reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Je tez dziś 1dc, obudziło mnie krwawienie o 4 nad ranem 🙈 mega krótki był ten cykl u mnie, 27dni.

Tez tak sądzę, ale z drugiej strony pomyśl o tym pięknym prezencie na święta ❤️❤️❤️ I te zdjęcia bobaska w koszu mojzesza albo w kokonie pod rozswietlną choinką 🤩

@Chemik97 trzymam kciuki by to było to 🤞🏻🤞🏻
bardzo lubię Święta Bożego Narodzenia, ale niw chciałabym ich spędzić na porodówce 🤣 Chyba, że wcześniej urodzę, tak żeby na święta dziecko było już ładne 😂 Ani to się na Sylwestra pobawić - no nie wiem 🤣

dziewczyny mojemu staremu śniły się dzisiaj trojaczki - 3 chłopców 😂
Po prostu leżeli jeden obok drugiego, mówi ze już mu nie stanie 😂
Przeraził się 😂
On ma już dwie córki 12 i 14 lat z poprzedniego związku i teraz chce ale jedno 😂😂😂😂
Także mówi ze to był jego największy koszmar 😂😂😂

Dziewczyny, takie głupie pytanie... czy skoro średnio ogarnięta pani ginekolog stwierdziła, że jestem PRZED owulacją a nie po jak by wynikało z monitoringu ( 9.02. pęcherzyk 25mm, endometrium jak na owu, dzień później test owu pozytywny) to jest sens robić progesteron ok 7dpo wg wyliczeń z poprzedniego monitoringu? Byłam dziś u nowej ginekolog ale na NFZ, była na zastępstwo mojej gin i miała gdzieś co jej mówiłam o pęcherzyku i monitoringu. Stwierdziła, że widzi pęcherzyk 1cm i na dniach powinna być owulacja (podobny pęcherzyk był podczas monitoringu - ten 25mm i ok 10mm drugi, po tym 25mm nie ma śladu wg niej. Nie dała mi zdj usg. Czy mogła ona nie zauważyć ciałka żółtego czy poprostu ten pęcherzyk się wchłonął w ciągu 5 dni i cykl stracony?
Odnośnie mojego pytania. Robiłam wczoraj, 7 dni po domniemanej owulacji progesteron i wynik 34,96 ng więc wydaje mi się, że owulacja była a pani ginekolog w poniedziałek nie zauważyła ciałka żółtego na USG...

Odnośnie mojego pytania. Robiłam wczoraj, 7 dni po domniemanej owulacji progesteron i wynik 34,96 ng więc wydaje mi się, że owulacja była a pani ginekolog w poniedziałek nie zauważyła ciałka żółtego na USG...
Lekarze to niestety często 💩 widzą na USG. Ja tak miałam msc temu. Byłam na monitoringu u innej dr już zwykle. Kilka dni wcześniej u innego lekarza był duży pęcherzyk a teraz nagle go nie ma. Dr twierdzi że jest płyn za macicą więc owulacja była, ale o ciałku żółtym nie wspomniała. Za dwa dni zrobiłam proga i wynik był < 0.1 więc o owulacji nie było mowy 😏🤯 ten duży pecherzyk prawdopodobnie się zapadł a nie pękł.

reklama
Do góry