reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

To tylko tak jeszcze dla pewności, jesli w trakcie tych powyzszych 12 miesiecy np w grudniu 2021 było l4 to srednia z zarobkow zawiera tez ta kwote ktora przypada za kilka dni grudniowego l4? Czyli przykladowo 3000 przypada za dni przepracowane a 1000 to wysokosc chorobowego, to do przeliczenia średniej za grudzień przyjmujemy 3000 czy 4000?
I jeszcze jedno jesli na l4 jestesmy caly miesiac, np caly grudzień to dalej ten miesiac liczy sie do wyliczenia sredniej?
Nie. Liczą się do średniej w pełni przepracowane miesiące, pełnopłatne

reklama
To ja nie mam problemu z L4 🙈
Mam nawet takiego lekarza na NFZ co twierdzi, że co jakiś czas sobie trzeba 2 tygodnie odpocząć 😝
U mnie jest tak, ze mamy wynagrodzenie podstawowe + premia uznaniowa, jak idziesz na l4 to nie dostajesz premii, a to jest 75% moich dochodów :) dlatego nie pozwalamy sobie na zwolnienia, jak chorujemy to bierzemy urlopy 🤷🏻‍♀️

Ogólnie dziewczyny to trochę się zmartwiłam tymi wynikami, ale z drugiej strony też dostałam jakiegoś kopa do działania. Muszę się umówić na konsultacje do endo z wynikami i jakoś ogarnąć tą histero na nfz. Dziś będę dzownić pewnie do mojego szpitala i spróbuje się umówić do jakiegoś gina po skierowanie.

reklama
Ogólnie dziewczyny to trochę się zmartwiłam tymi wynikami, ale z drugiej strony też dostałam jakiegoś kopa do działania. Muszę się umówić na konsultacje do endo z wynikami i jakoś ogarnąć tą histero na nfz. Dziś będę dzownić pewnie do mojego szpitala i spróbuje się umówić do jakiegoś gina po skierowanie.
Łącze sie w dzwonieniu 🤣 zaraz zaczynam znowu, tylko jak sie nie dodzwonie to mam tam jechać? 🤣🤦‍♀️

Do góry