reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Ja od dwóch cykli około 8-9 dnia dupka zaczynam plamić. Odstawiam dupka i po około 5 dniach jest normalny okres. Strasznie to jest mylące 🤦🤔 nigdy nie wiem czy to już @ czy to jakieś plamienie. Chociaż jak dwa razy jest schemat z 5 dyniowym plamieniem to myślę, że już jakaś reguła 😆

reklama
Dziewczyny bo widzę jakąś zbiorową panikę z tą niedomogą lutealna [emoji28]
Tak plamienia mogą na nią wskazywać pod warunkiem, że plamienia są od niskiego poziomu progesteronu w drugiej fazie cyklu.
Jeśli zbadacie progesteron jakieś 7 dpo i on będzie ok, a mimo to plamicie to trzeba szukać źródła plamienia gdzieś indziej.
Warto wiedzieć też jak długą macie fazę lutealną bo zbyt krótka również może (ale oczywiście nie musi) sugerować niedomogę.
W przypadku plamień w 2 fazie cyklu błagam nie dajcie się zbyć "taka Pani uroda".
Owszem 1 czy 2 dni plamień przed miesiączką może być "urodą", ale zdecydowana większość plamień ma swoje źródło i można z nim walczyć!
Pamiętajcie, że należy się Wam (każdej staraczce) bezpłatna histeroskopia diagnostyczna, która często odkrywa powody tych plamień

Najlepiej zrobić proga 3 razy w fazie lutealnej, co 2 dni np. 6dpo, 8dpo i 9dpo. Jeżeli prog będzie ok to nie od tego. Ja tego 6dpo mam bardzo ładny, natomiast nie wiadomo, może zaraz potem tak mocno spada, że zarodek nie jest w stanie się utrzymać.
Jestem świadoma tego, że większość rzeczy się wyolbrzymia, ale ja wolę to raz sprawdzić i wykluczyć.

Witam się z Wami w ten wieczór. Jeszcze 2 dni do @. Niech ten grudzień już się kończy, bo masakra. Ostatnio jestem okropnie senna. Rano nie jestem w stanie się obudzić, po 2h pracy czuje jakby powieki mi same opadały. Cukier w normie. Chyba przemęczenie mnie już złapało.

Witam się z Wami w ten wieczór. Jeszcze 2 dni do @. Niech ten grudzień już się kończy, bo masakra. Ostatnio jestem okropnie senna. Rano nie jestem w stanie się obudzić, po 2h pracy czuje jakby powieki mi same opadały. Cukier w normie. Chyba przemęczenie mnie już złapało.
Grudzień taki jest. Ja zawsze w grudniu na pełnych obrotach a w styczniu jestem chora przez 3 tygodnie, bo organizm ma dość :(
Ja wstaje jutro o 4:45 i ruszam na izbę. Stresa mam, że szok... Czy będzie bolało i co mi w ogóle powiedzą....

reklama
U mnie zaczął się efekt domina - córa już z temperaturą 😪 Stary jeszcze walczy, ale pewnie rozłoży go na amen jak jutro wróci z drugiej zmiany i będzie miał 4 dni wolne... Dobrze, że ja już jestem sprawna i syn jeszcze się trzyma i nic mu jak na razie nie jest. Szpital w domu część pierwsza 🙊🙉🙈

Do góry