reklama
Agnes4312
Moderator
A to może dlatego trzeba na początku cyklu bo mało kto uprawia seks w okres (chyba).I bez seksu !
No my nie uprawiany xD
krasulkaa
Fanka BB :)
A ja nadal nie wiem czy prolaktyne mogę sobie zbadać w każdy dzień cyklu? Bo w środę idę spuścić krew bo robie na nowo badania tarczycowe to od razu bym sprawdziła prolaktyne, bo nigdy nie badałam
Najlepiej jest zbadać w 2-5 dc. Najważniejsze przy badaniu PRL jest stosowanie kilku zasad dzien przed badaniem: brak stresu, seksu, drażnienia sutków a tuż przed badaniem spocząć na ok 15 minut. A i alkoholu nie pij dzień przed. Jak ja wypiłam butle wina to nazajutrz trochę sie zdziwiłam
Niby mówią że nie ma reguły ale lepiej okolice 3dc. I tak jak mówi @jotte wazne jest zachowanie tych zasad bo prolaktyna jest bardzo wrażliwa (podobnie jak kortyzol)
Doslownie wszystko jak dziewczyny Piszą ☺ mi natomiast moja "wspaniala" endo na ostatniej wizycie powiedziala że prolaktyne można zbadac w dowolnym dniu cyklu ale z zachowaniem właśnie tych zasad "zero wysiłku przeddzień badania, w dzień badania, na spokojnie i żeby wyspać się nie np po 5h snu"I bez seksu !
Agnes4312
Moderator
To teraz pytanie czy twoja endo wiedziała co mówiDoslownie wszystko jak dziewczyny Piszą ☺ mi natomiast moja "wspaniala" endo na ostatniej wizycie powiedziala że prolaktyne można zbadac w dowolnym dniu cyklu ale z zachowaniem właśnie tych zasad "zero wysiłku przeddzień badania, w dzień badania, na spokojnie i żeby wyspać się nie np po 5h snu"
Twoja i niedoszła moja xD
Alabama89
Lekarz wrócił do podejrzenia, że może jednak mam wadę macicy. Ten temat tak wraca i upada. Na opisie z histeroskopii z zeszłego roku mam - macica prawidłowej budowy. Będę robić jeszcze rezonans i może w końcu ten temat zostanie raz na zawsze wyjaśniony bo trochę mnie to już wkurza.Co lekarz powiedział ?
Alabama89
u mnie tez poprzedni endo mówił, że dzień cyklu nie ma znaczenia. Obecna każe badać 3-5 dc. I z zachowaniem wszystkich zasad tak jak pisały dziewczyny.Doslownie wszystko jak dziewczyny Piszą ☺ mi natomiast moja "wspaniala" endo na ostatniej wizycie powiedziala że prolaktyne można zbadac w dowolnym dniu cyklu ale z zachowaniem właśnie tych zasad "zero wysiłku przeddzień badania, w dzień badania, na spokojnie i żeby wyspać się nie np po 5h snu"
Kiedyś badałam hormony w 6dc i gin powiedział że będzie OK. Myślę, że nie zrobi to ogromnej różnicy jakbyś poszła w poniedziałek, ale jeśli możesz poczekać ten cykl, to poczekaj.A to dupa bo dzisiaj już mam 3 dc a u mnie w weekend labo zamknięte
Bibi89
Mi kiedys endo powiedziała że 5dc to max max wiec chyba lepiej już poczekać. W sumie zależy co jest do zbadania?Kiedyś badałam hormony w 6dc i gin powiedział że będzie OK. Myślę, że nie zrobi to ogromnej różnicy jakbyś poszła w poniedziałek, ale jeśli możesz poczekać ten cykl, to poczekaj.
reklama
Agnes4312
Moderator
Moogę czekać, mogę, nigdzie mi się nie śpieszy ja jestem długodystansową staraczkąKiedyś badałam hormony w 6dc i gin powiedział że będzie OK. Myślę, że nie zrobi to ogromnej różnicy jakbyś poszła w poniedziałek, ale jeśli możesz poczekać ten cykl, to poczekaj.
Podziel się: