reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja się az tak długo nie staram. Przyjaciółki wiedza ze chce ale nie pytają za bardzo.
Mama i teściowa czasami vos delikatnie próbują dopytać ale to na zasadzie sondowania. Mamie mowie ze na razie nic bez wchodzenia w szczegóły, teściowej nie wtajemniczam.
Natomiast jedziemy niedlugo do ciotki mojego męża. I tego się boję bo ona to sie nie hamuje... i wiem ze bedzie ostre przepytywanie

Ja się az tak długo nie staram. Przyjaciółki wiedza ze chce ale nie pytają za bardzo.
Mama i teściowa czasami vos delikatnie próbują dopytać ale to na zasadzie sondowania. Mamie mowie ze na razie nic bez wchodzenia w szczegóły, teściowej nie wtajemniczam.
Natomiast jedziemy niedlugo do ciotki mojego męża. I tego się boję bo ona to sie nie hamuje... i wiem ze bedzie ostre przepytywanie
To jest słabe. Płodność i plany to mega prywatna sfera. Niektórzy ludzie nie mają barier i pytają jak o pogodę 🤷

Ale rozwiń myśl, bo ciekawa jestem :D

Tzn. ja rozumiem, że chodzi Ci o to, że jak ktoś nie karmi piersią to inni mogą uważać że wymyśla i tak naprawdę nie chce karmić

A w dużej mierze to prawda. Bo nie robi nic w kierunku żeby karmić piersią skoro podobno chce (badania pokazują, że w PL po 8tżd karmi ok. 17% matek)

Tzn. ja rozumiem, że chodzi Ci o to, że jak ktoś nie karmi piersią to inni mogą uważać że wymyśla i tak naprawdę nie chce karmić

A w dużej mierze to prawda. Bo nie robi nic w kierunku żeby karmić piersią skoro podobno chce (badania pokazują, że w PL po 8tżd karmi ok. 17% matek)
Nie nie. Mi nic do tego czy ktoś karmi piersią czy nie, wolny wybór. Ale to było bardziej w tym sensie, że np kobieta nie ma pokarmu i mówi, ze nie może, a moja kuzynka uważa, ze po prostu nie chce i tyle.

tak, ale można nie karmić piersią dlatego ze nie można a nie dlatego ze nic się nie robi w tym kierunku. Poza tym… po tym jak mi mama mówiła co zrobiła położna i jak bardzo ja to bolało to ja nie wiem czy to takie „po prostu nie chce”

reklama
Jezu, jak ja nienawidzę tych rodzinnych zapytanek 😡

Do góry