reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Wieści z frontu :D przyszły wyniki badania nasienia - wszystko w normie poza ruchem postępowym, jest poniżej normy. To są jego słowa, na razie na własne oczy tych wyników nie widziałam więc nie wiem jak bardzo poniżej. Mój okres spóźnia się już drugi dzień, w ogóle nie czuję jakby miał nadejść w ciągu kilku dni więc przy okazji kortyzolu machnę sobie jutro betę, co tam xD chociaż czytałam na necie już niestworzone historie, że komuś test pozytywny wyszedł dopiero 5 dni po okresie
Mi pozytywny wyszedł tydzień po terminie @ w dniu miesiączki był negatyw

Staram się. Bezpieczna dawka to jeden kieliszek wina/wódki/jedno piwo/drink raz na jakiś czas.
Jeśli planujesz popijawę to powinno się odstawić metę minimum na 2 dni przed i 2 dni po.
Ja wlasnie wykupiłam, całe szalone 2 euro za 50 tabletek [emoji23][emoji23]
Mialam wziąć juz dzis ale chce się wina napić [emoji87]

Właśnie, czy stosujac metformine faktycznie całkowicie unikacie alkoholu? CC: @Zazuu @hachette

Staram się. Bezpieczna dawka to jeden kieliszek wina/wódki/jedno piwo/drink raz na jakiś czas.
Jeśli planujesz popijawę to powinno się odstawić metę minimum na 2 dni przed i 2 dni po.
Nie no popijawę to nie, nie te czasy 😁 ale piątek i sobota to dzień winkowania 🙊 kieliszek, dwa wjeżdżają wieczorem. Wezme na spokojnie od jutra i w takim razie abstynencja

Dawka nie ma nic do rzeczy. Po prostu metformina reaguje z alkoholem
Screenshot_20220225_211440.jpeg

Mi pozytywny wyszedł tydzień po terminie @ w dniu miesiączki był negatyw
Noo mi ostatnio też wyszedł późno, ale tym razem chciałabym być w zdrowej ciąży dla odmiany :D przy pustym jaju i innych takich może długo test nie wychodzić. Dlatego się tak cykam i wolałabym jutro ujemny wynik niż jakieś śmieszne 10 czy 20 żeby znowu nie musieć szlajać się po lekarzach.

reklama
Do góry