reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ja od dwóch cykli około 8-9 dnia dupka zaczynam plamić. Odstawiam dupka i po około 5 dniach jest normalny okres. Strasznie to jest mylące 🤦🤔 nigdy nie wiem czy to już @ czy to jakieś plamienie. Chociaż jak dwa razy jest schemat z 5 dyniowym plamieniem to myślę, że już jakaś reguła 😆

reklama
Dziewczyny bo widzę jakąś zbiorową panikę z tą niedomogą lutealna [emoji28]
Tak plamienia mogą na nią wskazywać pod warunkiem, że plamienia są od niskiego poziomu progesteronu w drugiej fazie cyklu.
Jeśli zbadacie progesteron jakieś 7 dpo i on będzie ok, a mimo to plamicie to trzeba szukać źródła plamienia gdzieś indziej.
Warto wiedzieć też jak długą macie fazę lutealną bo zbyt krótka również może (ale oczywiście nie musi) sugerować niedomogę.
W przypadku plamień w 2 fazie cyklu błagam nie dajcie się zbyć "taka Pani uroda".
Owszem 1 czy 2 dni plamień przed miesiączką może być "urodą", ale zdecydowana większość plamień ma swoje źródło i można z nim walczyć!
Pamiętajcie, że należy się Wam (każdej staraczce) bezpłatna histeroskopia diagnostyczna, która często odkrywa powody tych plamień

Najlepiej zrobić proga 3 razy w fazie lutealnej, co 2 dni np. 6dpo, 8dpo i 9dpo. Jeżeli prog będzie ok to nie od tego. Ja tego 6dpo mam bardzo ładny, natomiast nie wiadomo, może zaraz potem tak mocno spada, że zarodek nie jest w stanie się utrzymać.
Jestem świadoma tego, że większość rzeczy się wyolbrzymia, ale ja wolę to raz sprawdzić i wykluczyć.

Witam się z Wami w ten wieczór. Jeszcze 2 dni do @. Niech ten grudzień już się kończy, bo masakra. Ostatnio jestem okropnie senna. Rano nie jestem w stanie się obudzić, po 2h pracy czuje jakby powieki mi same opadały. Cukier w normie. Chyba przemęczenie mnie już złapało.

Witam się z Wami w ten wieczór. Jeszcze 2 dni do @. Niech ten grudzień już się kończy, bo masakra. Ostatnio jestem okropnie senna. Rano nie jestem w stanie się obudzić, po 2h pracy czuje jakby powieki mi same opadały. Cukier w normie. Chyba przemęczenie mnie już złapało.
Grudzień taki jest. Ja zawsze w grudniu na pełnych obrotach a w styczniu jestem chora przez 3 tygodnie, bo organizm ma dość :(
Ja wstaje jutro o 4:45 i ruszam na izbę. Stresa mam, że szok... Czy będzie bolało i co mi w ogóle powiedzą....

reklama
U mnie zaczął się efekt domina - córa już z temperaturą 😪 Stary jeszcze walczy, ale pewnie rozłoży go na amen jak jutro wróci z drugiej zmiany i będzie miał 4 dni wolne... Dobrze, że ja już jestem sprawna i syn jeszcze się trzyma i nic mu jak na razie nie jest. Szpital w domu część pierwsza 🙊🙉🙈

Do góry