reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Cześć dziewczyny :) jakie macie plany na weekend? Ja dzisiaj do 15 byłam w pracy, wiec taki weekend prawdę mówiąc z doopy bo raptem jeden dzień wolny, a w domu mam taki armageddon, ze pewnie niedzielę spędzę na szmacie 🙄
dziś rano z ciekawości zrobiłam sikacza 3 dni po podaniu ovi, jakbym zobaczyła takie krechy za dwa tyg to nie miałabym żadnych wątpliwości, ze się udało 😍 zaczyna się dla mnie najgorszy okres oczekiwania, te dwa tygodnie od owulacji do miesiączki zawsze ciągną mi się w nieskończoność 😪

Cześć dziewczyny :) jakie macie plany na weekend? Ja dzisiaj do 15 byłam w pracy, wiec taki weekend prawdę mówiąc z doopy bo raptem jeden dzień wolny, a w domu mam taki armageddon, ze pewnie niedzielę spędzę na szmacie 🙄
dziś rano z ciekawości zrobiłam sikacza 3 dni po podaniu ovi, jakbym zobaczyła takie krechy za dwa tyg to nie miałabym żadnych wątpliwości, ze się udało 😍 zaczyna się dla mnie najgorszy okres oczekiwania, te dwa tygodnie od owulacji do miesiączki zawsze ciągną mi się w nieskończoność 😪
Ja dzisiaj robiłam ostatnią część porządków w ubraniach na strychu i w szafie. Teraz mam worek do wyrzucenia, trzy worki do oddania do kontenera, cztery reklamówy ubrań zaniosłam sąsiadom - mają przekazać jakiejś biedniejszej rodzinie i oprócz tego jedna pralka ubrań, które jak wyschną to zawoiozę nastolatce z rodziny.
Powiem Wam że pozbyłam się na oko 70 procent swoich ciuchów ale tak na prawdę są to rzeczy, w których i tak już nie chodziłam :D. Zostało jeszcze kilka sukienek, które muszę sfotografować jutro i wrzucić na Vinted :D...

Zbierałam się do tych porządków z pół roku ale jakoś nie miałam cały czas głowy do tego. Z miesiąc temu zmotywowałam się do części pierwszej i wtedy też oddałam z 5 reklamówek ubrań.

Jak skończę to, to zamierzam jeszcze w jakiś weekend to samo zrobić z butami które są pochowane po kartonach na strychu. I wtedy już będę mieć taki porządek w ciuchach i butach, że będę mogła sobie bez wyrzutów sumienia kupić coś nowego :D.

Cześć dziewczyny. Melduję się i trochę tu przycupne. [emoji846] Obserwuje Was już jakiś czas. Staramy się z narzeczonym od czerwca 2021. Niestety bez rezultatu. Wasze wpisy to skarbnica wiedzy i wielka nadzieja. Cieszę się, że Was tu znalazłam. [emoji6] Trzymam kciuki za Was wszystkie. [emoji3590]

Dopiero doczytuje, wiec może już odpowiedzialas ale jeszcze do tego nie doszłam, ale rozpoczęliście już diagnostykę czy jeszcze czekacie?

Witajcie.
Trochę poczytałam Wasze historie i czuję, że też chcę się podzielić swoją i wyrazić wiadomą nadzieję na ten rok.
W lipcu zeszłego roku zaszłam w ciążę po 8 miesiącach starań, niestety poroniłam w 8 tygodniu. Na wizycie w 9 tygodniu dowiedziałam się, że serce przestało bić kilka dni przed badaniem.
W styczniu tego roku, jak wynika z testów oraz z bety pojawiła się ciąża, niestety 2 dni temu doszło do obfitego krwawienia. Był to 5 tydzień :( W poniedziałek idę do lekarza, nawet nie zdążyłam potwierdzić ciąży u lekarza... Jeszcze pisałam na forum w innym temacie, pytałam dziewczyny czy te blade kreski oznaczają ciążę....
Nie będę tu się rozpisywać jakie to jest dramatyczne dla kobiety bo same wiecie, macie często dużo trudniejsze historie. W każdym razie zamierzam zrobić badania i może dowiem się dlaczego tak się dzieje.
Trzymam kciuki za Was wszystkie i życzę jak najlepiej.

Dopiero doczytuje, wiec może już odpowiedzialas ale jeszcze do tego nie doszłam, ale rozpoczęliście już diagnostykę czy jeszcze czekacie?
Nie opowiadałam.
Generalnie mam "podejrzenie" endometriozy. Na ten moment nie trafiłam na żadnego lekarza który chciał pomóc w tej sprawie. Żadnej diagnostyki. Moja gin stwierdziła, że jeśli nie uda się przez pół roku to in vitro. Teraz zapisana jestem do poradni leczenia niepłodności na konsultacje 4marca. Widzę, że dziewczyny piszą o monitorowaniu cyklu, różne suplementy, inne niż kwas foliowy i omegi itd. Ja nie miałam monitoringu.. dzisiaj mam 24 dzień cyklu. Z ciekawości zrobiłam test, oczywiście negatywny. Z forum dowiedziałam się więcej niż od lekarzy 😂🙈
W planie mamy badanie nasienia.
Jestem świeżakiem, ale dzięki Wam wiem o co pytać lekarza, co sama dodatkowo mogę robić.
Cieszę się, że tu jestem 🙂🥰

Nie opowiadałam.
Generalnie mam "podejrzenie" endometriozy. Na ten moment nie trafiłam na żadnego lekarza który chciał pomóc w tej sprawie. Żadnej diagnostyki. Moja gin stwierdziła, że jeśli nie uda się przez pół roku to in vitro. Teraz zapisana jestem do poradni leczenia niepłodności na konsultacje 4marca. Widzę, że dziewczyny piszą o monitorowaniu cyklu, różne suplementy, inne niż kwas foliowy i omegi itd. Ja nie miałam monitoringu.. dzisiaj mam 24 dzień cyklu. Z ciekawości zrobiłam test, oczywiście negatywny. Z forum dowiedziałam się więcej niż od lekarzy 😂🙈
W planie mamy badanie nasienia.
Jestem świeżakiem, ale dzięki Wam wiem o co pytać lekarza, co sama dodatkowo mogę robić.
Cieszę się, że tu jestem 🙂🥰
Ale jak to. Nie miałaś diagnostyki. Masz podejrzenie endometriozy ale tylko podejrzenie. I od razu jak się nie uda przez pół roku to in vitro? Ale co się nie uda? Naturalne starania bez żadnej pomocy medycznej czy jest jakiś plan na stymulację, wyciszenie endometriozy itp?

Dziewczyny które wysyłałyście swoje cudowne połówki na badanie nasienia - które to jest 😅? Komputerowy czy podstawowy? Fragmentacja, posiew, hba? Co na pierwszy rzut żeby wykluczyć starego jako problem w naszych staraniach? 😏

Dziewczyny które wysyłałyście swoje cudowne połówki na badanie nasienia - które to jest 😅? Komputerowy czy podstawowy? Fragmentacja, posiew, hba? Co na pierwszy rzut żeby wykluczyć starego jako problem w naszych staraniach? 😏
W pierwszej kolejności komputerowe. Potem w zależności od wyników pewnie lekarz Was wyśle na więcej albo uzna, że jest super i nie ma na razie potrzeby.

reklama
Tak jak @lady_in_blue napisała, komputerowe, ale zwróćcie uwagę, żeby zawierało badanie morfologii, bo czasami jest tak, że badanie komputerowe zawiera tylko te podstawowe parametry. To zależy oczywiście od kliniki, w której jest wykonywane badanie.

Do góry