reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Ale wiecie, że to się je około 3 plasterków? [emoji23]
I tak jak mówiłam najlepiej jest kroić jak pizze wtedy w ogóle nie czuć tego twardego
Co se będę korzenia żałować :D pół sobie zostawiłam na jutro 😋😋
No właśnie to się zawsze wykraja i myślę, że ma to swoje powody :D a przypomnijcie na co to jest? endo? To ja zostanę przy migdałach i winie :D
Na zagnieżdżenie :)

reklama
Działamy [emoji6] byłam na dwóch wizytach w poradni leczenia niepłodności (takiej na NFZ) i ich założenie jest takie - powtarzamy badania nasienia + fragmentacja, jeśli nasienie jest ok to sugerują stymulację+inseminacje. Robiłam jeszcze pare swoich badań i zanim podejmiemy jakieś decyzje 25.02 mamy wizytę w klinice niepłodności i tam się jeszcze skonsultujemy.

A dziś póki co jestem 6dpo [emoji23]
A gdzie jest takie coś na NFZ?

Ja kupiłam testy strumieniowe w rossman.
Zadziałały. W 10 dniu nic , 11 nic , 12 blada kreska, 13 rano i wieczorem grube krechy , 14 i 15 dzień blade kreski
Ten test pokazał mi fałszywie pozytywna kreskę. U Ciebie ciąża była ale w przypadku gdzie ciąży nie na ten test mocno miesza :/

A gdzie jest takie coś na NFZ?

Yyy no nie wiem, pewnie od miasta zależy. Dostałam skierowanie od gina, który mi powiedział, ze są takie poradnie na NFZ i powiedział gdzie u mnie w okolicy. Czesc działa w ramach programu z ministerstwa, można ich listę znaleźć w programie, niektóre miasta chyba niezależnie finansują tez takie poradnie (do takiej poszłam ja, bo szlam w grudniu i w poradni działającej w ramach programu od razu mi powiedzieli ze program się kończy z końcem roku i nie ma sensu, bo wiele nie zdążą zrobić, nie wiedza kiedy następny rok się uruchomi, a tam gdzie poszłam nie było problemu, to akurat poradnia przy szpitalu miejskim).

reklama
Do góry