reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Dziewczyny, które dziś testowały razem ze mną to ja wam pokażę mojego pierworodnego synka na pocieszenie ❤️ nie może bez mamki żyć i śpi razem ze mną 🤭
No nie wytrzymie zajefajny kiteł 🥰
Przeżyłam dzień w pracy. Było całkiem, całkiem. Spotkałam tych których lubię i było miło. Dostałam telefon od nowej osoby, która w zasadzie trochę zajęła moje miejsce i próbowała być super miła i stać się moja najlepsza psiapsią, mam nadzieje ze nie muszę Wam mówić jak to na mnie podziałało 😂 z kolei dyrektor jak mnie zobaczył to wyglądał jakby zobaczył ducha. Plotki, że wróciłam rozeszły się w szalonym tempie. Gorzej bo kadry nie ogarnęły, że skoro byłam powyżej 30 dni na zwolnieniu to wygasły mi badania i jest mały klops. Jutro mam spotkanie z dyrektorem w sprawie pracy zdalnej i z ta nowa laska - ale to już nie wiem o czym a baaaardzo chce się ze mna spotkać.
A okresu jak nie było tak nie ma. Na pocieszenie za brak okresu i w nagrodę za dzisiejszy dzień idę się ze Starym nażreć mojego ukochanego ramenu - witaj Stolico :)
Super, że pierwszy dzień za Tobą i humor dopisuje 🙃

Mnie tak dwóch lekarzy mówiło, że jak tradycyjne hsg to w tym cyklu bez starań. Miałam sono więc starania były dozwolone.

Ciekawe w sumie.
Ale z drugiej strony to trzeba by było też ostrzegać wszystkie kobiety, które mają rtg że nie mogą zajść w ciążę. No i naświetla się przecież całe jajniki więc i wszystkie inne komórki jeszcze nie dojrzałe. Muszę o tym poczytać

Ja jutro idę do ginki i ciekawe czy na USG będzie widziała, że jestem 3 dni przed okresem? Bo nic innego nie wypatrzy i tak się Was naczytałam i zastanawiam się czy nie cisnąć o tą drożność od razu bo na zeszłej wizycie była mowa o sierpniu dopiero 🙄

Generalnie Estradiol pobudza wzrost endometrium i zbadany przed owu potwierdza dojrzałość pęcherzyka. Ogólnie te żeńskie hormony są istotne w procesie zapłodnienia.
Tu ładnie opisują
Wróciłam sobie jeszcze do czytania o estradiolu i teraz mi się przypomniało ze ja go badałam w zeszłym cyklu razem z progiem w 7-8 dpo i był 237 (norma 22-341) wiec wszytsko z nim w tej fazie bylo ok.

Ciekawe w sumie.
Ale z drugiej strony to trzeba by było też ostrzegać wszystkie kobiety, które mają rtg że nie mogą zajść w ciążę. No i naświetla się przecież całe jajniki więc i wszystkie inne komórki jeszcze nie dojrzałe. Muszę o tym poczytać
Po takich wstepnych ogledzinach zdania sa pol na pol, jedni mówią ze od razu koniecznie, drudzy żeby odpuscic ten cykl, a jeszcze 1 opinia to 2 cykle czekac zeby wytworzyly sie pecherzyki, ktore nie tknal rentgen 🤦‍♀️🤯
Chętnie poczytam co ustalisz, zeby wiedzieć co robić 🙄

reklama
Ja jutro idę do ginki i ciekawe czy na USG będzie widziała, że jestem 3 dni przed okresem? Bo nic innego nie wypatrzy i tak się Was naczytałam i zastanawiam się czy nie cisnąć o tą drożność od razu bo na zeszłej wizycie była mowa o sierpniu dopiero 🙄
A mam pytanko - badanie drożności ma sens tylko jak jest problem z zajściem?

Do góry