reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Czyli bedzie to 11 miesiecy, jesli w grudniu bylo l4? Czy dalej 12 i po prostu cofamy sie o 1 dalej?
Z wyliczeń wyłącza się te miesiące, w których pracowało się mniej niż połowę obowiązującego czasu, jeśli byłaś tylko 2 dni na zwolnieniu to taki miesiąc wliczają. Jest jeszcze zasada uzupełnienia wynagrodzenia ale już dawno tego nie robiłam i nie chcę wprowadzać w błąd bo teraz te przepisy zmieniają się non stop
U mnie jest tak, ze mamy wynagrodzenie podstawowe + premia uznaniowa, jak idziesz na l4 to nie dostajesz premii, a to jest 75% moich dochodów :) dlatego nie pozwalamy sobie na zwolnienia, jak chorujemy to bierzemy urlopy 🤷🏻‍♀️
Do wyliczenia L4 ciążowego liczą się wszystkie premie, nadgodziny, pracę w nocy, wynagrodzenie wypłacane w trakcie urlopu. Czasem nawet jest szansa, że dostanie się wyższy zasiłek chorobowy niż pensję!

Hej, dziś do mnie przyszła o dwa dni spóźniona @. Ktoś ze mną cierpi? 🙂😁
Co do niepłodności mam jedna taka historie która miła miejsce w mojej rodzinie. Mojej mamy brat z żoną starali się bezskutecznie o dzieci, ok 4 lat. Wszysykie badania świata były zrobione, byli w kilku klinikach leczenia bezpłodności, jej hormony (mimo niedoczynnosci) wyprowadzone jego plemniki zbadane, ilość jakość po „naprawie” była świetna i nadal nic… pojechali do jednego świetnego lekarza, z całym zestawem badań. Okazało się, że przyczyna niepłodności jest bakteria która obojgu nie zagraża ale w płodzeniu dzieci już niestety tak. Dostali leki, oboje. Po roku urodziło im się pierwsze dziecko, przy kolejnych staraniach również okazało się ze bakteria jest i trzeba ponownie włączyć leki, urodziło się kolejne dziecko, przy trZecim tak samo. Maja trójkę super dzieci. I na tym już kończą 😂

A tak spytam kobietki z innej beczki... jak Wy robicie po stosunku? Idziecie odrazu do toalety czy przetrzymujecie ta sperme w sobie i dopiero po jakimś czasie do wc?🤣🤣🤣 wiem że przetrzymywanie spermy może powodować jakieś infekcje...

Ogólnie dziewczyny to trochę się zmartwiłam tymi wynikami, ale z drugiej strony też dostałam jakiegoś kopa do działania. Muszę się umówić na konsultacje do endo z wynikami i jakoś ogarnąć tą histero na nfz. Dziś będę dzownić pewnie do mojego szpitala i spróbuje się umówić do jakiegoś gina po skierowanie.
Ja robiłam tak, ze szukałam dobrego gina który zrobi histero-laparo i sprawdzałam który z tych dobrych wykonuje ten zabieg na NFZ. I szlam do niego prywatnie a zabieg miałam na NFZ

Cześć Dziewczyny,
Postanowiłam dołączyć do Waszej grupy. Myśle, ze jest mi potrzeba przede wszystkim ze względów emocjonalnych. Potrzebuje dzielić te wszystkie emocje z osobami, które również ich doświadczają. Zaczynam 15 cykl starań, nie mam żadnych problemów zdrowotnych, u partnera delikatnie obniżone parametry nasienia (morfologia 3%, reszta w normie). Cytując mojego lekarza: „to dziwie, że nam się nie udaje”, no ale tak- zero ciąż, zero cieni, po prostu ciagle zero.
Życzę Wam powodzenia i mam nadzieje, że znajdzie się tu dla mnie miejsce 😉

A tak spytam kobietki z innej beczki... jak Wy robicie po stosunku? Idziecie odrazu do toalety czy przetrzymujecie ta sperme w sobie i dopiero po jakimś czasie do wc?🤣🤣🤣 wiem że przetrzymywanie spermy może powodować jakieś infekcje...
Czytasz mi w myślach. Tez o tym myślałam niedawno. Od razu przed oczami mam scenę z filmu lejdis jak jedna z dziewczyn starała się o dziecko i po stosunku leżała z nogami do góry 😂😂

reklama
Hej, dziś do mnie przyszła o dwa dni spóźniona @. Ktoś ze mną cierpi? 🙂😁
Co do niepłodności mam jedna taka historie która miła miejsce w mojej rodzinie. Mojej mamy brat z żoną starali się bezskutecznie o dzieci, ok 4 lat. Wszysykie badania świata były zrobione, byli w kilku klinikach leczenia bezpłodności, jej hormony (mimo niedoczynnosci) wyprowadzone jego plemniki zbadane, ilość jakość po „naprawie” była świetna i nadal nic… pojechali do jednego świetnego lekarza, z całym zestawem badań. Okazało się, że przyczyna niepłodności jest bakteria która obojgu nie zagraża ale w płodzeniu dzieci już niestety tak. Dostali leki, oboje. Po roku urodziło im się pierwsze dziecko, przy kolejnych staraniach również okazało się ze bakteria jest i trzeba ponownie włączyć leki, urodziło się kolejne dziecko, przy trZecim tak samo. Maja trójkę super dzieci. I na tym już kończą 😂
Co to za bakteria? 😱

Do góry