reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Też mnie ten plastik zmroził [emoji849]
W gruncie rzeczy to pierwsze moje zetknięcie z takimi testami i taki "eksperyment", więc nie wiedziałam czego się spodziewać [emoji14]
I oprócz tego ze raczej dało dokładnie niejednoznaczny wynik to tak spoglądając na te osikana górę plastiku to uważam ze bardzo nieekologiczne xD ale oczywiście zamówię w przyszłym miesiącu chyba też te same xD

reklama
Mi temperatura trzyma się 37.10 ale już nawet nie testuje w tym miesiącu skoro nie miałam owulacji. Jadę jutro zrobie ten progesteron i czekam kolejnego cyklu. Okres powinien być między 1-2 luty wiec trochę czekania mam

Mi temperatura trzyma się 37.10 ale już nawet nie testuje w tym miesiącu skoro nie miałam owulacji. Jadę jutro zrobie ten progesteron i czekam kolejnego cyklu. Okres powinien być między 1-2 luty wiec trochę czekania mam
Ja mam tez tak @ 1 jak jest regularnie ale teraz przeskoczyl mi na 29.01 a kalendarzy wyliczyl mi średnią na 25.01. Więc czekam nie czekając na prawdę.
Przyszly mi własnie testy testnow i zrobilam teraz, 🙈🙈🙈
Oczywiście wskazał co wskazał a ja wytezam wzrok i sobie mówię, ze juz tam cos wychodzi 🤣🤣🤣 blagam niech ktos mnie uspi do 25 co najmniej a najlepiej obudzi 1.02...

Załączniki

• 20220120_120357.jpg
    20220120_120357.jpg
    796,4 KB · Wyświetleń: 115
  • 20220120_115652.jpg
    20220120_115652.jpg
    704,7 KB · Wyświetleń: 111
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc czytalam wyzej ze progesteron powyzej 10 to potwierdzenie owulacji ja zrobilam i mam 8,71 w 21 dc przed ciaza mialam zawsze ok 16 wiec teraz sie zastanawiam. Ja tak bardzo sie nie zaglebialam bo miescil mi sie w widelkach z lab ale Wy jestescie skarbnica wiedzy wiec moze podpowiecie. U gina bylam 2 msc temu i sprawdzil mi tylko blizne po cc zapytal czy zaszlam naturalnie po czym poradzil odczekac 2 msc i sie starac nie zlecil zadnych badan wiec zrobilam na wlasna reke😉 chodze prywatnoe nie na NFZ - to moj drugi lekarz bo zrezygnowalam z tej co prowadzila 1 ciaze. Troche sie zdziwilam ale to naprawde niezly fachowiec robilam u niego prenatalne. Moze dodam ze w 3 dc estradiol 61.89 fsh 6.92 lh 5.9 prolaktyna 17.12. Teraz sie zastanawiam czy isc od razu do lekarza czy postarac sie 2 cykle. Mezowi obiecalam ze przy tych staraniach nie bede jego gonic po lekarzach ale nie wiem czy dam rade. Odnosnie testowania to ja nigdy przez caly rok nie dotrwalam do planowanej miesiaczki - testowalam sie obsesyjnie😂
8.71 też jest spoko. Progestreon wydziela się skokowo, dwie godziny później mogłaś mieć 14 ;).
Dziewczyny, skoro mowa o testach owulacyjnych to nie wiem czy próbowałyście ale mi się dobrze sprawdzają easy&home. Są troszkę droższe niż te z allegro ale moim zdaniem dużo bardziej wyraźne. No i apka premom je fajnie wyłapuje. Swoją drogą u mnie niby peak wczoraj w 11dc, jakoś bardzo wcześnie.
Też polecam. Generalnie jeśli jest pik to już w przeciągu minuty widać, bo test się bardzo szybko wybarwia. Aczkolwiek oczywiście należy odczytywać po czasie podanym przez producenta :p.

Z tymi testami owulacyjnymi i ich wyłapywaniem czegokolwiek to naprawdę różnie bywa. Ja zrobiłam test w poneidzialek po usg o 13:15 i blada kreska… potem miałam o 15 zrobić ovitrelle, więc machnęłam tuż przed drugi owulacyjny, a tu nagle krecha ciemna. Ja rozumiem, ze można robić często, ale przecież nie co 2h :p

To zależy jaki kto ma pik. Ja jakbym czasem nie robiła co 2 godziny to bym przegapiła na bank [emoji23]
Z tymi testami owulacyjnymi i ich wyłapywaniem czegokolwiek to naprawdę różnie bywa. Ja zrobiłam test w poneidzialek po usg o 13:15 i blada kreska… potem miałam o 15 zrobić ovitrelle, więc machnęłam tuż przed drugi owulacyjny, a tu nagle krecha ciemna. Ja rozumiem, ze można robić często, ale przecież nie co 2h :p

Ja jak widzę że paski ciemnieją to robię za każdym razem jak sikam - wiec tak, można co 2h 🤣

reklama
Do góry