reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Mam do Was może głupie pytanie, czy zdarzą się wam przed samym okresem że najpierw macie plamienia, które po dniu czy dwóch rozkręca się w okres?

Mam tak od urodzenia córki i teraz tak sobie myślę czy to może być normalne.

Do tej pory jakoś się tym nie przejmowałam, po nowym roku planuję wizytę u gina to go zapytam ale chciałbym poznać wasze zdanie.
Ja mam tak praktycznie od zawsze. Brązowe plamienie a dopiero po 1-2 dniach normalna krew.

reklama
Też pomyślałam że to problem z progiem, ale koło marca miałam pełno badań hormonalnych i próg był w normie, wiem że do dziś mogło to się zmienić, ale te plamienie mam już od 5 lat, a w ciążę zachodziłam
ja tak nie mam, ale moja mama zawsze tak miała i ma 3 córki 😝 Mi się wydaje, że jeśli ktoś tak ma od zawsze, to raczej taka uroda 🙃 Ale mnie nie słuchajcie, bo ja mam od razu konkret @ 😂

Ja przed świętami szybko poszłam do ginekologa bo 5 dzień bolało mnie podbrzusze po stosunku to od razu poruszyłam ten temat, to też powiedziała, żeby się tym nie przejmować. Ale akurat średnio lubię tego lekarza, więc sama już nie wiem.

Dziewczyny, chciałam się dowiedzieć o co chodzi z niedomogą lutealną bo podejrzewam ją u siebie i chyba ona jest powodem niepowodzenia 😏 jakie badania muszę wykonać żeby się upewnić?

Po pierwszym cyklu z dupkiem, @ nie chciala się rozkręcić, plamienie od 2 dni teraz mocniej i bol brzucha.. trace nadzieję.
Jesteśmy po badaniu nasienia, wszystko ok.
Planuje iść po nowym roku do nowego lekarza, bo mam co raz większy dołek.

Mam do Was może głupie pytanie, czy zdarzą się wam przed samym okresem że najpierw macie plamienia, które po dniu czy dwóch rozkręca się w okres?

Mam tak od urodzenia córki i teraz tak sobie myślę czy to może być normalne.

Do tej pory jakoś się tym nie przejmowałam, po nowym roku planuję wizytę u gina to go zapytam ale chciałbym poznać wasze zdanie.

Właśnie w tym miesiącu plamienie zaczęło mi się już na 3 dni przed spodziewaną miesiączka a piersi zaczęły boleć tydzień przed, byłam pewna ze skoro piersi bolą to albo coś się zadziało albo po prostu skok progesteronu po owulacji ale naczytałam się ze ból piersi i plamienie przed okresem może świadczyć o niedomodze lutealnej i szczerze się przeraziłam.

Przykro mi :( A który to Twój dzień cyklu?
Dziś dopiero 22dc , wg mnie owu mogła być 8 dni temu z tym że moje cykle się rozjechaly bo przez ostatnie pół roku miałam cykle 14 dniowe bo miałam implant i non stop okres. 7 dni krwawienia i 7 dni ciszy. Ale skoro progesteron dziś 0.09 to raczej na nic nie liczę w tym cyklu.

reklama
Właśnie w tym miesiącu plamienie zaczęło mi się już na 3 dni przed spodziewaną miesiączka a piersi zaczęły boleć tydzień przed, byłam pewna ze skoro piersi bolą to albo coś się zadziało albo po prostu skok progesteronu po owulacji ale naczytałam się ze ból piersi i plamienie przed okresem może świadczyć o niedomodze lutealnej i szczerze się przeraziłam.
A w jaki sposób ból piersi ma świadczyć o niedomodze lutealnej?

Do góry