reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Je tez dziś 1dc, obudziło mnie krwawienie o 4 nad ranem 🙈 mega krótki był ten cykl u mnie, 27dni.

Tez tak sądzę, ale z drugiej strony pomyśl o tym pięknym prezencie na święta ❤️❤️❤️ I te zdjęcia bobaska w koszu mojzesza albo w kokonie pod rozswietlną choinką 🤩

@Chemik97 trzymam kciuki by to było to 🤞🏻🤞🏻
bardzo lubię Święta Bożego Narodzenia, ale niw chciałabym ich spędzić na porodówce 🤣 Chyba, że wcześniej urodzę, tak żeby na święta dziecko było już ładne 😂 Ani to się na Sylwestra pobawić - no nie wiem 🤣

dziewczyny mojemu staremu śniły się dzisiaj trojaczki - 3 chłopców 😂
Po prostu leżeli jeden obok drugiego, mówi ze już mu nie stanie 😂
Przeraził się 😂
On ma już dwie córki 12 i 14 lat z poprzedniego związku i teraz chce ale jedno 😂😂😂😂
Także mówi ze to był jego największy koszmar 😂😂😂

Dziewczyny, takie głupie pytanie... czy skoro średnio ogarnięta pani ginekolog stwierdziła, że jestem PRZED owulacją a nie po jak by wynikało z monitoringu ( 9.02. pęcherzyk 25mm, endometrium jak na owu, dzień później test owu pozytywny) to jest sens robić progesteron ok 7dpo wg wyliczeń z poprzedniego monitoringu? Byłam dziś u nowej ginekolog ale na NFZ, była na zastępstwo mojej gin i miała gdzieś co jej mówiłam o pęcherzyku i monitoringu. Stwierdziła, że widzi pęcherzyk 1cm i na dniach powinna być owulacja (podobny pęcherzyk był podczas monitoringu - ten 25mm i ok 10mm drugi, po tym 25mm nie ma śladu wg niej. Nie dała mi zdj usg. Czy mogła ona nie zauważyć ciałka żółtego czy poprostu ten pęcherzyk się wchłonął w ciągu 5 dni i cykl stracony?
Odnośnie mojego pytania. Robiłam wczoraj, 7 dni po domniemanej owulacji progesteron i wynik 34,96 ng więc wydaje mi się, że owulacja była a pani ginekolog w poniedziałek nie zauważyła ciałka żółtego na USG...

Odnośnie mojego pytania. Robiłam wczoraj, 7 dni po domniemanej owulacji progesteron i wynik 34,96 ng więc wydaje mi się, że owulacja była a pani ginekolog w poniedziałek nie zauważyła ciałka żółtego na USG...
Lekarze to niestety często 💩 widzą na USG. Ja tak miałam msc temu. Byłam na monitoringu u innej dr już zwykle. Kilka dni wcześniej u innego lekarza był duży pęcherzyk a teraz nagle go nie ma. Dr twierdzi że jest płyn za macicą więc owulacja była, ale o ciałku żółtym nie wspomniała. Za dwa dni zrobiłam proga i wynik był < 0.1 więc o owulacji nie było mowy 😏🤯 ten duży pecherzyk prawdopodobnie się zapadł a nie pękł.

reklama
Do góry