reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny skończyłam wreszcie torta 😩 Wypiję dziś również zdrówko Waszych dwóch kreseczek! 😁

Załączniki

• 3af1df37-0477-47ce-b0b6-fc8a62984fbd.jpg
    3af1df37-0477-47ce-b0b6-fc8a62984fbd.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 119
  • 06b22184-0c1a-43eb-b500-33abd73b6056.jpg
    06b22184-0c1a-43eb-b500-33abd73b6056.jpg
    52,2 KB · Wyświetleń: 119
reklama
Właśnie przeczytałam post o "odpuszczeniu" i zastanawiam się jak to zrobić?
Jak odpuścić ze świadomością, że mam ograniczony czas na zajście w ciążę z powodu niskiego AMH?
Jak odpuścić wiedząc, że moje owulacje występują nieregularnie o ile wogóle występują oraz że mam endometriozę która również może mi jeszcze bardziej utrudnić zajście w ciążę?
Jak odpuścić pamiętając, że pierwszą ciążę straciłam niecałe 4 lata temu w marcu, w dniu urodzin i za miesiąc kolejne urodziny będę obchodziła ze świadomością, że nadal się nie udało bo każdą z 8 ciąż straciłam?
Myślę, że w niektórych sytuacjach nie da się odpuścić bo mimo wszystko jeśli się pragnie dziecka to myśli się o tym codziennie a nie odpuszcza z myślą "co będzie to będzie".
Przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić. Wszędzie słyszę o odpuszczeniu a w szczególności od osób które nie mają presji czasu oraz poważnych problemów zdrowotnych.

Cześć dziewczyny. Melduję się i trochę tu przycupne. 🙂 Obserwuje Was już jakiś czas. Staramy się z narzeczonym od czerwca 2021. Niestety bez rezultatu. Wasze wpisy to skarbnica wiedzy i wielka nadzieja. Cieszę się, że Was tu znalazłam. 😉 Trzymam kciuki za Was wszystkie. ❤️

Ja odpuszczam..twierdzę że nie jest mi dane i tak musi być, po czym na drugi dzień zamawiam kilka paczek owulaków,testów ciążowych a dziś? Wstałam o 5 żeby o 8:00 pojechać na proga i prolaktynę..jak weszłam do labo,kolejka na ponad 25 ludzi! Dostałam takiej hajny że wyszłam z tamtąd bo wiedziałam że nie wystoję tyle czasu i ztwierdziłam na h*j mi ten progesteron skoro nie zmienię samym wynikiem tego czy owulka była czy nie a za 3 dni i tak test mogę zrobić to biel jak ma być to tak będzie bez wzgl jaki wynik proga zobaczę..wróciłam do domu i poszłam spać,wstałam po 12:00 i zaczęłam kombinować czy czasem nie jechać na badania w poniedziałek (9dpo) 😂baa nawet wzięłam się za szukanie nowego termometru 🙈 i tak co miesiąc..eh

Co do odpuszczania, to taka rada może i by była dobra ale WYŁĄCZNIE dla kobiet bez problemów zdrowotnych, bez problemu niepłodności, bez naglących ograniczeń czasu na poczęcie, bez przykrych doświadczeń ze stratami, bo w takich przypadkach nie ma co odpuszczać, trzeba działać, kontrolować, dociekać i leczyć! 🤬🤬🤬

Nieco bardziej sensowne niż odpuszczanie wydaje się luzowanie, w takim znaczeniu żeby nie żyć samym cyklem, nie uprawiać seksu tylko z myślą o zapłodnieniu i nie odliczać tak każdego dnia od owulacji do testowania, dopatrując się na siłę sygnałów. Nie dla samego starania, bo NIE MA ŻADNYCH DOWODÓW że to pomoże zajść w ciąże, ale dla samej siebie, żeby nie dojechać się psychicznie.

reklama
Do góry