reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Podziwiam za stosowanie kalendarzyka w liceum 🙈
W podcaście Też odchodzę z Catusgeekus dziewczyna mówi o tym jak miała skrajnie katolickie poglądy i na początku studiów wyszła za mąż a potem zabezpieczali się kalendarzykiem i była taka dumna z siebie, że świetnie im to idzie a jak przyszło do posiadania dzieci to się okazało, że ma niedrożne jajowody i teraz po wielu cyklach in vitro dopiero ma syna. Ale wtedy myślała, że jest świetna w te katolickie metody ;). Myślę że tutaj mogło być podobnie :p.

reklama
Ja cały czas sikam i obserwuję zmiany po ovitrelle.
Dziś 8dpo i 10 po zastrzyku i w dalszym ciągu widzę ducha. Każdego dnia coraz jaśniejszy, ale jeszcze nie zniknął. Dziś już taki ledwo ledwo, na zdjęciu nie do uchwycenia, ale na żywo widoczny.
Jutro zgodnie z ulotką powinno nie być już ovitrelle więc zobaczymy [emoji16]
Czy to sikanie to po ovitrelle? Mam wrażenie że z toalety mogłabym nie wychodzić, non stop mnie "ciśnie"🤦‍♀️

Cześć dziewczyny!
U mnie 8dc i chyba jakoś mentalnie już robię sobie wakacje od tych starań (chociaż odpuścić planowałam jedynie w marcu). Pomiaru temperatury nie robię już w tym cyklu wcale, dwa ostatnie dni z rzędu zapomniałam zrobić sobie przed snem zioła ojca sroki, bo jak mąż wychodził z psem na wieczór to mi to zaburzyło rutynę. Oleju z wiesiołka nie kupiłam na czas, więc w tym cyklu nie biorę. Generalnie fuszerka jest w tym cyklu odstawiana, i jedynie z seksem nam fajnie wychodzi pod względem satysfakcji i częstotliwości.
Także na nic się nie nastawiam, odpoczywam psychicznie a będzie co ma być i najwyżej w kwietniu z wiosenną energią będziemy się starać ,,profesjonalnie''.

Dziewczyny a u mnie w tym cyklu było tak, że tydz. temu w sobotę zauważyłam taki śluz z niteczkami krwi, widoczny tylko na papierze przez jeden dzień. Wczoraj (czyli dokładnie tydzień po) miałam takie malutkie plamienie, dosłownie 3 kropelki na bieliźnie i myślałam, że okres się rozkręca, ale dzisiaj już zupełnie nic, tylko delikatny, biały śluz. Gdyby nie to, że wiem, że nie miałam owulacji, to możnaby pomyśleć, że pierwsze kropki krwi to owulacja, a dokładnie tydzień później to implantacja, no idealnie ten schemat wygląda 😂 czyli widać nie można byc na sto procent pewnym, że na pewno jest się w ciąży jak takie coś zachodzi. Ja nie miałam owulki, a tu takie cyrki
Ja mam plamienie implantacyjne co miesiąc a w ciąży nigdy nie bylam xD

reklama
Do góry