reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

To tylko tak jeszcze dla pewności, jesli w trakcie tych powyzszych 12 miesiecy np w grudniu 2021 było l4 to srednia z zarobkow zawiera tez ta kwote ktora przypada za kilka dni grudniowego l4? Czyli przykladowo 3000 przypada za dni przepracowane a 1000 to wysokosc chorobowego, to do przeliczenia średniej za grudzień przyjmujemy 3000 czy 4000?
I jeszcze jedno jesli na l4 jestesmy caly miesiac, np caly grudzień to dalej ten miesiac liczy sie do wyliczenia sredniej?
Nie. Liczą się do średniej w pełni przepracowane miesiące, pełnopłatne

reklama
To ja nie mam problemu z L4 🙈
Mam nawet takiego lekarza na NFZ co twierdzi, że co jakiś czas sobie trzeba 2 tygodnie odpocząć 😝
U mnie jest tak, ze mamy wynagrodzenie podstawowe + premia uznaniowa, jak idziesz na l4 to nie dostajesz premii, a to jest 75% moich dochodów :) dlatego nie pozwalamy sobie na zwolnienia, jak chorujemy to bierzemy urlopy 🤷🏻‍♀️

Ogólnie dziewczyny to trochę się zmartwiłam tymi wynikami, ale z drugiej strony też dostałam jakiegoś kopa do działania. Muszę się umówić na konsultacje do endo z wynikami i jakoś ogarnąć tą histero na nfz. Dziś będę dzownić pewnie do mojego szpitala i spróbuje się umówić do jakiegoś gina po skierowanie.

reklama
Ogólnie dziewczyny to trochę się zmartwiłam tymi wynikami, ale z drugiej strony też dostałam jakiegoś kopa do działania. Muszę się umówić na konsultacje do endo z wynikami i jakoś ogarnąć tą histero na nfz. Dziś będę dzownić pewnie do mojego szpitala i spróbuje się umówić do jakiegoś gina po skierowanie.
Łącze sie w dzwonieniu 🤣 zaraz zaczynam znowu, tylko jak sie nie dodzwonie to mam tam jechać? 🤣🤦‍♀️

Do góry