reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Podziwiam za stosowanie kalendarzyka w liceum 🙈
W podcaście Też odchodzę z Catusgeekus dziewczyna mówi o tym jak miała skrajnie katolickie poglądy i na początku studiów wyszła za mąż a potem zabezpieczali się kalendarzykiem i była taka dumna z siebie, że świetnie im to idzie a jak przyszło do posiadania dzieci to się okazało, że ma niedrożne jajowody i teraz po wielu cyklach in vitro dopiero ma syna. Ale wtedy myślała, że jest świetna w te katolickie metody ;). Myślę że tutaj mogło być podobnie :p.

reklama
Ja cały czas sikam i obserwuję zmiany po ovitrelle.
Dziś 8dpo i 10 po zastrzyku i w dalszym ciągu widzę ducha. Każdego dnia coraz jaśniejszy, ale jeszcze nie zniknął. Dziś już taki ledwo ledwo, na zdjęciu nie do uchwycenia, ale na żywo widoczny.
Jutro zgodnie z ulotką powinno nie być już ovitrelle więc zobaczymy [emoji16]
Czy to sikanie to po ovitrelle? Mam wrażenie że z toalety mogłabym nie wychodzić, non stop mnie "ciśnie"🤦‍♀️

Cześć dziewczyny!
U mnie 8dc i chyba jakoś mentalnie już robię sobie wakacje od tych starań (chociaż odpuścić planowałam jedynie w marcu). Pomiaru temperatury nie robię już w tym cyklu wcale, dwa ostatnie dni z rzędu zapomniałam zrobić sobie przed snem zioła ojca sroki, bo jak mąż wychodził z psem na wieczór to mi to zaburzyło rutynę. Oleju z wiesiołka nie kupiłam na czas, więc w tym cyklu nie biorę. Generalnie fuszerka jest w tym cyklu odstawiana, i jedynie z seksem nam fajnie wychodzi pod względem satysfakcji i częstotliwości.
Także na nic się nie nastawiam, odpoczywam psychicznie a będzie co ma być i najwyżej w kwietniu z wiosenną energią będziemy się starać ,,profesjonalnie''.

Dziewczyny a u mnie w tym cyklu było tak, że tydz. temu w sobotę zauważyłam taki śluz z niteczkami krwi, widoczny tylko na papierze przez jeden dzień. Wczoraj (czyli dokładnie tydzień po) miałam takie malutkie plamienie, dosłownie 3 kropelki na bieliźnie i myślałam, że okres się rozkręca, ale dzisiaj już zupełnie nic, tylko delikatny, biały śluz. Gdyby nie to, że wiem, że nie miałam owulacji, to możnaby pomyśleć, że pierwsze kropki krwi to owulacja, a dokładnie tydzień później to implantacja, no idealnie ten schemat wygląda 😂 czyli widać nie można byc na sto procent pewnym, że na pewno jest się w ciąży jak takie coś zachodzi. Ja nie miałam owulki, a tu takie cyrki
Ja mam plamienie implantacyjne co miesiąc a w ciąży nigdy nie bylam xD

reklama
Do góry