reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

A tak spytam kobietki z innej beczki... jak Wy robicie po stosunku? Idziecie odrazu do toalety czy przetrzymujecie ta sperme w sobie i dopiero po jakimś czasie do wc?🤣🤣🤣 wiem że przetrzymywanie spermy może powodować jakieś infekcje...
Ja zawsze leżę parę minut, tak do pół godziny, ale też chciałam zadać to pytanie 😄 mam w głowie ciągle wizje, że wszystkie plemniki mi wypływają 🙈

reklama
Ogólnie dziewczyny to trochę się zmartwiłam tymi wynikami, ale z drugiej strony też dostałam jakiegoś kopa do działania. Muszę się umówić na konsultacje do endo z wynikami i jakoś ogarnąć tą histero na nfz. Dziś będę dzownić pewnie do mojego szpitala i spróbuje się umówić do jakiegoś gina po skierowanie.
Tylko się nie przejmuj za bardzo, moim zdaniem Twoje wyniki są podobnie jak u mnie - należy jedynie uważać na to co sie je ;)
Jak tak piszecie o tym histero to tez się zastanawiam czy z uwagi na moje cienkie endo nie powinnam sprawdzić czy nie ma zrostów.

Dziękuje ☺️Robiłam podstawowe badania hormonalne, wyszło mi trochę za wysokie TSH ale w jeden miesiąc to zbiłam. Następnie miałam sprawdzaną drożność- wszystko ok. Partner podstawowe badania nasienia oraz HBA i stres oksydacyjny- również dobre wyniki. Chodzę co miesiąc na monitoring owulacji. Dostaje zastrzyk na pęknięcie (chociaż nie miałam z tym problemów), a następnie na 14 dni progesteron (również nie miałam zaniżonego wyniku, ale to chyba „standardowa procedura” u tego lekarza. Nie dyskutuje czy to słuszna droga, bo nie mam wystarczającej wiedzy). We wtorek idę znowu i z tego co sugerował, powinnismy rozważyć inseminacje
Podrzucam Ci listę która krąży tu u nas na staraczkach, to badania które warto wykonac.

Załączniki

• 84B81667-6D30-490F-9877-7D971347621D.jpeg
    84B81667-6D30-490F-9877-7D971347621D.jpeg
    72,3 KB · Wyświetleń: 53
A tak spytam kobietki z innej beczki... jak Wy robicie po stosunku? Idziecie odrazu do toalety czy przetrzymujecie ta sperme w sobie i dopiero po jakimś czasie do wc?🤣🤣🤣 wiem że przetrzymywanie spermy może powodować jakieś infekcje...
Nie leżę żeby nie zapaprać pościeli ;) odpocznę chwilę, dojdę do siebie i idę do wc ;)

Ja robiłam tak, ze szukałam dobrego gina który zrobi histero-laparo i sprawdzałam który z tych dobrych wykonuje ten zabieg na NFZ. I szlam do niego prywatnie a zabieg miałam na NFZ
No właśnie znalazłam lekarza, który przyjmuje prywatnie i w szpitalu. Tylko czy jak pójdę do takiego, powiem o swich objawach i obawach i że chce histero na nfz to nie powie "bujaj się Pani, ja uważam, ze nie potrzeba Pani"?

No właśnie znalazłam lekarza, który przyjmuje prywatnie i w szpitalu. Tylko czy jak pójdę do takiego, powiem o swich objawach i obawach i że chce histero na nfz to nie powie "bujaj się Pani, ja uważam, ze nie potrzeba Pani"?
Nieuzasadnione plamienia + niepłodność to są bardzo mocne wskazania do histero ;). To nie jest Twój wymysł.

reklama
Tego to nie wiem niestety 😞 ja miałam od mojego wcześniejszego lekarza skierowanie ale do normalnego szpitala, bo miałam polipa. No ale jak pisałam, znalazłam klinikę, która wykonuje tez na NFZ zabiegi i tam poszłam. Może jak powiesz, ze staracie się 2 lata i macie już większość badań to sam zaproponuje a jak nie to zapytaj czy może histero by coś dało ? Tak go podpisać żeby sam na to wpadł xD

Do góry