reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny a u mnie w tym cyklu było tak, że tydz. temu w sobotę zauważyłam taki śluz z niteczkami krwi, widoczny tylko na papierze przez jeden dzień. Wczoraj (czyli dokładnie tydzień po) miałam takie malutkie plamienie, dosłownie 3 kropelki na bieliźnie i myślałam, że okres się rozkręca, ale dzisiaj już zupełnie nic, tylko delikatny, biały śluz. Gdyby nie to, że wiem, że nie miałam owulacji, to możnaby pomyśleć, że pierwsze kropki krwi to owulacja, a dokładnie tydzień później to implantacja, no idealnie ten schemat wygląda 😂 czyli widać nie można byc na sto procent pewnym, że na pewno jest się w ciąży jak takie coś zachodzi. Ja nie miałam owulki, a tu takie cyrki

Cześć dziewczyny jestem tu nowa aczkolwiek od 4 miesięcy zaglądam tutaj 😉 wczoraj był 28 dc czyli dzień miesiączki ból w podbrzuszu byłam pewna ze będzie @ zrobiłam test i wyszły || lecz ta druga delikatna dzisiaj powtórzyłam test i znowu bardzo blada ale widoczna lecz kiedyś słyszałam ze w dzień @ powinna być mocna co myślicie ? Jutro planuje się zapisać na badanie krwi

Cześć dziewczyny jestem tu nowa aczkolwiek od 4 miesięcy zaglądam tutaj 😉 wczoraj był 28 dc czyli dzień miesiączki ból w podbrzuszu byłam pewna ze będzie @ zrobiłam test i wyszły || lecz ta druga delikatna dzisiaj powtórzyłam test i znowu bardzo blada ale widoczna lecz kiedyś słyszałam ze w dzień @ powinna być mocna co myślicie ? Jutro planuje się zapisać na badanie krwi

Różnie bywa. Nie jedna miala tu falszywa kreskę. Zrobisz betę będziesz wiedziała. Jak jesteś nowa to polecam pierwszy post do przeczytania 😉

Mam koleżankę, która kiedyś powiedziała mi, ze od 8 lat ze swoim chłopakiem stosuje stosunek przerywany ale za dwa miesiące bierze ślub i od razu po ślubie zamierzają starać się o dziecko. Ja wtedy starałam się już dobrze ponad rok i aż mnie wcięło, zapytałam jej czy nigdy przez te osiem lat nie pomyślała, czy nie maja jakiegoś problemu, to jednak jest 8 lat seksu bez zabezpieczania się, ale spłynęło po niej, powiedziała, ze wie kiedy ma owulacje i wtedy seksu nie ma 😬 zaszła miesiąc po ślubie ;) well, life ain’t fair 🤷🏻‍♀️
Siostra mojej koleżanki, w tej chwili ma 38-40 lat. Z mężem są razem od liceum. Nigdy nie stosowali antykoncepcji tylko kalendarzyk i stosunek przerywany. W zeszłym roku uznali, że jednak chcieliby mieć dziecko. Ginekolog jej powiedział, żeby najpierw postarali się chociaż z pół roku a potem ewentualnie będą robić jakąś diagnostykę, bo NIC nie wskazuje na to że będzie jakiś problem 😱. Żadne argumenty nie trafiają, ginekolog na oko powiedział że są zdrowi to nie ma czym się martwić przecież - po prostu przez 20 lat byli tacy zajebiści w stosowaniu naturalnych metod planowania ciąży.

Zależy jakiej firmy test,jak pink to mocniejsza raczej narazie nie będzie. Zrób jutro betę.

Siostra mojej koleżanki, w tej chwili ma 38-40 lat. Z mężem są razem od liceum. Nigdy nie stosowali antykoncepcji tylko kalendarzyk i stosunek przerywany. W zeszłym roku uznali, że jednak chcieliby mieć dziecko. Ginekolog jej powiedział, żeby najpierw postarali się chociaż z pół roku a potem ewentualnie będą robić jakąś diagnostykę, bo NIC nie wskazuje na to że będzie jakiś problem 😱. Żadne argumenty nie trafiają, ginekolog na oko powiedział że są zdrowi to nie ma czym się martwić przecież - po prostu przez 20 lat byli tacy zajebiści w stosowaniu naturalnych metod planowania ciąży.

Podziwiam za stosowanie kalendarzyka w liceum 🙈

Różnie bywa. Nie jedna miala tu falszywa kreskę. Zrobisz betę będziesz wiedziała. Jak jesteś nowa to polecam pierwszy post do przeczytania 😉
Dziekuje bardzo za odpowiedz przez pare miesięcy staramy się bezskutecznie dwa tygodnie temu mąż dowiedział się ze ma żylaki powrózka nasiennego i ze prawdopodobnie w tym problem we wtorek idzie na badania nasienia obstawialiśmy ze ten cykl tez już stracony a tu taki CIEŃ nadzieji się pojawił ..

Podziwiam za stosowanie kalendarzyka w liceum 🙈
Ja byłam na tyle głupia że nie stosowałam nawet kalendarzyka tylko sam przerywany 😂 ale nic z tego nie było przez rok (dzięki Bogu) Później z mężem (teraz byłym) były globulki dopochwowe (nie pamiętam nazwy) a po nich stwierdziliśmy że co będzie to będzie to po paru cyklach ciąża dopiero

reklama
Mówcie mi tak dalej, bo to jednak daję nadzieję ale ciii ;)

Do góry