reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Wg tego podejcia musialby zebrać przygotować i włożyć z powrotem... pochodziłaby nadal ze stosunku małżeńskiego wiec teoretycznie by sie zgadzało. Chociaz nie wiem czy to w ogole jest możliwe 🤨 szanse powodzenia marne
Teoretycznie możliwe jest, na tym polegało badanie wrogości śluzu ;). Lekarz taką dużą strzykawką z cewnikiem zbiera śluz z szyjki macicy (nie jest to specjalnie przyjemne) i potem się to bada pod mikroskopem. Tylko że w przypadku występowania przeciwciał przeciwplemnikowych to wszystkie plemniki zginą jeszcze zanim uda się je odseparować ;). Generalnie myślę, że byłoby to zajebiście nieskuteczne :p.

Lista prezentów - ok. Na chrzest, ślub. Może na proszone urodziny. Ale na każde święta? Bo wszyscy mają obowiązek kupić prezent na każdą okazję...?
Lista prezentów jest ok ale jak to działa w drugą stronę. Ty chcesz kupić chrześniakowi prezent i pytasz czy jest jakaś lista. Jak to jest tak, że czy chcesz czy nie chcesz to dostajesz listę to straszny przypał.

Lista prezentów - ok. Na chrzest, ślub. Może na proszone urodziny. Ale na każde święta? Bo wszyscy mają obowiązek kupić prezent na każdą okazję...?
Masz rację, rozumiem na ślub czy chrzciny, ale uważam, że pozostałe okazje powinny wiązać się z wolnym wyborem obdarowującego o ile będzie w uczestniczył w spotkaniu, okazji oraz pod warunkiem, że w ogóle chce. Chore to jest. Ja zawsze pytam, co mogłabym kupić chrześnicy po pierwsze z wygody, po drugie chce w jakiś sposób wspomóc rodziców(czasem więcej osób składa się np. na drogi rower) a po trzecie żeby nie dostała pięciu takich samych lalek. Warunek mam jeden, ma to być prezent dla małej, a nie nowy odkurzacz 😉

A na drugim końcu stoi Taize :)
Od kiedy znam mojego męża zbliżyłam się do kościoła protestanckiego. Ta wizja chrześcijaństwa jest mi o wiele bliższa, po głębszym poznaniu. I przede wszystkim nie odczuwam zinstytucjonalizowania, a wyłącznie otwartość i dobroć... Nie mówię,.że tego nie ma w kościele katolickim, ale gdzie indziej znalazłam swoje miejsce. Kiedyś myślałam o protestantach wyłącznie jako tych, którzy usunęli sobie z doktryny to,.co niewygodne 😉, np. pozwalają na kościelne rozwody i śluby księży, a to zupełnie nie tak..
Jest i pogląd na temat in vitro, antykoncepcji, etc. Generalna idea jest taka, że każde dziecko ma prawo urodzić się chciane i kochane...

reklama
Zrobiliśmy sobie ze starym grilla w ramach obiadu, wypiliśmy po piwie, poszliśmy na drzemkę...obudziłam się i czuję się taka ociężała+ wrażenie, że jeśli nie zjem czegoś słodkiego to się nie rozbudzę.
Chyba od jutra karny tydzień- dieta, zwłaszcza, że balansuję sobie na granicy BMI norma-grubas, i dziś rano już byłam grubasem 😂

Do góry