542BB72-9398-42D4-B4E3-00DE98B06A8D.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 99
  • D7098792-1ECF-4DC2-84B3-87E024EF955B.jpeg
    D7098792-1ECF-4DC2-84B3-87E024EF955B.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 102
Ostatnia edycja:
Z drugiej strony, kurcze, nie chce zaczynać się leczyć i przerywać... dylematy pierwszego świata 🙄🙄

Właśnie, czy stosujac metformine faktycznie całkowicie unikacie alkoholu
Całkowicie. W urodziny w lipcu zabrałam starego do knajpy, wypiłam dwa aperolki do obiadu i później na punkcie widokowym jednego kolorowego drinka (czyli 3 driny w ciągu jakichs 6 czy siedmiu godzin), następnego dnia poszłam na 6 do pracy i o 7 już się zwolniłam do domu, rzygalam jak kot i spałam do 17 😳 także dla mnie metformina = całkowita, totalna abstynencja.

Całkowicie. W urodziny w lipcu zabrałam starego do knajpy, wypiłam dwa aperolki do obiadu i później na punkcie widokowym jednego kolorowego drinka (czyli 3 driny w ciągu jakichs 6 czy siedmiu godzin), następnego dnia poszłam na 6 do pracy i o 7 już się zwolniłam do domu, rzygalam jak kot i spałam do 17 😳 także dla mnie metformina = całkowita, totalna abstynencja.
Straszysz 😱😱 chyba nie chce się przekonać jak u mnie z tolerancją w takim razie

Straszysz 😱😱 chyba nie chce się przekonać jak u mnie z tolerancją w takim razie
Ja dla równowagi powiem że u mnie zero objawów było ostatnio po 3 lampkach wina (dokładnie tydzień temu gdy dostałam okres - wyjątkowo było mi smutno) jedyny minus wysoka glikemia na czczo bo aż 100 😳 zgłodniałam po winie i niepotrzebnie dojadlam w nocy kanapkę jakby mało cukru było w samym winie 🤣

reklama
Metformine masz z powodu insulinooporonosci?
Wiesz co, raczej stan przed IO. Mój wskaźnik Homa to 1.5 z tym że Glukoza na czczo miałam teraz 100 co jest podobno bardzo na granicy. Do tego mam BMI 27 co wskazuje na lekka nadwagę (tak z 8kg mogłabym zrzucic)
Bardziej Endo zwróciła uwagę na redukcję wagi niż typowo na IO. Zwłaszcza że nie mam PCOS co czesto idzie w parze

Do góry