reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2022

Czekaj, jak to nie można wpisać ze ojciec nieznany? To co masz wpisać? Jan Kowalski? Jezuuuu 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ nie ma opcji na jakieś "upoważnienie"? Jakbys urodziła np w Hiszpanii to też to nic nie zmieni? Tzn chyba musialybyscie chyba tu mieszkać w sumie... nie ogarniam tego serio ... lepiej rodzic w patologicznych rodzinach niż w normalnym, zdrowym związku ale jednoplciowym... WTF?
Tak! Trzeba wpisac jakies męskie imię i dopisują nazwisko matki. Gdybyśmy rodziły w Hiszpanii (rozważamy, bo mamy znajomych lekarzy z kontaktami w Hiszpanii) to z aktem z dwiema matkami nie możemy w Polsce zrobić nic. Bo akt musi być tłumaczony dosłownie, a polskie prawo nie dopuszcza 2 matek. A bez tłumaczenia nie masz numeru pesel, dowodu, paszportu itp. O pesel można się bić w sądzie (mimo, ze jest oficjalny wyrok trybunału w Luksemburgu, ze całe UE musi wydawać dokumenty i nie ma prawa robić problemów) to i tak trwa to latami, a nawet do lekarza iść nie możesz czy zaszczepić czy cokolwiek…
To jest straszne. Tak samo jak mamy zagraniczny akt ślubu. On jest nieuznawany w Polsce, ale skoro tak tzn, ze mogę teraz wziąć sobie ślub z Polakiem ? I potem pojadę np do Hiszpanii i będę miała dwa akty równorzędnie uznawane?
Bigamia jest karalna. Takie smaczki codzienności ;)

reklama
Ja potrzebuje ojojania. Od listopada praktycznie nie ma cyklu żeby coś mi nie wyskoczyło. A to przeziębienie, a to rentgen kręgosłupa, a to zmarła mi babcia wiec stres, teraz znowu jesteśmy chorzy :( stary się złości, bo ja nie chce żadnych gripeksów ani innych jego wynalazków z wiadomych względów tylko leżę bo mnie strasznie zmogło, a ja pomimo tej bety negatywnej w 23 dc cały czas jednak żyje nadzieją, że skoro owu się przesunęła to i może beta wskoczy później… ehhh 😭😭😭😭
Przytulam całym sercem ❤️😘
Będzie dobrze, kolejny cykl- kolejna szansa.
Spróbuj myśleć pozytywnie, wiem ze ciężko ale jednak spokój jest bardzo ważny w naszej sytuacji.
Poza tym tak jak napisałaś może się owu przesunęła, jeśli miałaś w 18 dniu np to nic Ci jeszcze nie wyjdzie w 23.

Niezależnie od jutrzejszego wyniku bety idę w połowie lutego na wizytę do psychologa bo sobie z tym wszystkim nie radzę i może przyczyna leży gdzie indziej…
Jestem spięta jak spinacz biurowy i nie potrafię wyluzować jakbym miała kij w dupie 🙄
Nawet ostatnio byłam u fizjo bo mam tak ponapinane wszystko ze aż ciężko funkcjonować.
No i mój facet ma w środę badanie nasienia, mimo ze jest ojcem (z poprzedniego związku) to jednak było parenascie lat temu i tez już trochę lat ma i stresu 😂🙈

Przygnębiające to jest…
Z tego powodu właśnie moja siostra mieszka od 12 lat w Holandii, tam ma żonę i maja takie same prawa jak inni obywatele.
Narazie nie mają dzieci, nie wiem czy planują ale mają możliwość, w tym kraju niestety nie i jeszcze długo długo nie.
Ale na szczęście teraz macie jeden duży powód do radości 😍 i 3mam kciuki żeby wszystko było dobrze 😘
Kochana! Otóż NAWET HOLANDIA pod naciskiem Polski ostatnio odmawia Polkom mieszkającym od lat równych praw - nie chcą uznawać drugiej matki właśnie, chociaż prawnie muszą. Dwie holenderki po ślubie są wpisywane z automatu, dwie Polki muszą składać podanie - do tej pory nigdy nie odmawiano, a od kilku miesięcy zaczęli, chociaż jest to absolutnie niezgodne z prawem. Polityczne macki są dluuuuugie…

Nie znamy. Albo jej nie ma albo nie odkryliśmy badań, które by dały jednoznaczną odpowiedź
Dziękuję za odpowiedź. Miło wiedzieć, że się troszkę normuje. Póki co przeszłam na inozytolu bardzo dziwny okres. Zobaczymy co luty przyniesie. Współczuję strat, znasz przyczynę?

Dobry wieczór! Mam na imię Marta, mam 25 lat. Staram się dopiero od 2 cyklu, ale brak mi podstawowej wiedzy. Czytam to forum już od pewnego czasu, ale dziś chciałabym o coś zapytać.
1. Wzrost LH na pasku owulacyjnym, wysoki poziom przez 2 dni, potem spadek stopniowo do bieli + skok temperatury. Czy tylko na tej podstawie można uznać, że owulacja się odbyła?
2. Jestem tydzień przed planowanym okresem. Przemarzłam dziś, zapomniałam się i wzięłam gorącą kąpiel. Po niej czuję kłucie w jajniku (takie jak wcześniej w dniach, w których mogła być owulacja i dwa dni po niej). Czy gdyby hipotetycznie doszło do zapłodnienia, mogłam zaprzepaścić szansę na ciążę? Na dole bez zmian, ale to kłucie mnie zaniepokoiło i utrzymuje się już od pół godziny.

Przytulam całym sercem ❤️😘
Będzie dobrze, kolejny cykl- kolejna szansa.
Spróbuj myśleć pozytywnie, wiem ze ciężko ale jednak spokój jest bardzo ważny w naszej sytuacji.
Poza tym tak jak napisałaś może się owu przesunęła, jeśli miałaś w 18 dniu np to nic Ci jeszcze nie wyjdzie w 23.

Niezależnie od jutrzejszego wyniku bety idę w połowie lutego na wizytę do psychologa bo sobie z tym wszystkim nie radzę i może przyczyna leży gdzie indziej…
Jestem spięta jak spinacz biurowy i nie potrafię wyluzować jakbym miała kij w dupie 🙄
Nawet ostatnio byłam u fizjo bo mam tak ponapinane wszystko ze aż ciężko funkcjonować.
No i mój facet ma w środę badanie nasienia, mimo ze jest ojcem (z poprzedniego związku) to jednak było parenascie lat temu i tez już trochę lat ma i stresu 😂🙈
Idź na zdrowie! To taki czas, w którym niezależnie od wyników wsparcie i troska są na wagę złota :)

Jakby gorące kąpiele tydzień po owulacji miały zaprzepaszczac szansę na ciążę to albo byśmy wyginęli mniej więcej w XVI wieku przed naszą erą albo umarłoby podziemie aborcyjne [emoji6]
Żyj normalnie tak jak zawsze.
Nic nie jest w stanie wpłynąć na potencjalną ciążę kilka dni po owulacji.
Powodzenia [emoji1696]
Dobry wieczór! Mam na imię Marta, mam 25 lat. Staram się dopiero od 2 cyklu, ale brak mi podstawowej wiedzy. Czytam to forum już od pewnego czasu, ale dziś chciałabym o coś zapytać.
1. Wzrost LH na pasku owulacyjnym, wysoki poziom przez 2 dni, potem spadek stopniowo do bieli + skok temperatury. Czy tylko na tej podstawie można uznać, że owulacja się odbyła?
2. Jestem tydzień przed planowanym okresem. Przemarzłam dziś, zapomniałam się i wzięłam gorącą kąpiel. Po niej czuję kłucie w jajniku (takie jak wcześniej w dniach, w których mogła być owulacja i dwa dni po niej). Czy gdyby hipotetycznie doszło do zapłodnienia, mogłam zaprzepaścić szansę na ciążę? Na dole bez zmian, ale to kłucie mnie zaniepokoiło i utrzymuje się już od pół godziny.

reklama
Jakby gorące kąpiele tydzień po owulacji miały zaprzepaszczac szansę na ciążę to albo byśmy wyginęli mniej więcej w XVI wieku przed naszą erą albo umarłoby podziemie aborcyjne [emoji6]
Żyj normalnie tak jak zawsze.
Nic nie jest w stanie wpłynąć na potencjalną ciążę kilka dni po owulacji.
Powodzenia [emoji1696]
Bardzo dziękuję i również życzę wam wszystkim powodzenia. Jesteście niesamowitymi, inspirującymi kobietami💋

Do góry