reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Hejka dołączam się już do Was ☺️
Co prawda czekam jeszcze na @, ale po dwóch testach negatywnych już na 99% wykluczam m ciąże w tym cyklu.
Ja mam na imię Ania i mam 23 lata, a razem z mężem staramy się już od 11 miesięcy.
Powiedzcie mi co stosujecie oprócz kwasu foliowego?
Fertistim, probiotyki Sunprobi super formuła 😉

Hejka dołączam się już do Was ☺️
Co prawda czekam jeszcze na @, ale po dwóch testach negatywnych już na 99% wykluczam m ciąże w tym cyklu.
Ja mam na imię Ania i mam 23 lata, a razem z mężem staramy się już od 11 miesięcy.
Powiedzcie mi co stosujecie oprócz kwasu foliowego?
Fertistim, probiotyki Sunprobi super formuła 😉😉

Nie robił właśnie... Ale jeśli w tym cyklu się nie uda to jednak zrobimy te badania u niego. Myślałam na początek o testach, które są dostępne w aptece. Co o nich myślicie ? Czy partner którejś z was ich używał ?

Co do testów owulacyjnych, też uważam, że są do dupy. A z tymi męskimi testami tak się po prostu zastanawiałam, dlatego pytam, czy któraś z was miała z nimi do czynienia 😉 to zawsze szybciej i łatwiej, w domowych warunkach itp. niż umawianie się na wizyty do lekarza. Ale w sumie masz rację, lepiej mieć pewność i wykonać to laboratoryjnie
Nie umawia się do lekarza tylko do laboratorium. Jedzie na wyznaczoną godzinę, oddaje nasienie, zazwyczaj tego samego / następnego dnia dostaje wyniki. Nawet bez wizyty u lekarza będziecie w stanie dużo z tych wyników odczytać - możesz je też zabrać na wizytę do ginekologa do którego chodzisz :). Na te testy z apteki wywalisz kilkadziesiąt PLN i dalej nic nie będziesz wiedziała ;). Z labu będzie konkretny wynik z odniesieniem do normy :).

reklama
Do góry