reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Jezu wleciał mi przed chwilą szerszeń do mieszkania! Ale ogromny! 😱😱 widzialam jak wlatuje oknem balkonowym i podbieglam, zeby je zamknac, ale nie zdazylam i wlecial a balkon zamkniety 🤦‍♀️ i on chodzi po szybie obok... ucueklam z psem do sypialni, ale musialam podejśc zeby ten balkon jednak otworzyc bo nie mial jak wyleciec 😱 zawału prawie dostałam i dzwonie do starego w trakcie po ratunek to się dziad ze mnie smieje ze bede czekala zamknieta w sypialni do nocy aż wróci 🤣🤣

reklama
Jednak to cukier najbardziej tuczy 😎 w drugiej kolejności węgle, ale je łatwiej przerobić na energię. No i od cukru jednak tworzy się cellulit, plus genetyka ofc.

Ja przewiduję polipa, który może skutecznie utrudniać zajście. To taki najbardziej charakterystyczny objaw te plamienia.
i właśnie te plamienia są dziwnie regularne. Czyli zawsze właśnie tak 6-8dpo.

Kocham przechodzić koło fabryki Wedla na Warszawskiej Pradze. Jak tam pięknie pachnie czekolada. Kiedyś mówiłam Staremu żeby tam mieszkanie kupić 🤣🤣🤣
Jakieś 4 czy 5 km ode mnie jest fabryka ciastek i czekolad. Czasami dochodzi do nas zapach słodkości. Faktycznie przyjemne, nie raz się przez taką aromaterapię skusiłam na coś słodkiego. Dobrze, że nie mieszkam blisko pizzerii, bo już bym była trzy razy taka jak jestem :D

i nawet taki polip którego nie widać na usg może utrudniać zajście? Bo rozumiem, że jak ich nie widać to są małe? Przeparszam, że tak głupio pytam, ale nie znam się na tym :/
Tak, podobno nawet małe mogą utrudniać, a ich na usg najczęściej nie widać. Wiem że dziewczyny z tego wątku miały usuwane polipy i mimo to nie zaszły, może też u nich jest inna przeczyna. Ale koleżanka odemnie z pracy też miała cykliczne plamienia, starała się i nic i nic, usunęła polipa i zaraz zaszła za cykl czy 2 :) I też często czytałam tu na forum że się później powiodło.

Ja mieszkam przy fabryce czekolady więc bywa ciężko 🤣 Ale uwielbiam czekoladę i mogę jeść każde ilości. Raz za dziecka odkryłam że rodzice kupili całe pudełko takich czekoladek Skawa ze zwierzatkami i zjadłam pół pudełka. Niestety jechaliśmy na imieniny do cioci tego dnia, mama się wystroiła a ja jak wysiadalam z auta to zwymiotowałam na nowa sukienkę mamy 🤣 Od tego czasu rodzice mi nie kupują czekolad 😁

i właśnie te plamienia są dziwnie regularne. Czyli zawsze właśnie tak 6-8dpo.

Probuje sobie przypomnieć jak ja mialam te plamienia ale mogło być podobnie: pare dni po owu, potem 2-3 dni przerwy i okres.
Czy takie małe niewidoczne moga utrudniać to nie wiem, ale wszystko moze. Moze się nie ma jak zagnieździć bo tam probuje - tak gdybam.
USG transwaginalne na pewno trzeba w odpowiednim dniu cyklu zrobic, 5-7 chyba, zaraz po miesiączce. Ja bym poszła jeszcze raz a jak nie wyjdzie to dla spokoju ducha histero diagnostyczna. Czasami przy niej od razu usuwają jak cos znajdą i mogą

Dobra mam wyniki krzywej! Proszę o pomoc, bo pierwszy raz robiłam. @Zazuu :D
Na czczo: glukoza 89,9 Insulina 5
Po 1h: glukoza 136,5 Insulina 53,2
po 2h: glukoza 94,6 Insulina 26,2

Hemoglobina glikowana: 4,9% HB (29.8 mmol/mol)

reklama
Tak, podobno nawet małe mogą utrudniać, a ich na usg najczęściej nie widać. Wiem że dziewczyny z tego wątku miały usuwane polipy i mimo to nie zaszły, może też u nich jest inna przeczyna. Ale koleżanka odemnie z pracy też miała cykliczne plamienia, starała się i nic i nic, usunęła polipa i zaraz zaszła za cykl czy 2 :) I też często czytałam tu na forum że się później powiodło.

U mnie znaleźli polipa zanim zaczelam się starać wiec nie wiem czy to miałoby wplyw. Usunęłam potem mialam przygotowania do ślubu wiec nie chciałam zaciążyć przed coby sie wbić w sukienkę i moc sie napić 😅
A czemu mi nie idzie terwz to nie wiem... tsh za wysokie lekko ale leki jiz dostalam. Liczę ze to TEN cykl oczywiscie bedzie szczęśliwy. Wczoraj byla owu wiec odliczam do testowania🤞

Do góry