reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Czuje taką potrzebę, wiec to napiszę. Cieszę się, że trafiłam na tę grupę! Nawet gdy wszystko dookoła mnie wkurwia (jak dziś 😁) tu odnajduje spokój🥰🔥 miłego weekendu, dla niektórych mam nadzieję owocnego❤️
Ja się tak zadomowilam, ze tylko się cieszę ze mi dziewczyny nie każą stąd spieprzac :D

reklama
Kurier mi właśnie doręczył zaproszenia na ślub. Przerzucił w deszczu przez ogrodzenie i pies rozerwał mi całą paczkę. Trzymajcie mnie bo zaraz wybuchnę.
Matko..... Nowoczesna myśl techniczna... Kryształowa buława dla kuriera się należy... Współczuję... Opier... kuriera, przynajmniej zrobi Ci się lżej.

Cześć dziewczyny,

piszę do Was z małą poradą :) Wraz z moją drugą połówką staramy się o drugie dzieciątko. Działamy bez żadnej spiny od marca. Znam na tyle swoje ciało, że wiem kiedy mam mniej więcej owulację (zdarza się, że czasami wykonam testy owulacyjne, obserwuję śluz i wspomagam się dwiema aplikacjami (Mój kalendarzyk, Kalendarzyk Bella).

Kwietniu zbliżenie było dwa dni przed owulacją gdyż druga połówka w dniu owulacji wyjechała na zabieg. Pierwszy raz odkąd urodziłam (2017) miałam ból owulacyjny. Wcześniej to były lekkie kłucia w jajnikach.

W tym miesiącu zbliżenie było 23.05 - tj. 13 cykl oraz 25.05, tj. 15 cykl. Przewidywana @ powinna być na 8 czerwca.

Wybieram się na konsultację do ginekologa 13 czerwca (zobaczymy czy w ciąży czy nie 🤞), żeby skonsultować wyniki hormonalne. Mój prowadzący odnoszę wrażenie, że lekko olał temat, twierdząc, że wszystko wg niego jest w normie, na obrazie USG jajniki, jajowód wszystko ok. Z kolei endokrynolog, która bez problemu przepisała mi badania hormonalne (LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna, kortyzol, ferrytyna ,SHBG, DHEAS) stwierdziła, że "obliczając stosunek testosteronu do SHBG- czyli FAI jest podniesiony, co świadczy o podniesionym poziomie wolnego testosteronu- aktywnego biologicznie.
W zestawieniu z podniesionym DHEAS, może sugerować PCOS".
Ciekawi mnie jak odniesie się do wyników inny ginekolog bo przed narodzinami synka w 2017 żaden z ginekologów nie stwierdzał u mnie PCOS pomimo długich i krwawych @..., a u endokrynolog jestem odką w ciąży miałam TSH 4,40. Obecnie nie przyjmuję leków, gdyż mam unormowaną TSH, w przypadku ciąży mam się zgłosić do pani doktor po leki.

Czy któraś będąc ponownie w ciąży miała takie same odczucia typu: plamienie implantacyjne, swędzenie skóry przy piersiach, tkliwość i testy wychodziły negatywnie po 5 dniach braku miesiączki i potwierdzeniem u ginekologa ciążą? :)
Czy mając 34 lata zasady są takie jak dla par przed 35 roku, że do roku należy się starać czy tak jak u par w wieku 35 lat do pół roku i później szukać przyczyny braku ciąży? (brak owulacji, słabe nasienie itp.)

Załączniki

• 283746080_3108138849439027_1507140069949901441_n.jpg
    283746080_3108138849439027_1507140069949901441_n.jpg
    88,7 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Do góry