reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Jest na Śląsku taka wioska Żabnica, w której mieszkają Pickusie. Takich wesel jak tam to nigdzie nie ma 🤣 Serio, zabawy jakie tam robią to do kabaretów się nadają. Np pani obcemu panu wkłada jajko przez nogawke i musi wyciągnąć górą tak by nie pękło , albo panie robią pociąg a panowie między ich nogami po podłodze przechodzą, który chytry to przechodzi na plecach by sobie pooglądać widoki 🤣 A już najgorsze dla mnie było jak pijane towarzystwo o północy brało krzesło i kogoś na nim podrzucali, to chyba na otrzepinach jak się welon złapało. Po takich przeżyciach odechciewa się wesela 🤣

A tak po za tym jak przeżyje jutrzejszy dzień to się nawale bo miałam ciężki tydzień i na trzeźwo nie ogarne weekendu. A pije alkohol bardzo rzadko 😉

reklama
Jest na Śląsku taka wioska Żabnica, w której mieszkają Pickusie. Takich wesel jak tam to nigdzie nie ma 🤣 Serio, zabawy jakie tam robią to do kabaretów się nadają. Np pani obcemu panu wkłada jajko przez nogawke i musi wyciągnąć górą tak by nie pękło , albo panie robią pociąg a panowie między ich nogami po podłodze przechodzą, który chytry to przechodzi na plecach by sobie pooglądać widoki 🤣 A już najgorsze dla mnie było jak pijane towarzystwo o północy brało krzesło i kogoś na nim podrzucali, to chyba na otrzepinach jak się welon złapało. Po takich przeżyciach odechciewa się wesela 🤣

A tak po za tym jak przeżyje jutrzejszy dzień to się nawale bo miałam ciężki tydzień i na trzeźwo nie ogarne weekendu. A pije alkohol bardzo rzadko 😉
No taki obraz wesel z pijanymi, spoconymi wujkami z zabawami z podtekstem seksualnym może doprowadzić do fobii przed weselami 😂

Ooo to miłego upicia sie! Tez mam sie ochotę nawalić, zwłaszcza, że od ponad roku raczej w ogóle nie pije. Także jak w tym miesiącu wyjdzie negatywny test to sięgam po butelkę wina ;)

No taki obraz wesel z pijanymi, spoconymi wujkami z zabawami z podtekstem seksualnym może doprowadzić do fobii przed weselami 😂

Ooo to miłego upicia sie! Tez mam sie ochotę nawalić, zwłaszcza, że od ponad roku raczej w ogóle nie pije. Także jak w tym miesiącu wyjdzie negatywny test to sięgam po butelkę wina ;)
Ja właśnie też prawie nic nie pije od kilku lat % bo albo jestem w ciąży albo się staram i mam nadzieję że się uda to zapobiegawczo nie pije. Kiedy testujesz? Jak się uda to polecam bezalkoholowe winko 😁

Ja właśnie też prawie nic nie pije od kilku lat % bo albo jestem w ciąży albo się staram i mam nadzieję że się uda to zapobiegawczo nie pije. Kiedy testujesz? Jak się uda to polecam bezalkoholowe winko 😁
Planuje testować w niedziele, a ze poniedziałek mam wolny to i w niedziele mogę odpalić to wino 😂
Bezalkoholowe wina znam i najbardziej mi smakuje prosecco, a, że jestem miłośniczką czerwonego wina to nie mogę znaleźć godnego substytutu, ostatnio nawet jakieś lepsze kupiłam i tez smakowało jak sok tyle, że za 40 zl, wiec już sobie chyba daruje bezalkoholowe czerwone wino.

Ja tez za 9 dni okres i tez kluja mnie jajniki, najbardziej ten co byla owu, do tego bola plecy i nogi, pobolewal mnie tez dzis zoladek. Wtf😱
Mam identycznie to samo. Jeszcze wstałam rano i nogi mnie bolą jakbym miała zakwasy, na rzyga mnie znów ciągnie, nawet moja kawusia mi nie smakuje. I głowa mnie boli! To dupy to. Dziś 8dpo wiec już mogłyby się jajniory ogarnąć i uciszyć

Witam w piatek, piąteczek, piatunio!
Jakie plany na ten cudowny dzień w tym ponurym świecie ?

reklama
Dzień dobry 😊
U mnie piateczek ponury i deszczowy 😭
Nienawidzę takiej pogody. Ale mój trawnik się cieszy więc jakoś to zniosę.
Dzisiaj planuję zrobić mega zakupy kosmetyczne, jeżeli macie do polecenia jakieś złote odkrycia kosmetyczne to polećcie 😊
Przedwczoraj byłam u fryzjera - już szykuje się na powrót do pracy.
Muszę Wam przyznać, że dwa miesiące po poronieniu czuję że to przepracowałam i mam siłę, by wrócić (choć z ludźmi nadal nie chce mi się rozmawiać ani ich widywać). Potrzebowałam dokładnie tych kilku tygodni, by wrócić do równowagi (a przypomnę tylko, że jak byłam 3 tygodnie temu na wizycie to płakałam gince przez całe nasze spotkanie).

A dodam Wam jeszcze, że od tygodnia mam atak rwy kulszowej. Nigdy wcześniej mnie takie dziadostwo nie spotkało. Neurolog wypisała mi tak silne leki, że teraz kręgosłup i noga boli coraz mniej, ale za to żołądek nie daje rady mimo brania osłonowych.
Jeżeli w tym półroczu los mnie jeszcze doświadczy jakoś boleśnie to chyba będzie znak, że jestem stara i pora umierać. 🙈

Do góry