reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny, skoro mowa o testach owulacyjnych to nie wiem czy próbowałyście ale mi się dobrze sprawdzają easy&home. Są troszkę droższe niż te z allegro ale moim zdaniem dużo bardziej wyraźne. No i apka premom je fajnie wyłapuje. Swoją drogą u mnie niby peak wczoraj w 11dc, jakoś bardzo wcześnie.

Załączniki

• Screenshot_20220120-101814_Premom.jpg
    Screenshot_20220120-101814_Premom.jpg
    147,5 KB · Wyświetleń: 86
Osikałam owulaka z testeo.
Nie są spełnieniem marzeń, ale tak czy tak jedne z lepszych.
Wybarwia się stosunkowo szybko. Myślę, że po 3 minutach byłabym w stanie ocenić czy w ogóle pik nadchodzi, chociaż pewnie jak już będzie chwilę przed pikiem to te 10 minut trzeba będzie poczekać żeby całkiem wysechl (ale w każdym tak robię).
Kreska testowa mega widoczna i to na duży plus bo ostatnio większość moich owulakow miała ją dramatyczną.
Wkurza mnie, że nie ma oznaczenia, że to test lh bo wygląda identycznie jak ten ich ciążowy[emoji23]

Cześć a ja postanowiłam sobie miesiąc po testować owulacyjnymi cały cykl tak z ciekawości. I cały miesiąc nie miałam drugiej kreski wcale albo była bardzo blada, jestem w 25 dniu cyklu więc uznałam ze albo nie było owulacji albo nie działają testy i wybrałam sobie z tych testów co zrobiłam dzień w którym wydawała mi się najciemniejsza xD ale wciąż wątpliwa. A dzisiaj robię test a tu takie dwie tłuste krechy... W 25 dniu cyklu, nie wiem co o tym sądzić xD
Normalnie mam cykle 30-33

Osikałam owulaka z testeo.
Nie są spełnieniem marzeń, ale tak czy tak jedne z lepszych.
Wybarwia się stosunkowo szybko. Myślę, że po 3 minutach byłabym w stanie ocenić czy w ogóle pik nadchodzi, chociaż pewnie jak już będzie chwilę przed pikiem to te 10 minut trzeba będzie poczekać żeby całkiem wysechl (ale w każdym tak robię).
Kreska testowa mega widoczna i to na duży plus bo ostatnio większość moich owulakow miała ją dramatyczną.
Wkurza mnie, że nie ma oznaczenia, że to test lh bo wygląda identycznie jak ten ich ciążowy[emoji23]
O ja też właśnie cały miesiąc robię te z testeo też!

reklama
I jak wrażenia poza bladymi kreskami, aż do dziś? [emoji23]
Swoją drogą to może znaczyć 2 rzeczy, albo po prostu przegapiłaś pik i teraz nie znaczy on już nic, albo dopiero zbliża się owulacja i biegnij do wyra [emoji41][emoji23]
W gruncie rzeczy to pierwsze moje zetknięcie z takimi testami i taki "eksperyment", więc nie wiedziałam czego się spodziewać :p
I oprócz tego ze raczej dało dokładnie niejednoznaczny wynik to tak spoglądając na te osikana górę plastiku to uważam ze bardzo nieekologiczne xD ale oczywiście zamówię w przyszłym miesiącu chyba też te same xD

Do góry