reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Cześć Dziewczyny,
Postanowiłam dołączyć do Waszej grupy. Myśle, ze jest mi potrzeba przede wszystkim ze względów emocjonalnych. Potrzebuje dzielić te wszystkie emocje z osobami, które również ich doświadczają. Zaczynam 15 cykl starań, nie mam żadnych problemów zdrowotnych, u partnera delikatnie obniżone parametry nasienia (morfologia 3%, reszta w normie). Cytując mojego lekarza: „to dziwie, że nam się nie udaje”, no ale tak- zero ciąż, zero cieni, po prostu ciagle zero.
Życzę Wam powodzenia i mam nadzieje, że znajdzie się tu dla mnie miejsce 😉
Cześć :) Opowiadaj jakie badania robiłaś, co proponuje lekarz, jakie dalsze plany :) dużo nas tu takich jak Ty, zapraszamy byle nie na długo ;)

reklama
Cześć! Gdzie jest @Zazuu? Dostała bana? Zmartwiłam się gdy nie odniosła się do wyników @Ladycarooo
U mnie 8dpo, czuję że w tym cyklu nici i włączam tryb „wyjebane” 😂
U mnie 7dpo o ile ta franca była, moja statystyka mowi, ze uda się jednej na 2, mnie się nie uda, bo już 3 lata się nie udaje, poza tym tam immu, wiec w sobotę czekamy na II kreski !

Hej, dziś do mnie przyszła o dwa dni spóźniona @. Ktoś ze mną cierpi? 🙂😁
Co do niepłodności mam jedna taka historie która miła miejsce w mojej rodzinie. Mojej mamy brat z żoną starali się bezskutecznie o dzieci, ok 4 lat. Wszysykie badania świata były zrobione, byli w kilku klinikach leczenia bezpłodności, jej hormony (mimo niedoczynnosci) wyprowadzone jego plemniki zbadane, ilość jakość po „naprawie” była świetna i nadal nic… pojechali do jednego świetnego lekarza, z całym zestawem badań. Okazało się, że przyczyna niepłodności jest bakteria która obojgu nie zagraża ale w płodzeniu dzieci już niestety tak. Dostali leki, oboje. Po roku urodziło im się pierwsze dziecko, przy kolejnych staraniach również okazało się ze bakteria jest i trzeba ponownie włączyć leki, urodziło się kolejne dziecko, przy trZecim tak samo. Maja trójkę super dzieci. I na tym już kończą 😂
No to mnie trochę przeraża, ze może jakaś mała pierdoła rpzeszkadza a ja się męczę 2 lata :O
Lekkiego okresu :D

Do wyliczenia L4 ciążowego liczą się wszystkie premie, nadgodziny, pracę w nocy, wynagrodzenie wypłacane w trakcie urlopu. Czasem nawet jest szansa, że dostanie się wyższy zasiłek chorobowy niż pensję!
Tak, wiem. Ja mam podstawę i premię wypłacaną na jednym pasku, wiec teraz wyobraź sobie jak bardzo zaniży mi średnią roczną jeden, dwa lub trzy miesiące bez premii (nawet jeden dzień l4 = brak całości premii) skoro moje wynagrodzenie składa się w 3/4 z premii ;) niech to będzie przykładowo 2 tys podstawy i 6 tys premii - no nie kalkuluje mi się chodzic na zwolnienia ;)

A tak spytam kobietki z innej beczki... jak Wy robicie po stosunku? Idziecie odrazu do toalety czy przetrzymujecie ta sperme w sobie i dopiero po jakimś czasie do wc?🤣🤣🤣 wiem że przetrzymywanie spermy może powodować jakieś infekcje...
Ja to różnie. Jak jest wieczór późno już i np se leżymy i gadamy czy coś to później idę do łazienki. A jak jest środek dnia i szybka akcja to od razu :D

A tak spytam kobietki z innej beczki... jak Wy robicie po stosunku? Idziecie odrazu do toalety czy przetrzymujecie ta sperme w sobie i dopiero po jakimś czasie do wc?🤣🤣🤣 wiem że przetrzymywanie spermy może powodować jakieś infekcje...
Ja leze jezzcze jakies 20-30 minut, czytalam ze infekcje moga sie pojawic jak sie przetrzyma ponad pol godz. Ale nic mi nie jest i nie jestem tez w ciąży XD

Cześć :) Opowiadaj jakie badania robiłaś, co proponuje lekarz, jakie dalsze plany :) dużo nas tu takich jak Ty, zapraszamy byle nie na długo ;)
Dziękuje ☺️Robiłam podstawowe badania hormonalne, wyszło mi trochę za wysokie TSH ale w jeden miesiąc to zbiłam. Następnie miałam sprawdzaną drożność- wszystko ok. Partner podstawowe badania nasienia oraz HBA i stres oksydacyjny- również dobre wyniki. Chodzę co miesiąc na monitoring owulacji. Dostaje zastrzyk na pęknięcie (chociaż nie miałam z tym problemów), a następnie na 14 dni progesteron (również nie miałam zaniżonego wyniku, ale to chyba „standardowa procedura” u tego lekarza. Nie dyskutuje czy to słuszna droga, bo nie mam wystarczającej wiedzy). We wtorek idę znowu i z tego co sugerował, powinnismy rozważyć inseminacje

reklama
Dziękuje ☺️Robiłam podstawowe badania hormonalne, wyszło mi trochę za wysokie TSH ale w jeden miesiąc to zbiłam. Następnie miałam sprawdzaną drożność- wszystko ok. Partner podstawowe badania nasienia oraz HBA i stres oksydacyjny- również dobre wyniki. Chodzę co miesiąc na monitoring owulacji. Dostaje zastrzyk na pęknięcie (chociaż nie miałam z tym problemów), a następnie na 14 dni progesteron (również nie miałam zaniżonego wyniku, ale to chyba „standardowa procedura” u tego lekarza. Nie dyskutuje czy to słuszna droga, bo nie mam wystarczającej wiedzy). We wtorek idę znowu i z tego co sugerował, powinnismy rozważyć inseminacje
Pytanie, skoro wszystko gra, dlaczego jednak nie gra 😔 trzymam kciuki!✊✊✊

Do góry