reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Ale wiecie, że to się je około 3 plasterków? [emoji23]
I tak jak mówiłam najlepiej jest kroić jak pizze wtedy w ogóle nie czuć tego twardego
Co se będę korzenia żałować :D pół sobie zostawiłam na jutro 😋😋
No właśnie to się zawsze wykraja i myślę, że ma to swoje powody :D a przypomnijcie na co to jest? endo? To ja zostanę przy migdałach i winie :D
Na zagnieżdżenie :)

reklama
Działamy [emoji6] byłam na dwóch wizytach w poradni leczenia niepłodności (takiej na NFZ) i ich założenie jest takie - powtarzamy badania nasienia + fragmentacja, jeśli nasienie jest ok to sugerują stymulację+inseminacje. Robiłam jeszcze pare swoich badań i zanim podejmiemy jakieś decyzje 25.02 mamy wizytę w klinice niepłodności i tam się jeszcze skonsultujemy.

A dziś póki co jestem 6dpo [emoji23]
A gdzie jest takie coś na NFZ?

Ja kupiłam testy strumieniowe w rossman.
Zadziałały. W 10 dniu nic , 11 nic , 12 blada kreska, 13 rano i wieczorem grube krechy , 14 i 15 dzień blade kreski
Ten test pokazał mi fałszywie pozytywna kreskę. U Ciebie ciąża była ale w przypadku gdzie ciąży nie na ten test mocno miesza :/

A gdzie jest takie coś na NFZ?

Yyy no nie wiem, pewnie od miasta zależy. Dostałam skierowanie od gina, który mi powiedział, ze są takie poradnie na NFZ i powiedział gdzie u mnie w okolicy. Czesc działa w ramach programu z ministerstwa, można ich listę znaleźć w programie, niektóre miasta chyba niezależnie finansują tez takie poradnie (do takiej poszłam ja, bo szlam w grudniu i w poradni działającej w ramach programu od razu mi powiedzieli ze program się kończy z końcem roku i nie ma sensu, bo wiele nie zdążą zrobić, nie wiedza kiedy następny rok się uruchomi, a tam gdzie poszłam nie było problemu, to akurat poradnia przy szpitalu miejskim).

reklama
Do góry