reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo. Jesteście mega wsparciem. Rano robię następny i nawet jak będzie cień to idę na betę :) będę meldować co i jak :) jeszcze nawet meżowi nic nie mówiłam :)
@Karooola28 10dpo więc jeśli czegoś nie pomieszałam to tak jak u Ciebie :)
Tak jak u mnie z tą różnica ze ja jeszcze testu nie zrobiłam a Ty masz już piękny wymarzony wynik w postaci dwóch kresek 😍

reklama
bo to chyba zależy na co ma pomóc. Jeśli na pobudzenie i wzrost to. wtedy jak każda stymulacja, początek cyklu. A jeśli pomóc w okresie owulacyjnym - z zapłodnieniem (czyli tu głównie pomoc ze śluzem i uwrażliwienie endometrium) to w dni płodne.
Ooo nawet nie wiedziałam że to działa także na pobudzenie i wzrost. Dzięki za info 🥰 myslalam ze to tylko wpływa na śluz i jego "nośność" dla plemników 😁
Ja psychicznie już też wysiadam, a to "dopiero" 10 cykl starań. Teraz mam taką sinusoidę, raz sobie myślę, że teraz na pewno się udało, a za chwilę, że skoro cycki mnie nie bolą i generalnie nie czuje się inaczej to na pewno nic z tego nie będzie.
A najgorzej, że ja jestem osobą raczej twardo stopajacą po ziemi i do wielu rzeczy podchodzę na chłodno ale te starania mnie dobijają.
Ja będę szczera, zaczelam się nakręcać jak dołączyłam do tego forum 🤣🤣 wczesniej przez pół roku testowałam moze raz albo 2 razy 🤣🤣 ale i tak wynoszę stąd więcej pożytecznych rzeczy niż stresu wiec zostaję 😁

Ja będę szczera, zaczelam się nakręcać jak dołączyłam do tego forum 🤣🤣 wczesniej przez pół roku testowałam moze raz albo 2 razy 🤣🤣 ale i tak wynoszę stąd więcej pożytecznych rzeczy niż stresu wiec zostaję 😁
Coś w tym jest, ja też wcześniej się aż tak nie nakręcałam. Ale z drugiej strony pierwsze parę cykli to na mega luzie podeszłam bo, jak wiele z nas tutaj, myślałam, że szybko się uda.
A dołączyłam tutaj bo powoli zaczęłam mieć wątpliwości i jak się później okazało byłam też zielona w temacie badań :)

Z allegro jakiś tani za 3zł więc staram się nie nakręcać. Czułość 10. Na fotce słabo widać bo mój tel robi kijowe zdjęcia ale załączam foto (robione po 5 min).
Sama już nie wiem czy sobie wkręcam, że coś tam jest...
A na jutro masz innej marki czy tej samej? Ja tam widzę kreskę! Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie, oby październik się powiększał 😍

Ja po owulacji i staraniach. Teraz tylko czekanie... I caly czas z myślą w głowie czy sie uda czy nie.
Jestem na tym samym etapie. Najchętniej zdjęłabym głowę z karku i odłożyła na półkę, bo już mnie samą męczą te nawracające myśli. Kiedy testujesz? Ja 05.02, o ile wytrzymam

Jestem na tym samym etapie. Najchętniej zdjęłabym głowę z karku i odłożyła na półkę, bo już mnie samą męczą te nawracające myśli. Kiedy testujesz? Ja 05.02, o ile wytrzymam
Planuje 1 test 8.02
Tez bym chciała mieć pstryczek zeby wyłączyć te mysli. Tyle ze mam teraz mase roboty to poniedzialek-piatek to mi trochę pomaga myśleć o czysto innym :p

reklama
Cześć dziewczyny, zaliczylam już kilka wątków- staraczki 2020, kwietniowe mamy 2021, staraczki 2021, czerwcowe mamy 2022. Niestety z moich dwóch ciąż nie mam jeszcze dziecka-za mna 2 poronienia ( w 7 i 8 tc). Ostatnia ciążą prowadzona była encortonie, acardzie, neoparinie i luteinie, a mimo to się nie udało.
5 listopada 2021 miałam łyżeczkowanie i po nim razem z lekarzem zdecydowaliśmy, że nie będę probowac bez zrobienia badan. Za mna badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, genetyczne i immunologiczne ( nasienie robiliśmy wcześniej). Wczoraj miałam wizyte, na ktorej ginekolog na podstawie wszystkich badan stwierdził, że wyniki są naprawde dobre i uważa, że przyczyną niepowodzen jest niewartościowa owulacja. Owulacje mam okolo 17-18 dc. 14 dc( wczoraj) brak pecherzyka dominującego 8mm największy i cieniutkie endo. Od lutego mam zielone światło na stymulacji z letrozole bluefish. Czy któraś też usłyszała taka diagnozę? Macie jakies doswiadczenie z tym lekiem?

Do góry