reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Boże jaka cisza, dwa razy można na spokojnie wszystko nadrobić 😂

Btw, powstał nowy wątek tak jak proponowałyście. Faktycznie zrobił się podział, jedne chcą gadać o pierdołach, inne nie, szanujemy. Dla chętnych podaje linka.

Od razu mówię, że to nie jest wątek dla wrażliwców, będą się pojawiały różne tematy, staraczkowe i nie tylko. Chętne zapraszamy 😉

reklama
W związku z tym, że Zazu zniknęła, a wiele dziewczyn liczyło na jej merytoryczną pomoc, gdybyście nadal miały pytania odnośnie diagnostyki itp to ja i @coca jesteśmy tu by Wam pomóc. Wprawdzie ja się nie staram, ale przez lata czegoś się nauczyłam 😅 zatem dziewczyny nowe, stare i te, które chciały dopiero co dołączyć, śmiało piszcie, macie tu na to przestrzeń. W razie pilnych pytań, proszę mnie oznaczyć.

W związku z tym, że Zazu zniknęła, a wiele dziewczyn liczyło na jej merytoryczną pomoc, gdybyście nadal miały pytania odnośnie diagnostyki itp to ja i @coca jesteśmy tu by Wam pomóc. Wprawdzie ja się nie staram, ale przez lata czegoś się nauczyłam 😅 zatem dziewczyny nowe, stare i te, które chciały dopiero co dołączyć, śmiało piszcie, macie tu na to przestrzeń. W razie pilnych pytań, proszę mnie oznaczyć.
Przyda się! ❤️

@MamaR co u Ciebie, robiłaś powtórnie betę?
Następnego test biały to odpuściłam betę i dobrze bo okres przyszedł. Ten pierwszy musiał być oszukany 🤣
No dobra, 30 stron nadrabiania... kiedyś się uda ;-)
Ja miałam 50! Nosz i zaś mi zaraz bateria padnie i nie dokończę.

Jestem w szpitalu z córką. Musiałam odwołać moja wizytę kontrolna u gin czy torbiel znikła bo dostaliśmy skierowanie pilne. Z corka już ok ale nie o tym chcialam pisać. W sali obok była młoda laska z noworodkiem który non stop płakał, ona po nim darła jape i klnela równo. Czułam taką bezradność, jak można być takim potworem dla noworodka, zamiast go przytulić to klnie po nim. Pielęgniarki to słyszały ale nic nie zrobiły. Jak się okazało następnego dnia przyszły Panie z opieki i zabrały tego noworodka. Podlyszalam że postawiono jej zarzut zaniedbania dziecka i biorą go do rodziny zastępczej. I zaś mi się płakać chciało że ja już dwie ciąże straciłam a taka patologia rodzi piękne dzieciątka które traktuje jak śmieci 😭

Następnego test biały to odpuściłam betę i dobrze bo okres przyszedł. Ten pierwszy musiał być oszukany 🤣

Ja miałam 50! Nosz i zaś mi zaraz bateria padnie i nie dokończę.

Jestem w szpitalu z córką. Musiałam odwołać moja wizytę kontrolna u gin czy torbiel znikła bo dostaliśmy skierowanie pilne. Z corka już ok ale nie o tym chcialam pisać. W sali obok była młoda laska z noworodkiem który non stop płakał, ona po nim darła jape i klnela równo. Czułam taką bezradność, jak można być takim potworem dla noworodka, zamiast go przytulić to klnie po nim. Pielęgniarki to słyszały ale nic nie zrobiły. Jak się okazało następnego dnia przyszły Panie z opieki i zabrały tego noworodka. Podlyszalam że postawiono jej zarzut zaniedbania dziecka i biorą go do rodziny zastępczej. I zaś mi się płakać chciało że ja już dwie ciąże straciłam a taka patologia rodzi piękne dzieciątka które traktuje jak śmieci 😭
Niestety tak było, jest i będzie 😢😢 zdrowia dla córeczki, mam nadzieję że już wszystko ok 😘😘

A to nie jest tak, że miło sobie popierdolic o czymś innym niż o badaniach i staraczkowej przeprawie? Bo ja po przeczytaniu ostatnich postów to juz chyba nie wiem co jest ok a co nie jest ok na tym wątku.

Na marginesie - mi obecność dziewczyn w ciąży nie przeszkadzała bo o ciąży nie mówiły a wiem, że swoje przeszły. Ale ja to ja i rozumiem, że może być inaczej.

Za to od ginekologa wyszłam dziś mocno wkurzona i zamiast do dzikich seksów to raczej wracam do diagnostyki :/
Co lekarz powiedział ?

A ja nadal nie wiem czy prolaktyne mogę sobie zbadać w każdy dzień cyklu? Bo w środę idę spuścić krew bo robie na nowo badania tarczycowe to od razu bym sprawdziła prolaktyne, bo nigdy nie badałam

A ja nadal nie wiem czy prolaktyne mogę sobie zbadać w każdy dzień cyklu? Bo w środę idę spuścić krew bo robie na nowo badania tarczycowe to od razu bym sprawdziła prolaktyne, bo nigdy nie badałam
Najlepiej jest zbadać w 2-5 dc. Najważniejsze przy badaniu PRL jest stosowanie kilku zasad dzien przed badaniem: brak stresu, seksu, drażnienia sutków a tuż przed badaniem spocząć na ok 15 minut. A i alkoholu nie pij dzień przed. Jak ja wypiłam butle wina to nazajutrz trochę sie zdziwiłam 😅

reklama
Niby mówią że nie ma reguły ale lepiej okolice 3dc. I tak jak mówi @jotte wazne jest zachowanie tych zasad bo prolaktyna jest bardzo wrażliwa (podobnie jak kortyzol)

Do góry